Gönderen Konu: Bujiyi çevirmekte güçlük çekiyorum  (Okunma sayısı 626 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Bujiyi çevirmekte güçlük çekiyorum
« : Mayıs 28, 2021, 23:29:42 »
[/url]][/ftp]

Mesaj Birleştirildi: [time]Mayıs 28, 2021, 23:30:33[/time]
Merhaba. Distribütöre en uzak noktadaki bujiyi takmakta güçlük çekiyorum.  Diğerlerini 7-8 kere çeviriyorum iyice giriyor ama en sondakini iki kere çevirince daha gitmiyor. (servisten aldığım benzinli buji) Bu iki kere çevrilen bujinin kafası pistona uzak kalıyordur, uzaktan sağlıksız ateşliyordur diye düşünüyorum. (Sürüşte bir sorunum yok)

Şöyle bir uygulama yaptım düşüncelerinizi alabilir miyim ?

2 numara ile işaretlediğim buji servisten aldığım benzinli motorlar için buji iken (ucuna kadar vida sarmal çizgileri var), 1 numara ile işaretlediğim buji lpg liler için satılan bujidir.
Dikkat edin lpg bujisinin kafasına doğru X uzunluğu kadar sarmal çizgiler yok. böylece çevirmeme gerek kalmadan bujinin kafası, pistona yakınlaşıp bana avantaj kazandırmaktadır. (Bu da iki kere çevirince daha gitmiyor).

Şu halde, 3 benzinli buji + 1 lpg li buji takılı iken sürüş esnasında da herhangi  bir sorun hissetmiyorum ama belki de bir yerlere zarar veriyorum.

Bana ne tavsiye edersiniz ?

Toyota Club Türkiye

Bujiyi çevirmekte güçlük çekiyorum
« : Mayıs 28, 2021, 23:29:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: Bujiyi çevirmekte güçlük çekiyorum
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2021, 02:06:24 »
Bana kalırsa  ikisi arasında fark yok,  çünkü pistona uzaklık bujinin üzerindeki pul ile  ateşleme yapan en uç nokta.  Yani bu uzaklık ha düz olarak ilerlemiş, ha dönerek fark eder mi ?

Örnek, Benzinli bujinin pul ile son sınır arası 2 cm olsun,  lpg li bujininde arası 2 cm ancak, 1,5 cm si yivli, 0,5 cm si düz olsun. Motor bloğundaki yivli yuvada 2 cm olsun.

Her iki bujiyi de pul bloğa değene kadar sıkarsanız  mesafe aynı olur. 

Bu yorumu sizin resminize bakarak, tahmini olarak ölçülerin birbirine yakın olduğunu düşünerek yaptım.

1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 29, 2021, 13:42:26 »
İlginize teşekkür ederim. Sorunum bujiyi döndürünce yalnızca iki diş giriyor olmasıdır. 2 numaralı bujiyi takmaya çalıştığımda iki diş (örneğin 2 milim giriyor) , 1 numaralı bujiyi takmaya çalıştığımda x uzunluğu kadar yivsiz bölüm (örneğim 5 milim ) + iki diş (2 milim) = 7 milim

1 numaralı bujiyi taktığımda bujinin ucu pistana 7 milim yaklaşırken
2 numaralı bujiyi taktığımda bujinin ucu pistona 2 milim yaklaşmaktadır
2 numaralı bujinin uzak kalmasının sorun olabileceğini düşünerek 1 numaralı bujiyi kullanmaktayım
şu halde  aracımı 3 adet benzinli buji + 1 adet lpg li buji ile sürmekteyim
iki durumdada bir sorun hissetmiyorum ama bir yerlere zararı olabilir mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 29, 2021, 17:01:08 »
Anladım,  neden sorun olsun ki, o da buji, bu da buji.   Ama demek ki o son bujinin girdiği yuvada bir sorun var.  Haa illaki içim rahat etsin diyorsanız  yine benzinli denso buji alır, tornada 2-3 milimden aşağıdaki yivleri düzleştirir (aynı lpg bujideki gibi) takarsınız.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -