0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2011 model Toyota Corolla aracımın Bugün lastik değişiminde 2 adet bijon saplamasi kırıldı. Önemli parça olduğundan serviste yaptıracam. Masrafı için tahmini olan veya Ankara'da tavsiye edeceği biryer olan var mı acaba
Benim gördüğüm herkes hava tabancası ile yapıyor bu işi. Tavsiye edebileceğiniz Tork değerine göre elle sıkan bir lastikçi varsa sevinirimMesaj Birleştirildi: [time]Mayıs 20, 2021, 02:41:54[/time]Ayrıca, diğer saplamalarda bir sıkıntı olmus mudur? Bunu nasıl anlayabiliriz
Ümit ve Alper bey değerli yorum ve destekleriniz için gönülden teşekkür ederim. Bende bugün arabayı şaşmaz sanayiye goturcem. Çıkma saplama 10 TL, kırılan saplamanin çıkarılması ve çıkma saplamanin takılması 40 TL olmak üzere 2 adet için 100 TL fiyat verdiler. İlgilenenlerin bilgisine
onu kırabilmek için kamyon tabancası ile dalmış olmaları lazım, en kısa sürede lastikçinizi değiştirin bence.
Benim gittiğim lastikçi de fena değildir. Ancak geçen sene yeni birisini almışlar, janttaki eski ağırlıkları çıkarmadan balans yapmaya çalışıyordu. Tam ben uyaracaktım, lastikçi kendisi sağolsun uyardı istersen ağırlıkları sök öyle yap dedi". SOnuçta bir küçük ağırlıkla balans gerçekleşti, yoksa bir sürü ağırlık dolduracaktı boş yere jantı.Yani maalesef şikayet edilecek örnek çok, bizim "Otomobil Çalıştayı" konumuz tüm bu bileşenleri de kapsıyor olacaktı.
Öyle bir noktaya geldik ki ? dün uzun yola çıkmadan lastik havalarına baktırayım dedim,bizim lastikler 34 basınca ayarlıdır,Michelin bayisine uğradım , hava 36 olmuş dedi ve güya 34 e ayarladı,biraz sonra lastik basınç sensörü yanmaya başladı,opet'te 34 e ayarladım değişen bir şey olmadı,sonuçta Yaşamkent'teki bridgestone bayisine uğradım,iş çözüldü her şey normale döndü,benzer olay daha önce izmir'de yine aynı şekilde başıma gelmişti,artık sadece belli yerlerde baktırmaya karar verdim,daha bir lastik havasına doğru dürüst bakılamaz iken,bu tip adamlara güvenip bijon gibi hassas konularda bir şey beklenmemeli..
Çalıştay bir an önce gerçekleşir İNŞAALLAH,Belki bir nebze faydası olacaktır,şuanda meslek liselerinde yeni bir proje var çıraklık projesi meslek odaları ve servis sahibi ustalar ile birlikte gerçekleştiriliyor,hem işletme sahibine hemde çalışana maddi yardım yapılacak, kalifiye eleman yetişmesinde etkili olması dileğiyle.
Burada önemli bir kaç husus var, lastik hava basıncı "soğuk" lastik ile kontrol edilir ve düzeltilir, lastik ısındıkça hava basıncı 1-5psi (hava hacmince) yükselebilir, lastik basınç saatinin kalibrasyonu da bir diğer önemli etken, bir yakıt istasyonunda 10psi'a varan bir ayar sorunu ile karşılaştığım olmuştu.
Güzel bir dijital ölçer alırsanız her seferinde aynı alete göre ölçmüş olursunuz. Bana bir tane hediye gelmişti Nokian lastik aldığımda seneler önce, onu hala kullanırım.