Gönderen Konu: Kolçağın içine aydınlatma taktım  (Okunma sayısı 1596 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Kolçağın içine aydınlatma taktım
« : Mayıs 29, 2021, 01:49:10 »
Merhaba arkadaşlar,  aracımda bulunan kolçağın içinde aydınlatma yok. Gece yolculuklarında özellikle  sürücü olarak ben değil ama eşim falan içinden bir şey almak istese karanlıkta hiç bir şey görünmüyor. Tavan lambası da birebir orayı aydınlatamıyor.

Bende  civalı eğim anahtarı/sensörü  ile çok basit bir şekilde  led aydınlatma yaptım.  Videoyu çalışma masasında çektim, araca takmadım henüz daha kolçağın kapağını. Enerjiyi ise kolçak içindeki araç çakmaklık girişinin arka kısmından alacağım.  Yani ilk bakışta ne led,  ne bir anahtar nede ortada herhangi bir kablo görünmeyecek. Zaten eğim anahtarı ve kablolar kolçağın kapağının içinde,  enerji hattı da yine kapalı alandan gidecek. Tamamen orjinal bir şekilde  göze batan bir çıkıntı/sarkıntı olmadan proje tamamlanacak. Yapmayı düşünen arkadaşlarımıza fikir olur düşüncesi ile paylaşıyorum.

Aynı sensör ile uzunca zamandır aklımda olan kaputun altına  led aydınlatma koyma projemi de gerçekleştireceğim bir ara. İnşallah lazım olmaz da, gece falan kaputu açtığımızda motor bölümünü aydınlatmak için.  Kaputu kaldırınca otomatik yanacak, kapatınca da söner artık.

1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Toyota Club Türkiye

Kolçağın içine aydınlatma taktım
« : Mayıs 29, 2021, 01:49:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
Ynt: Kolçağın içine aydınlatma taktım
« Yanıtla #1 : Mayıs 30, 2021, 20:56:34 »
Elinize sağlık, güzel olmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 136 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 31, 2021, 01:04:14 »
Rica ederim, oldukça kullanışlı oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 426 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 31, 2021, 11:09:36 »
buna hiç elektrik çekmeden powerbank la (powerbankın incelerinden kolçağın içine koyarak) yapabilirim. kolçağın içinde kalan powerbank yazın sıcakta sorun çıkarmaz inşallah.
ancak bu dediğiniz sensor cıvalı old. dolayı yasak değil mi.(cıvalı derecelerin kullanımı yasaklandı. cıvalar okullardan toplatıldı) bildiğim kadarıyla cıvalı ürünler yasaklandı. nereden buldunuz? (almak açısından soruyorum yanlış anlamayın)

kaput altı için de doğanların arka kapakta bir alet var. aynı bunun bilyelisi onu kullanabilir siniz.. (sağlamlık açısından)
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 136 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 31, 2021, 16:03:34 »
buna hiç elektrik çekmeden powerbank la (powerbankın incelerinden kolçağın içine koyarak) yapabilirim. kolçağın içinde kalan powerbank yazın sıcakta sorun çıkarmaz inşallah.
ancak bu dediğiniz sensor cıvalı old. dolayı yasak değil mi.(cıvalı derecelerin kullanımı yasaklandı. cıvalar okullardan toplatıldı) bildiğim kadarıyla cıvalı ürünler yasaklandı. nereden buldunuz? (almak açısından soruyorum yanlış anlamayın)

kaput altı için de doğanların arka kapakta bir alet var. aynı bunun bilyelisi onu kullanabilir siniz.. (sağlamlık açısından)

Satın alma konusunda, videoyu youtube üzerinden izlerseniz açıklama kısmına linkini koydum, ama zaten teknoloji çağında robot elektronik parçaları satan, online elektronik parçalar satan bir çok sitede  satılıyor.  Yasak olduğunu düşünmüyorum, çünkü birebir civaya temas yok, okul labaratuvarlarındaki civalar boşta idi, en azından biz okuldayken öyleydi. Zaten yasak olsa satılmazdı diye düşünüyorum.

Power bank olayına gelince  olur neden olmasın,   ama aracınız yazın sürekli güneş altında kalıyorsa emin olamadım şimdi güvenlik açısından. Ama yok sadece 3-5 saatlik yolculuk esnasında güneş altında kalır, onun haricinde kah ağaç gölgesinde, kah bina yan tarafında park halinde kalıyorsa sorun olacağını sanmıyorum.

Benim kolçak içinde çakmaklık soketi olduğu için enerji konusu oldukça kolay ve temiz oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 426 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 31, 2021, 22:34:18 »
Satın alma konusunda, videoyu youtube üzerinden izlerseniz açıklama kısmına linkini koydum, ama zaten teknoloji çağında robot elektronik parçaları satan, online elektronik parçalar satan bir çok sitede  satılıyor.  Yasak olduğunu düşünmüyorum, çünkü birebir civaya temas yok, okul labaratuvarlarındaki civalar boşta idi, en azından biz okuldayken öyleydi. Zaten yasak olsa satılmazdı diye düşünüyorum.

Power bank olayına gelince  olur neden olmasın,   ama aracınız yazın sürekli güneş altında kalıyorsa emin olamadım şimdi güvenlik açısından. Ama yok sadece 3-5 saatlik yolculuk esnasında güneş altında kalır, onun haricinde kah ağaç gölgesinde, kah bina yan tarafında park halinde kalıyorsa sorun olacağını sanmıyorum.

Benim kolçak içinde çakmaklık soketi olduğu için enerji konusu oldukça kolay ve temiz oldu.

eskiden cıvalı termometreler vardı hastanelerde ve saglık ocaklarında. onları yasakladılar.

https://www.dogalhayat.com.tr/amalgam-ile-ilgili-haberlerrr/civali-termometrenin-satisi-durduruldu/

E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Viofo, aydınlatma pk, koltuk ısıtma, ses yalıtım
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 3550
  • Model Yılı: '23
  • 28 kere teşekkür etti
  • 60 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 30, 2021, 11:43:25 »
Kolçağı kaldırdığınızdaki civadan kaynaklı kararsızlığı araya bir kapasitör atarak çözebilirsiniz, böylelikle daha stabil çalışmış olur, küçük bir tavsiyem olsun bu da. :tamam:
Sen harika bir uçurtmasın, bende senin ipinim unutmayasın...
Corolla Flame X-Pack Mds 1.5 Benzin 2023-.....
Corolla Advance Manuel 1.6 Benzin&Lpg (Zavoli) 2018-2023 (105.000 km)
Corolla Hb Sol Manuel 1.6 Benizn&Lpg (Zavoli) 2016-2018 (45.000 km)