Gönderen Konu: 2007 Hyundai Santa Fe  (Okunma sayısı 658 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
2007 Hyundai Santa Fe
« : Mayıs 27, 2021, 11:38:35 »
Herkese Sağlıklı Günler olsun,
Rakip firma demeyerek korka korka fikirlerinizi almak isterim
Artık 275000 kmye dayanan Avensisi satma kararı almak üzereyim. Aklımda SUV alma var. Nissan X Trail veya Hyundai Santa Fe 2.2 CRDI tercihleri arasında. 2007-2010 arası olacak muhtemelen. Daha önce X-Trail kullandım yaklaşık 3 yıl, o hususta fikir sahibiyim ancak Santa-Fe hiç kullanmadığım için benim için tamamen yeni. Aranızda kendisi veya yakını tarafından kullananlar varsa her türlü fikirlerini ve yorumlarını almaya hazırım ve şimdiden teşekkür ederim. İnternette araştırıyorum ama pek olumsuz bir şeyle karşılaşmadım henüz.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Toyota Club Türkiye

2007 Hyundai Santa Fe
« : Mayıs 27, 2021, 11:38:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: 2007 Hyundai Santa Fe
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2021, 00:27:24 »
Alacağınız  model araçlarda  yine km 200.000 e yakın olacak aşağı yukarı.  Km düşük olunca da fiyat artacak. İnşallah gönlünüze göre bulursunuz.   Bu arada Honda CR-V yi de düşünmelisiniz, çok mükemmel araçtır ve sizi üzmez.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 29, 2021, 07:01:08 »
Suv'ların kralı Subaru'dur. Amerika ve Kanada'da en çok satılan Suv Subaru'dur. Üstelik Toyota ile ortak ve kardeş marka. Ben sizin yerinizde olsam Subaru Forester, Xv veya Honda C-RV alırdım. Hyundai, Japonları taklitten öteye gidemiyor maalesef. Aslı dururken taklitleri niye alınsın ki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 29, 2021, 10:20:01 »
Özellikle araç marka model yanında, belli yaşa gelen aracın ne durumda olduğu da önemlidir, bakımları vs. iyi takip edilmeli.
Arkadaşımda Santa Fe mevcut (yanlış hatırlamıyorsam 125 hp'lik versiyon). Genel olarak değerlendirirsem, özellikle Kuzey Amerika için üretilmiş bir araca benziyor. Bagaj kapağında camın ayrı açılması gibi çok pratik özellikleri var. İçi geniş denebilir. Sunroof, ısıtmalı koltuklar vs. mevcut. Dizel ve otomatik vites. Dört çeker sistemi Xtrail'deki kadar araziye uygun değil. Ufuk ile konuşmuştuk, dört çeker sistemi daha çok gerek olduğunda aracı orta dereceli şartlarda kurtarmaya çalışmak için, fazla bir aksiyonu (diferansiyel kilitleme vs.) yok. Bu sistemdeki olası en önemli problem, ön aks çekiş kaybettiğinde (normalde önden çeker diye hatırlıyorum, bu yüzden sürekli dört çekere göre tüketim nispeten daha düşük) torku arka aksa aktaran bağlantı dişlisi aşınabiliyor ve arka aks devreye giremiyor. Bu sistem Hyundai'de bir çok araçta aynı şekilde. Bir işlemle o parça kurtulur mu, komple değişimi mi gerekir bakmak gerek.
Aracın gerek yerden yüksekliği, gerek çekişi, gerek konforu o yıl ve segmente göre iyi denebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 29, 2021, 17:20:14 »
Eskiden  piyasada SUV değil CİP ler vardı.  CİP dedinmi yerden yüksek,  büyük, kesinlikle 4 çeker, geniş en az 2.0 ve üzeri motoru bulunan  güçlü ve heybetli araç gelirdi insanın aklına.   Zaten ilk çıkış hikayeleri de çift kabin pickupun kapalı hali olarak piyasaya çıkmışlardır.   Ama devir değişti, adını SUV yaptılar, hatta artık SUV da değil de piyasa SUVCUK dolu. Benim araç ta bunlardan birisi. C segmenti hatchback  arabaları birazcık yerden yükseltip SUV yaptılar. 

Sonuç olarak şehirde kullanacaksanız kesinlikle CR-V,  ama ara ara araziye de çıkarım, 4 çeker benim için önemli diyorsanız Hakanın dedikleri çok önemli konular,  X-Trail, Subaru olur,  Land Cruiser diyecem ama çok aşırı pahalılar.

Hakanın dediği bagaj kapağındaki  camın ayrıca açılması gibi özellikler o dönem uzak doğu araçlarında genelde vardı, mesela Kia Sportage.  Santa-Fe ayarında  Kianın sportage ve sorentosu da olabilir. Gerçi Sportage Tucson,  Sorento ise Santa-Fe  segmentinde.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -