Gönderen Konu: Amortisör Tavsiyesi  (Okunma sayısı 586 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Amortisör Tavsiyesi
« : Mayıs 22, 2021, 22:28:06 »
Merhaba, dün bozuk bir yolda (tünel girişi, karanlıkta) oldukça sert şekilde bir kasise girdim. Lastiği kontrol ettim ve yola devam ettim. Bir müddet gittikten sonra molada sağ ön lastikte bir ıslaklık gördüm. Eğilip bakınca amortisörden sıvı aktığını gördüm. 700 kilometrelik yol sonunda amortisörün yağla kaplı olduğunu, janta da bu yağlı sıvının bulaştığını gördüm.

1- Bizim araçlar için hangi marka amortisör uygundur?
2- Amortisör ikili şekilde mi değişir?

Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Amortisör Tavsiyesi
« : Mayıs 22, 2021, 22:28:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Amortisör Tavsiyesi
« Yanıtla #1 : Mayıs 23, 2021, 00:43:41 »
Öncelikle geçmiş olsun,
Araç nedir kaç model hiç bahsetmemişsiniz?
Aracınıza uyumlu amartisör kalite yönünden kyb markadır,evet amartisör çift değişir,eğer yeni fiyatı pahalı gelirse İstanbul'da ikamet ediyorsanız tamir işlemide mümkün.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Mayıs 23, 2021, 10:41:46 »
Araç 2014 model, 1.33 life paket corolla. Samsun'da ikamet ediyorum. Burada iyi bir ustaya da ihtiyacım var bakım için. teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 23, 2021, 10:51:56 »
Ümit Bey cevap vermiş zaten. Lastik ebat ve özelliklerini de belirtmeniz faydalı olur.
Ekleme yapayım, tamir edilebilen amortisörler ve tamir edilemeyen (ancak yine de uydurma usul tamir edilen!) amortisörler vardır. Mevcut amortisör tamir edilebilen bir model değilse tamirini denemeyin bile (maruz kalacağı ısı vs. etkilerden ortaya çıkacak sonuçlar bellidir). Eğer mevcut amortisörler belli süredir kullanılıyorsa mümkünse 4'ü de değişmeli. Arka aks amortisör performansı hala yüksek ise sadece öneler değişebilir. Sadece karşı amortisör henüz çok yeni ise tek değişim kabul edilebilir.
Ayrıca, aracın rot ve jantının da kontrolü faydalı olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 23, 2021, 11:58:59 »
Araç 2014 model, 1.33 life paket corolla. Samsun'da ikamet ediyorum. Burada iyi bir ustaya da ihtiyacım var bakım için. teşekkür ederim.
Samsun'da yaşıyorsanız tavsiyem yeni bir çift amartisör alıp değiştirmeniz yönünde olur,bahsettiğim tamir işlemini yapan arkadaş İstanbul'da hakan bey'inde bahsettiği gibi tamir edilebilen türden olanları yapıyorlar,zaten Samsun'da bu işlemi yaptırmanız zor olur,tem oto ile iletişime geçiniz şasi numarası ile aracınıza uygun ürünleri kargo ile alabilirsiniz,eğer amartisör patlayacak kadar darbe aldıysa jant ve lastikte kontrol edilmeli ek olarak alt takım kontolüde yapılmalı,tekrar geçmiş olsun.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Mayıs 23, 2021, 13:05:59 »
Teşekkür ederim cevaplar için. Yarın sanayide bir gostereyim, birkaç parça satıcısı mevcut onlara bir bakayım. Eğer aynı üründen bulamazsam Tem oto ile iletişim kurayım.