Gönderen Konu: Kargonun Israrla Kimlik Numarası İstemesi  (Okunma sayısı 3122 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
Kargonun Israrla Kimlik Numarası İstemesi
« : Mayıs 20, 2021, 14:24:56 »
Kargo teslim alırken ilk defa başıma gelen durum. Kimliğimi ibra etmeme rağmen ısrarla tc kimlik numaramı istedi ben de güvenlik gerekçesiyle vermeyeceğimi söyledim. Kargocuların böyle bir hakkı var mı, varsa bunun üçüncü şahıslarla paylaşılmayacağının ve bizim güvenliğimizin garantisi kim?

Toyota Club Türkiye

Kargonun Israrla Kimlik Numarası İstemesi
« : Mayıs 20, 2021, 14:24:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Kargonun Israrla Kimlik Numarası İstemesi
« Yanıtla #1 : Mayıs 20, 2021, 14:33:39 »
Kargo teslim alırken ilk defa başıma gelen durum. Kimliğimi ibra etmeme rağmen ısrarla tc kimlik numaramı istedi ben de güvenlik gerekçesiyle vermeyeceğimi söyledim. Kargocuların böyle bir hakkı var mı, varsa bunun üçüncü şahıslarla paylaşılmayacağının ve bizim güvenliğimizin garantisi kim?
Evet istiyorlar zaten alışveriş yaparken TC kimlik numarasını yazıyorsunuz,artı olarak kargonun müşteri hizmetlerini arasanız dahi ilk olarak kişisel verilerin korunması ile ilgili mevzuat anons'u yayınlanır,artık TC numarası heryerde isteniyor, devletin bu konuyla ilgili (kişisel verilerin korunması ile ilgili) kanunu var.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 20, 2021, 14:43:20 »
Evet istiyorlar zaten alışveriş yaparken TC kimlik numarasını yazıyorsunuz,artı olarak kargonun müşteri hizmetlerini arasanız dahi ilk olarak kişisel verilerin korunması ile ilgili mevzuat anons'u yayınlanır,artık TC numarası heryerde isteniyor, devletin bu konuyla ilgili (kişisel verilerin korunması ile ilgili) kanunu var.

Ümit Bey, Ptt kargo haricinde isteyen yoktu, ilk defa özel bir kargo istedi ben de güvenlik gerekçesiyle vermedim çünkü gönderen belli, alıcı belli, kargo numarası belli ve üstelik kimliğimi de ibra etmişim. Niye ısrarla kimlik numarası isteniyor? Yarın bir gün kimlik numaramın art niyetli kişilerin eline geçip mağdur edilmeyeceğimin garantisi var mı? Siz de belirtmişsiniz kimlik numarası her yerde isteniyor diye her yerde isteniyorsa mağdur olduğumuz zaman kimi suçlayacağız kime dava açacağız o zaman? üçüncü şahıslar belki de  alakasız kişiler çıkacak?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 20, 2021, 14:46:09 »
Gerçekten tabir caizse her şeyimiz ortada,ben de aynı şekilde bir kargocu ile tartıştıktan ve al kargonu geri götür seviyesine çıktıktan sonra artık kimlik numarasının son üç rakamını farklı söylüyorum,varsın benim söylediğimi yanlış yazmış olsun,zaten kargo teslim ederken TC no veriliyor,getirdiği kişi ve adres belli,kimlik göstermek yeterli,TC no ile farklı işler olabilir,bir ara Babuna adında bir adam vardı ,kan bağışı istediler,örnekleri ile Türk insanının genetik kodları çözülüyor diye tartışmalar olmuştu.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 20, 2021, 19:04:39 »
bana devamlı kargo getirenler istemiyorlar bile..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 20, 2021, 20:38:13 »
Bazı kurumlara girerken kimlik vermek gerekiyor ki kimlik bir süre o departmanda kalıyor.

Kargo için aslında kargo teslim numarası geliyor sms ile ve bunun gelen görevliye verilmesi yetiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 20, 2021, 22:42:59 »
Kimlik numaranız istendiğinde vermekten (tabi alenen her yere yazın demiyorum) bu kadar imtina etmeyin, zira sadece kimlik numarası ile yapılabilecekler çok kısıtlı, he devlet görevlisi yakını vardır ancak gbt, variyet, medeni durum sorgulaması gibi sorgulamaları yapabilir ancak zaten günümüzde devlet memuru yakını olan da devlet memuru olduğu için kargo görevlisinden korkmayın bence :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Primum non nocere
  • Kilometre: 27000
  • Model Yılı: '20
  • 20 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 20, 2021, 22:55:36 »
Her hafta bir online alısverıs uygulaması bilgilerini çaldırıyor yakın zamanda yemek bilmemnesi bılgılerı calınmıstı bu kadar sey etmemek lazım tc kımlıkle cok bır sey yapamazlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 21, 2021, 00:10:18 »
TC Kimlik numarası gizli bir kişisel bilgi değil ki. Bu kadar korkmanızı gerektirecek bir şey değil. Sadece TC Kimlik numarası ile yapılabilecek ve mağdur olabileceğiniz hiçbir şey yok. Arabanızın plakası neyse, şahsınızın da TC Kimlik numarası o. Arabanın önüne arkasına takıp geziyorsunuz.

