Gönderen Konu: Auris direksiyon kutusu marka önerisi  (Okunma sayısı 1210 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Auris direksiyon kutusu marka önerisi
« : Mayıs 26, 2021, 22:55:42 »
Merhaba.

aracımın eksiklerini tamamlıyorum.

Direksiyon kutusu yüksek hızlarda sertleşmiyor ve sürekli sola dönme eğiliminde oluyor. Değiştirmeyi düşünüyorum fakat serviste fiyatı çok pahalı 4000 tl civarında parça tutuyor. 800 tl civarında ise elektrikli olarak sismak marka mevcut.Yerli olduğu için çok güvenemiyorum,uzun yıllar gidecek aynı kalitede bir şey arıyorum. Bulamazsam yerlilerden hangisini öneririsiniz?

Daha önce debriyaj değiştirirken neredeyse yarı fiyatına aisin ile değiştirmiştim. Bunda da aisin/trw/valeo markalar mevcut mu? Hangisini taktırabilirim ve direksiyon kutusu değişirken değişmesi gereken başka parçalar var mı? mafsal vs duymuştum.

Toyota Club Türkiye

Auris direksiyon kutusu marka önerisi
« : Mayıs 26, 2021, 22:55:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris direksiyon kutusu marka önerisi
« Yanıtla #1 : Mayıs 27, 2021, 17:46:46 »
Öncelikle sola çekme konusunda rot balans ve açı sensörünü kontrol ettirin,bulunduğunuz kenti yazarsanız usta servis önerisi olabilir,eğer sonuçta direksiyon kutusu gibi hayati bir parça değişecekse orijinal marka olmalı,forum üyemiz tem oto dan fikir almanız uygun olur.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 27, 2021, 21:44:58 »
Öncelikle sola çekme konusunda rot balans ve açı sensörünü kontrol ettirin,bulunduğunuz kenti yazarsanız usta servis önerisi olabilir,eğer sonuçta direksiyon kutusu gibi hayati bir parça değişecekse orijinal marka olmalı,forum üyemiz tem oto dan fikir almanız uygun olur.

Rot-balans 2 kere yapıldı hocam,fakat yine de dediğim problemi yaşıyoruz. Yüksek süratta çok sola çekmiyor ama sertleşmiyor ve direksiyon sürekli sola dönme eğiliminde.

Açı sensörü olayını duymuştum fakat rot balans ayarını bile düzgün yapan yer bulunmuyor. Direksiyon kutusu 2 kere tamire gitti.

İzmirde açı sensörü sıfırlayabilecek servis ve rot balanstan anlayan servis önerilerine açığım. bu kutuya daha fazla masraf etmeyi pek düşünmüyorum.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 28, 2021, 19:37:33 »
Araç kaç binde acaba? Direksiyon kutusu problemi çok sık duyulmuyor Toyota'da açıkçası. PS ışığı yanıyor mu? Veyahut bilgisayarla bağlanınca hata kodu varmı acaba? Ahmet abi ve Ufuk Abi konuyu görürlerse yorum yapacaklardır. Onların tavsiyelerini dinlemenizi öneririm
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 28, 2021, 21:41:02 »
Araç kaç binde acaba? Direksiyon kutusu problemi çok sık duyulmuyor Toyota'da açıkçası. PS ışığı yanıyor mu? Veyahut bilgisayarla bağlanınca hata kodu varmı acaba? Ahmet abi ve Ufuk Abi konuyu görürlerse yorum yapacaklardır. Onların tavsiyelerini dinlemenizi öneririm

araç 120.000 km civarında 2012 model.

Aksine toyotalarda cok fazla direksiyon kutusu sorunu duymuştum, hatta bizde hilux da var onda da aynı problemi yaşıyoruz şuan. PS ışığı yanmıyor. Bilgisayara yakın zamanda bağlatmadım,akü yeni değişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 28, 2021, 21:57:18 »
Merhaba.

aracımın eksiklerini tamamlıyorum.

Direksiyon kutusu yüksek hızlarda sertleşmiyor ve sürekli sola dönme eğiliminde oluyor. Değiştirmeyi düşünüyorum fakat serviste fiyatı çok pahalı 4000 tl civarında parça tutuyor. 800 tl civarında ise elektrikli olarak sismak marka mevcut.Yerli olduğu için çok güvenemiyorum,uzun yıllar gidecek aynı kalitede bir şey arıyorum. Bulamazsam yerlilerden hangisini öneririsiniz?

