Herkes hayırlı günler, son zamanlarda aracımda ufak bir performans düşüklüğü, turbodan hafif hafif ıslık sesi gelmeye başladı ve yakıt tüketiminde artışlar oldu. 5 yıldır aracı kullanıyorum ve yağ eksiltme yapmadı, turboda yağ kaçağı gözükmüyor. Aracım 2006 model 145.000 km oldu son bakımlar 143.000 km de yapıldı(mazot, yağ, polen, hava filtreleri Mann marka takıldı. 85 bin km civarı yetkili serviste baskı balata değişmiş, ilk kalkışlarda gaz yememe gibi durumlar var, fazla yüklenince de titreme oluyor, yokuşlarda hafif bir güç azalması oldu. Uzun yolda sakin bir sürüşle ortalama yakıt tüketimi 4,4-5,1 litre arasında değişiyor yaklaşık bir depo ile 900-950 km yol gidiyordum(son 2 yıldır uzun yol yapmadım). Şehir içi ise 1 depo ile şu anda 550-620 km arası yol gidiyorum. Eski benzinli Polo ile şehir içi bu kadar yol gidiyordum, şehir içi tüketimi biraz fazlalaştı. Enjektör, Egr valfi, map sensörü, boğaz kelebeği temizliği yaptırmayı düşünüyorum. Baskı balata değişimi ile kurum temizliği yaptırma arasında kaldım, daha önce bu sorunlarla ilgili tecrübesi olan arkadaşlar varsa görüşlerini paylaşırsa sevinirim