Gönderen Konu: Poliüretan salıncak burcu  (Okunma sayısı 1208 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '04
  • 103 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
Poliüretan salıncak burcu
« : Haziran 02, 2021, 09:32:32 »
Merhaba aramızda salıncak burçlarını komple poliüretan malzeme ile yapılan burçlar ile değiştiren oldu mu hem ömürlük oluyor hem de yabancı kaynaklarda okuduğuma göre direksiyon daha net oluyormuş yapan varsa tedarik konusunu nasıl halletti nerden aldı teşekkürler
Genç bir Toyota kullanıcısı :)
Makine Mühendisliği öğrencisi (4/4)
Corolla 2004 1.6 Terra

Toyota Club Türkiye

Poliüretan salıncak burcu
« : Haziran 02, 2021, 09:32:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Poliüretan salıncak burcu
« Yanıtla #1 : Haziran 02, 2021, 09:53:05 »
Hemşerim selamlar,

Ben Alfa 159 da yaklaşık 4 senedir kullanıyorum.

Alfaya özel olabilir ama bir kaç sorun da beraberinde geliyor.

Orjinal burçlar yumuşak olduğu için bozuk yol sönümlemesinde biraz daha iyiler. PU olanlar baya sert olduğu için salıncaktaki rot başı mı bilye mi, her ne halt ise, ona zarar veriyorlar zamanla.

Bir de çok düzgün montaj olmaz ise gacır gucur ses çıkarmaya başlıyorlar, mutlaka çok kaliteli bakır veya yüksek sıcaklık gresi sürülerek monte edilmeleri gerekiyor. Bende mesela ilk kullanımda sıkıntı olmuyor. Ancak aracı park ettim, 5-10 dakka bekledim, sonra geri çalıştırdım yola çıktım = gacır gucur sesler. Özellikle yazın, sıcakta, kuru havada oluyor.

Direksiyon tepkileri bir miktar iyileşiyor, gerçi 159'un tepkileri baya iyi normalde zaten, ama mesela düzgün lastik seçimi ile bu fark daha belirgin olabiliyor. Mesela XL Nokian kışlıklardan Goodyear EGP yazlığa geçince arabayı sanki amerikan arabası gibi sallanır hissettim :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 02, 2021, 10:00:21 »
Hemşerim selamlar,

Ben Alfa 159 da yaklaşık 4 senedir kullanıyorum.

Alfaya özel olabilir ama bir kaç sorun da beraberinde geliyor.

Orjinal burçlar yumuşak olduğu için bozuk yol sönümlemesinde biraz daha iyiler. PU olanlar baya sert olduğu için salıncaktaki rot başı mı bilye mi, her ne halt ise, ona zarar veriyorlar zamanla.

Bir de çok düzgün montaj olmaz ise gacır gucur ses çıkarmaya başlıyorlar, mutlaka çok kaliteli bakır veya yüksek sıcaklık gresi sürülerek monte edilmeleri gerekiyor. Bende mesela ilk kullanımda sıkıntı olmuyor. Ancak aracı park ettim, 5-10 dakka bekledim, sonra geri çalıştırdım yola çıktım = gacır gucur sesler. Özellikle yazın, sıcakta, kuru havada oluyor.

Direksiyon tepkileri bir miktar iyileşiyor, gerçi 159'un tepkileri baya iyi normalde zaten, ama mesela düzgün lastik seçimi ile bu fark daha belirgin olabiliyor. Mesela XL Nokian kışlıklardan Goodyear EGP yazlığa geçince arabayı sanki amerikan arabası gibi sallanır hissettim :)
Sert olduğunu bir kaç yerde daha okumuştum E120 için bulamıyorum siz nereden tedarik etmiştiniz.Araca komple ön takım + süspansiyon değişimi yaptıracağım ustam güvenilir parçaları Ufuk Beyden alacağım ama burçları PU yapmak istiyorum lastiklerim Nokian Wetproof kışlıklarda Nokian
Corolla 2004 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 02, 2021, 16:24:32 »
https://www.strongflex.eu/en/

Corolla için yok, büyük ihtimalle ölçülerini alıp bildirmeniz lazım, sonrasında üretilir veya bulunur.

edit:

2016 yılında, paypal kapanmadan önce,

60 EUR vermişim (kargo dahil), 203 TL tutmuş :) :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 02, 2021, 16:34:14 »
https://www.strongflex.eu/en/

Corolla için yok, büyük ihtimalle ölçülerini alıp bildirmeniz lazım, sonrasında üretilir veya bulunur.

edit:

2016 yılında, paypal kapanmadan önce,

60 EUR vermişim (kargo dahil), 203 TL tutmuş :) :)
Türkiye de üreten yerler olduğunu düşünüyorum euro bu haldeyken pek akıl işi olmayacak sanki 😀
Corolla 2004 1.6 Terra