En fazla belli başlı sistemlere erişim sağlayan kişiler bazı kimlik bilgilerinize, adresinize ulaşabilir. Aynı şekilde bazı sistemlere erişim sağlayan kişiler plakanız ile aracınızın bilgilerine de ulaşabilir. Hatta hiçbir özel sisteme erişim gerekmeden aracınızın bütün hasar kaydına bile ulaşılabilir. Ama bundan kimse rahatsız olmazken TC Kimlik numarasının paylaşılmasından çok korkuluyor.

Bütün şahıs firmalarının fişlerinde faturalarında, duvarlarındaki vergi levhalarında açık açık yazıyor, üstelik bu kanuni bir zorunluluk.

Velhasıl, çekinmenize gerek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 21, 2021, 11:08:04 »
bankalarda hesap açılırken kimliği fotoğrafı ile birlikte tarıyorlar ve işlem sırasında fotoğrafınız çıkıyor. her yerde bu işlem olsa ( tapu maliye vb ) sahte kimlik yapsa bile fotoğraftan dolayı işlem yapılmayabilir.. mesela sahte kimlik buluyor fotografı değiştiriyor..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 21, 2021, 11:23:58 »
Haberlerde görüyoruz,bankadan arıyorlar sözde ve size gönderilen linki tıklayın diyorlar ve siz tıkladığınızda bankadaki paranız gidiyor,bunları duyunca listede olmayan telefonları açmıyor,ne sorarlarsa her şeye hayır diyor,0850-212-216 vb başlayan + ile devam eden yurt dışı telefonlardan kaçıyoruz,bahsettiğim link konusu ile ilgili bilgisi olan ,sistem nasıl TC no harici bilgilerimize ulaşıyor bize anlatabilir mi?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 21, 2021, 15:30:34 »
Haberlerde görüyoruz,bankadan arıyorlar sözde ve size gönderilen linki tıklayın diyorlar ve siz tıkladığınızda bankadaki paranız gidiyor,bunları duyunca listede olmayan telefonları açmıyor,ne sorarlarsa her şeye hayır diyor,0850-212-216 vb başlayan + ile devam eden yurt dışı telefonlardan kaçıyoruz,bahsettiğim link konusu ile ilgili bilgisi olan ,sistem nasıl TC no harici bilgilerimize ulaşıyor bize anlatabilir mi?

bilgileri satıyorlar..
geçen bir internet firması aradı... şu tarihte türk telekom ile internet sözleşmeniz bitiyor yenileyelim diye.. tarifemi adresimi her şeyi biliyor.
bunun türk telekom olmadığını başka bir şirketten olduğunu anladım . bilgileri nereden aldıklarını sordum ttelekomdan dedi.
    türk telekomu aradım bilgileri siz mi verdiniz diye hayır biz vermedik dediler. bitiş tarihini kesin olarak nereden biliyorlar dedim. biz vermedik dediler. o zaman elemanlarınız bilgileri atıyorlar dedim.. hiçbirsey diyemedi ,sadece biz vermedik dedi.

başka bir olay..
 vodafone kullandığım hattımı 1 aylığına kullanmadım. tekrar açıp  kontür yüklemeye kalktığımda böyle bir numara yoktur diye ikaz geldi.
vodafone yi aradım siz hattınızı 15 gün önce turkcele taşımızsınız dediler.
ben taşımadım dediysem de siz taşımızsınız dediler.

