Gönderen Konu: Rolanti sorunu (çözüldü)  (Okunma sayısı 1919 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Rolanti sorunu (çözüldü)
« : Mayıs 23, 2021, 17:05:41 »
arabamda sorun neydi : motor sogukken bır problem yoktu fakat motor 90 dereceye gelınce araba sıkısıyordu rolantı 500 600 gb calısıyodu motor fan acınca asırı tıtreme sallantı gb problemler farları acınca rolantı asırı tıtreme bazende ısıklarda stop etme gb problem vardı ben cok arastırdım subab yapılınca bır kısı problemı cozdugunu söyledı fakat arastırmalarımda subab yaptırıp çözemeyenlerın daha fazla oldugu gördum.

çözüm : iş arabasında bıbaktım ıcınde az bısey kalan yagsız balata sıpreyı var zaten canıma tak etmıstı ne olursa olsun bogaz kelebegını ve altındakı sensörunu temızlıcektım hava fılıtre baglantısını bogazdan ayırdım ilkten sensoru sökmeye calıstım olmadı sökemedım sonra sıktım sensörün delıgınden ıcerı bogaz kelebegınıde sıktım bıraz arabayı calıstırdımm calısırkende az bısey sıktım stop ettım guzelce bır daha sıktım calıstırdım bıraz patırdadı sora bırkez daha calıstırıp sıktım zaten umudum yoktu bır sey geişmedi öyle araba calısıyordu bende ıcerı gectım iş yerınde öyle oyalanırken bı baktım arabanın sesı guzellesmeye başladı gaz ver falan derken rolantı saat gb oldu 1 saattır fan acıyorum ılerı gerı yapıyorum farları tesısatı hepsını acıyorum arabada hıc bır sıkıntı yok bekletıyorum bır daha calıstırıyorum hıc bır sorun yok rolantım 900 850 gb calısıyor sanırım bu sekılde cözdum. fakat bı 30 km yapıp bunu sızınle tam anlamıyla paylaşıcam belkı gecıcı bırsey olur dıye bır korkum var çünki bana subab dedıler ben baska yerde subabları kontrol ettırdım o usta subablarda sorun yok baska yerde sorun var dedı ben onu hallettım dedı ne yaptıgınıda söylememıstı ertesı gun yavas yavas aynı sorun olmaya başlamıstı.

YAKLASIK 3 GUNDUR ARACI SURUYORUM 50 KM GITTIM HERHAN GB BIR OLUMSUZ DURUMLA KARDILASMADIM ROLANTI SORUNUM ÇÖZÜLDÜ BAZEN USTALAR TEMIZLIYOR AMA BEN IKI UC DEFA IYICE SIKIP KURUTUP BIR DAHA TEMIZLEDIM BIRDE SOKULUP TEMIZLEYENLER ICINDE MIKNATIS VAR ONUN YÖNÜ VAR DIKKAT EDIN.

aracım 99 model 1.3 enjeksıyonlu 1.6 da da böyle seyler oldugunu duydum

Toyota Club Türkiye

Rolanti sorunu (çözüldü)
« : Mayıs 23, 2021, 17:05:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
Ynt: sanırım rolantı sorunumu çözdüm
« Yanıtla #1 : Mayıs 23, 2021, 17:19:36 »
Ayni sorun bende de vardi. Maf sensorunu ve bogaz kelebegini temizledim. Sorun cozuldu..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007