Gönderen Konu: 2010 Model Coralla Turbo Sorunu  (Okunma sayısı 896 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
2010 Model Coralla Turbo Sorunu
« : Mayıs 20, 2021, 17:11:09 »
Toyota ailesi merhaba. Bu günlerde kafayı turboya taktım. Birkaç araştırmadan sonra bu konuyu buraya taşımaya görüşlerinizi almaya karar verdim.
Sorunum şu ki tu gaza basıp bıraktıgımda uğultulu bir ses geliyor. Bunu gerek buradaki formdan gerek youtubeden bir çok kişiden dinledim. Bu sorun için kimi westage sesi kim normal diyor kimi revizyone gidip türbünler içinden bir sorundan bahsediyor. İşi daha iyi öğrenebilmek için önce bir saniyeye gittim.
Turbocuya gösterdim öncelik çok büyük bir sıkıntısı olmadığını bu sesin normalde de var olduğunu ancak bir iki tık fazla geldiğini yani tamire ya da değişime ihtiyaç olduğunu belirtti. Elimde birçok turbo var 1.200 TL ye tamirini de aynı fiyata yapacağını söyledi. Ancak tamirde çin malı kullanıyoruz çıkma takasak daha iyi olacağını söyledi. Tamam diyip bir de yetkili servisine uğradım aynı durumu (bir iki tık sesin fazla geldiğini değişmesi gerektiğini) serviste söyledi.
Serviste fiyatı 6500 tl dedi. Ayrıca araç bazen siyah duman atmakta bunun sebebi de bunun olabileceğini düşünüp bir şeyler yapmayı düşünoyorum. Sizce servis mi yoksa özelde sağlam bir turbocuya(bulabilirsek tabi) mı yaptırmalıyım. Şu bilgilerde vermek istiyorum sorun olabilir diye. 2010 Model Coralla araç 168 binde çekişinde hiçbir sıkıntı yok atak durumda. Ses aşağıdaki aracın sesin aynısı bu arada.

Toyota Club Türkiye

2010 Model Coralla Turbo Sorunu
« : Mayıs 20, 2021, 17:11:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: 2010 Model Coralla Turbo Sorunu
« Yanıtla #1 : Mayıs 20, 2021, 20:40:49 »
Kullanılan motor yağı nedir? Araç Fiat grubu motor sanırım, kilometresi nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 20, 2021, 20:57:46 »
Siyah duman turbo hava emişi yetersiz olduğunda ,mazot pompası ile ilgili sıkıntı olduğunda olabilir,Mersin yolunda tekel fabrikasının yakınlarında toyota ustası Uğur Yaldız var,bir de onun fikrini alın ondan sonra karar verirsiniz.Yağ filtresi değişebilir,ilk çalıştırmada ve yoldan geldikten sonra biraz bekleyin turbo yağlaması olsun,sesin çok telaş edecek durumu yok,gittiği kadar gitsin genelde turbo revizyonu her zaman çok başarılı olmuyor bu nedenle aracı çok uzun süreler kullanmayı düşünüyorsanız orijinal yeni turbo alırsınız.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 20, 2021, 21:10:46 »
Ses eğer bu kadar sa uğraşmaya değmez,belkide araç devamlı şehir içinde kullanıldıysa turbo kanatçıkları normalden fazla kirlenmiştir,Tokay abinin tavsiye ettiği servise gidip ustaya gösterin gerekirse belki bir temizlik işi kurtarabilir,kullandığınız bakım malzemeleri vs siyah duman atmayı tetikler.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 20, 2021, 21:45:43 »
168 binde araç bu zamana kadar sürekli yetkili servis bakimliydi sadece en son uzun zaman kullanmadım km gelmedi ama senesi dolduğu için 5 binde Shell helix 5 30 yağ değişimi yaptim

Mesaj Birleştirildi: [time]20 May, 2021 21:47[/time]
Yani uzun soluklu kullanmayı düşünüyoruz malum araç fiyatları eskiyi satsan eskiyi alır vaziyetteyiz

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2021, 21:49:37
Evet ses bu kadar dediğiniz ustayı biliyorum yarın göstereyim onada bir ama o da genelde gittiği yere kadarci bilmiyorum zararı ne olur bu durumda :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 20, 2021, 22:27:40 »
Çıkma Turbo öneren tamircinin bahsettiği Çin malı "kartuş" olarak geçen kısım, bu kartuş değişimini bende önermem,

Yerinizde olsam Turbo'yu söktürür Maslak Turbo veya FT Turbo'ya gönderir, Turbo pallerini hybrid'e çevirtirim, bu arada revizyonda görmüş olur,

Bir diğer naçizane önerim de HX gibi Hydrarack Base bir motor yağı kullanmayın, ACEA Cx onaylı kaliteli bir ürün kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 20, 2021, 22:58:20 »
Ufuk bey teşekkür ederim öneriler için ama söylediğiniz yerler İstanbul'da sanırım ben Adanadayım bu işlem biraz zor olur benim için. Yağ içinde önerilerde takip ederek aldım kaliteli filan diye bilemedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 21, 2021, 00:33:23 »
Ufuk bey teşekkür ederim öneriler için ama söylediğiniz yerler İstanbul'da sanırım ben Adanadayım bu işlem biraz zor olur benim için. Yağ içinde önerilerde takip ederek aldım kaliteli filan diye bilemedim

Rica ederim, ikamet ettiğiniz ilde söktürür kargo ile gönderebilirsiniz diye düşündüm, imkanlarınızı bilemiyorum naçizane bir fikir sadece.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 21, 2021, 00:49:41 »
Teşekkür ederim