turkceli aradım.  hattınızı bize taşımızsınız dediler. taşımadım diye ısrar ettikçe siz olmadan taşınmaz emin misiniz? diyorlar. ben değilim dedim ve hattı hemen kapattırdım. ( o arada hattımı aradım başka biri çıktı)
müşteri hizmetlerine ''hattımı hangi bayi taşımış'' diyorum bilemeyiz diyorlar..( bu sefer kendi bayilerine sordum taşıyanın hatay antakyada bir yer old. söylediler..)
sizi sahte evrak düzenlemekten mahkemeye vereceğim diyorum. bizi ilgilendirmez bayi yapmış onu verin diyorlar. bayinin adını verin diyorum veremeyiz diyorlar. peki bu işten siz sorumlusunuz sizin bayiniz diyorum .bizi ilgilendirmez diyorlar..
baktım adam 15 gün içinde 1 kez 30 saniye konuşmuş ben de üzerine gitmedim öyle kaldı.

kusura bakmayın aklıma geldikçe hala sinirleniyorum . yazı biraz karışık oldu...
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 21, 2021, 16:02:25 »
Tamam işte benimde bahsettiğim nokta bu,birileri bir şey yapıyor,kimse bu günlerin modası sorumluluk almıyor sizin hattı kullanan ,taşıyan kişi çete,narkotik vb biriyle görüşme yapsın buyrun cenaze namazına kimse kimseyi kurtaramaz,git mahkemelerde sürün dur,vatandaşı koruyan ve bu işleri yapanları anında cezalandıran,caydırcı cezalar olmalı.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 21, 2021, 16:19:02 »

bilgileri satıyorlar..
geçen bir internet firması aradı... şu tarihte türk telekom ile internet sözleşmeniz bitiyor yenileyelim diye.. tarifemi adresimi her şeyi biliyor.
bunun türk telekom olmadığını başka bir şirketten olduğunu anladım . bilgileri nereden aldıklarını sordum ttelekomdan dedi.
    türk telekomu aradım bilgileri siz mi verdiniz diye hayır biz vermedik dediler. bitiş tarihini kesin olarak nereden biliyorlar dedim. biz vermedik dediler. o zaman elemanlarınız bilgileri atıyorlar dedim.. hiçbirsey diyemedi ,sadece biz vermedik dedi.

başka bir olay..
 vodafone kullandığım hattımı 1 aylığına kullanmadım. tekrar açıp  kontür yüklemeye kalktığımda böyle bir numara yoktur diye ikaz geldi.
vodafone yi aradım siz hattınızı 15 gün önce turkcele taşımızsınız dediler.
ben taşımadım dediysem de siz taşımızsınız dediler.

turkceli aradım.  hattınızı bize taşımızsınız dediler. taşımadım diye ısrar ettikçe siz olmadan taşınmaz emin misiniz? diyorlar. ben değilim dedim ve hattı hemen kapattırdım. ( o arada hattımı aradım başka biri çıktı)
müşteri hizmetlerine ''hattımı hangi bayi taşımış'' diyorum bilemeyiz diyorlar..( bu sefer kendi bayilerine sordum taşıyanın hatay antakyada bir yer old. söylediler..)
sizi sahte evrak düzenlemekten mahkemeye vereceğim diyorum. bizi ilgilendirmez bayi yapmış onu verin diyorlar. bayinin adını verin diyorum veremeyiz diyorlar. peki bu işten siz sorumlusunuz sizin bayiniz diyorum .bizi ilgilendirmez diyorlar..
baktım adam 15 gün içinde 1 kez 30 saniye konuşmuş ben de üzerine gitmedim öyle kaldı.

kusura bakmayın aklıma geldikçe ala sinirleniyorum . yazı biraz karışık oldu...

İşte tam da benim anlatmak istediğim  bu. Bilgilerimiz parça parça toplanıp satılabilir, sonra da adımıza sahte bir kimlik düzenlenip bankadan kredi çekilebilir veya adımıza bir şirket açılıp borçlandırılabiliriz. Bazı bankalar cep telefonundan mesajla  kredi bile veriyorlar. Bu tür haberlere hemen her gün rastlıyoruz aman dikkat edin, kimseye  güvenip de kişisel verilerinizi paylaşmayın. Kendi adınıza hat açıp başkasına vermeyin, Nüfus cüzdanı veya ehliyet fotokopisi verdiğinizde mutlaka ne için verdiğinizi not olarak yazınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 21, 2021, 16:50:19 »
Tamam işte benimde bahsettiğim nokta bu,birileri bir şey yapıyor,kimse bu günlerin modası sorumluluk almıyor sizin hattı kullanan ,taşıyan kişi çete,narkotik vb biriyle görüşme yapsın buyrun cenaze namazına kimse kimseyi kurtaramaz,git mahkemelerde sürün dur,vatandaşı koruyan ve bu işleri yapanları anında cezalandıran,caydırcı cezalar olmalı.

ben de isterdim ki hattini kullandigim turkcell arkamda dursun...sadece para kazansinlar yeter..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007