Gönderen Konu: Toyota, çip sorunu nedeniyle iki üretim hattını durduracak  (Okunma sayısı 4183 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi

Japon otomobil üreticisi Toyota Motor, küresel yarı iletken çip tedarik sorunu sebebiyle haziran ayında ülke içindeki iki üretim hattını durduracağını açıkladı.

Dünya genelinde akıllı telefon ve tablet, 5G ağ ekipmanları ile oyun konsollarına yönelik artan çip talebi sonrası otomobil üreticilerinin tedarik sıkıntısı devam ediyor.

Toyota Motor'dan yapılan açıklamaya göre şirket, Japonya'nın kuzeydoğusundaki Iwate ve Miyagi fabrikalarında 7 Haziran'dan itibaren iki üretim hattını en fazla 8 gün süreyle durduracak.

Bu sürede firmanın C-HR, Yaris Cross ve Yaris compact modellerinin imalatının etkileneceği ve araç üretiminin yaklaşık 20 bin azalacağı tahmin ediliyor.

Kaynak; https://www.ntv.com.tr/otomobil/toyota-cip-sorunu-nedeniyle-iki-uretim-hattini-durduracak,EO2-ntaJ2U2tx1e9-tcoqA

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota, çip sorunu nedeniyle iki üretim hattını durduracak
« Yanıtla #1 : Mayıs 21, 2021, 16:14:28 »
Dün bu konuda haber vardı,tahmin ettiğimiz gibi bu duraklamaların bize zam olarak geri dönebileceğini söylüyorlardı.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 21, 2021, 13:27:47 »
Toyota, Eylül ayında üretimi yüzde 40 oranında azaltacak.

Toyota, çip tedarik sorunu sebebiyle gelecek ay Japonya'daki 14 tesisindeki 27 üretim bandını 3 hafta süreyle durdurma kararı aldı. Çip sıkıntısından dolayı bir hayli başı ağrıyan Toyota, Eylül ayında üretimi yüzde 40 oranında azaltacak.

Üretici firmaların, akıllı telefon ve 5G ağ ekipmanların doğrultusunda artan çip taleplerinin ardından küresel boyutta imalat ve tedarik sıkıntıları fazlasıyla artmış durumda. Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Toyota, tedarik edilemeyen çiplerden dolayı Eylül ayında dünya genelinde üretimini %40 oranında azaltmayı gündemine aldı.

Toyota'dan yapılan açıklamada çip tedarik sorunu nedeniyle firma Japonya'da bulunan 14 tesisindeki 27 üretim bandını geçici olarak durdurulacağını belirtti. Bu durdurulmanın hangi modelleri etkileyeceği de belirtildi: Yaris compact, Prius hibrit ve RAV4.

Şirket, bu durumun Japonya'daki 14 tesisi etkileyeceğini ve üretimin araç bazında Eylül ayında yaklaşık 140.000 azalacağını belirtti. Amerika Birleşik Devletleri'nde Toyota, gelecek ay önceden planladığından yaklaşık 80.000 daha az araç üretmeyi planlıyor. Şirket ayrıca Avrupa'da, Çin'de ve diğer ülkelerde de üretimi azaltacak.

Kaynak: https://tr.motor1.com/news/527822/toyota-cip-tedarik-sorunu-buyuyor/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 31, 2022, 17:52:30 »
Yaşanan deprem nedeni ile çip tedariğinde yine geçici sorunlar yaşanacağı konusunda haberler mevcut.