Daha önce debriyaj değiştirirken neredeyse yarı fiyatına aisin ile değiştirmiştim. Bunda da aisin/trw/valeo markalar mevcut mu? Hangisini taktırabilirim ve direksiyon kutusu değişirken değişmesi gereken başka parçalar var mı? mafsal vs duymuştum.
Debriyaj balatası devamlı değişen ömrü direksiyon gibi parçalara nazaran daha kısa olduğu için dışarıda uygun fiyata yapılabilir, direksiyon sistemi başlı başına ayrı bir sistem olduğundan ötürü mecburen orjinal kullanılması elzem olan sistemlerden biri o yüzden ya yetkili servis yada sadece Toyota üzerine hizmet veren kaliteli özel servislerde işlem yapılması lazım parçayı servisten alıp dışarıda işlem yaptırabilirsiniz,en azından işçilikten bir miktar kâr elde edebilirsiniz.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 28, 2021, 21:59:03
Nerede ikamet ettiğinizi de yazarsanız usta /servis önerisi yapılabilir,üyelerimizin tecrübe ettiği yerler öneri olarak gelecektir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 30, 2021, 15:55:41 »
Debriyaj balatası devamlı değişen ömrü direksiyon gibi parçalara nazaran daha kısa olduğu için dışarıda uygun fiyata yapılabilir, direksiyon sistemi başlı başına ayrı bir sistem olduğundan ötürü mecburen orjinal kullanılması elzem olan sistemlerden biri o yüzden ya yetkili servis yada sadece Toyota üzerine hizmet veren kaliteli özel servislerde işlem yapılması lazım parçayı servisten alıp dışarıda işlem yaptırabilirsiniz,en azından işçilikten bir miktar kâr elde edebilirsiniz.

Mesaj Birleştirildi: [time]Mayıs 28, 2021, 21:59:03[/time]
Nerede ikamet ettiğinizi de yazarsanız usta /servis önerisi yapılabilir,üyelerimizin tecrübe ettiği yerler öneri olarak gelecektir.

Toyota da sonuçta bu parçayı başkasına ürettiriyor,orjinal parçası böyle sıkıntı çıkartınca ve pahalı olunca daha güncel bir şey almak istedim. Bu bağlamda da bahsettiğim markaların ürünlerini arıyorum. Şuan direksiyon kutusuna 4100 tl vericek bütcem yok maalesef.  Ve stabilize yollara da girdiğim için alttakımın ömrü pek uzun olmuyor. 

Servisimle marka önerisi konusunda tekrar iletişime geçeceğim marka önerilerinie açığım,yabancı marka bulamazsak 2 yıl garantili yerli seçenekleri denerim konuyu güncellerim.

Arabamın bakımlarını izmirde yaptırıyorum,özel servisimden memnunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 30, 2021, 16:10:51 »
Toyota da sonuçta bu parçayı başkasına ürettiriyor,orjinal parçası böyle sıkıntı çıkartınca ve pahalı olunca daha güncel bir şey almak istedim. Bu bağlamda da bahsettiğim markaların ürünlerini arıyorum. Şuan direksiyon kutusuna 4100 tl vericek bütcem yok maalesef.  Ve stabilize yollara da girdiğim için alttakımın ömrü pek uzun olmuyor. 

Servisimle marka önerisi konusunda tekrar iletişime geçeceğim marka önerilerinie açığım,yabancı marka bulamazsak 2 yıl garantili yerli seçenekleri denerim konuyu güncellerim.

Arabamın bakımlarını izmirde yaptırıyorum,özel servisimden memnunum.
Evet Toyota da kendisi üretmiyor ama üretimini yaptırdığı yere şu veya bu kalitede değerler içinde üreteceksin diyor,sizin baktığınız pencereden bakacak olursak bütün parçaları önümüze gelen yan saniye alalım takalım ama o iş öyle olmuyor,her yan sanayi ürün orjinaline uyum sağlamıyor,İzmir'de oğuz oto var özel Toyota servisi kalifiye ustalar ile çalışıyorlar oraylada görüşmeniz tavsiye ederim en son tavsiyem yan sanayi direksiyon kutusu alıncaya kadar aracın üzerindekini tamir ettirmeniz daha iyi olur direksiyon kutusu revizyon işlemi yapan sadece bu iş ile uğraşan ustalar var eğer düzgün işçilik yapan yer varsa oğuz oto yönlendirme yapar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.