Herkese merhabalar arkadaşlar, daha önce de yazmıştım 2020 model corolla 1,6 benzinli multidrive flame aracım var. Ekim 2020'de teslim aldım aldığım günden beri motorun V kayışı bölgesinden düşük hızlarda özellikle ayağımı gazdan çektiğimde yığılmayla beraber gelen şıngırtı sesi, devir yükseldikçe de ıslık şeklinde duyuluyor. 3. videoda sesi atıyorum 5. saniyeden itibaren net duyuluyor. Önceleri normaldir herhalde dedim ama özellikle kışın motor ısınıncaya kadar kulak da alışınca rahatsız etmeye başladı.
Sonra bu forumla tanıştım herkesin dertlerini görünce halime şükredip konuyu kapatmaya karar verdim

bu arada Elazığ servise götürdüm bir iki tur sonra baş ustayı sesin olduğuna dair ikna ettim ama "hepsinde bu ses var" bariyerini geçemedim

Bu arada benim referansım iş arkadaşımdaki aynı model ve motor corolla onda hiç ses yok. Yine sesin kaynağını araştırdığımız günlerden birinde bir arkadaşım krank kasnağının yalpalı (balanslı da diyen var) döndüğünü söyledi. Eureka! dedik koştuk servise Yine malum "bu hepsinde var" zırhından sekti bizim teşhis. Sanayiye gittik dedim elletmeden baktırayım, kader ağlarını örmeye başladı ya bir kez durmaz. Tamircide yanıma 70 model toros yanaştı kaputu açtı ne göreyim krank kasnağı saat gibi ne yalpa var ne bir şey

usta bakıyor evet yalpa var. Gittim Malatya servisine diyar diyar Anadolu

Baktı gezdi dolaştı seste ve yalpada anlaştık. Heyhat!! sesin ve yalpanın normal olup olmadığından emin olamadık bir hafta sonraya sözleştik. O arada servise gelen aynı model corollalara baktılar firmaya danıştılar önce olur mu canım öyle şey 2021 yılındayız krank kasnağında yalpa mı kaldı diye sitem ettiler, sonra da evet bazılarında varmış hatta daha fazla olan da varmış sen şanslısın dediler

Allah razı olsun dedim ayrıldım. LGP takmadan bu kadar zorsa servise dert anlatmak LPG taktırırsam pinpon topu gibi iki servis arasında gider gelirim diye LGP taktırmayı erteliyorum. Bugün biraz anlayan bir arkadaş baktı sesin ciddi olmadığını enjektörlerden geldiğini, yalpanın ise ya kayıştan ya da krank kasnağından kaynaklandığını ciddi bir şeye benzemediğini söyledi. Hatta gergi bilyesindeki izden kayışın orta kısmının tam basmadığını kenarların bastığını anladı. Demem o ki dostlar; bu yalpa olayı sizlerdeki aynı yıl ve model araçlarda var mı bakıp geri bildirim yaparsanız memnun olurum. Teşekkürler, başınızı ağrıttıysam da affola.
Not a valid vimeo URLNot a valid vimeo URLNot a valid vimeo URL