0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar, hybrid araç almak istiyorum.İstanbul'da yaşıyorum. Corolla hybrid araçlar kaç km hıza kadar elektrik ile gidebilmekte❓Diğer sorum da İngiltere yapımı hb Corolla ile Yerli yapım sedan arasında kalite farkı varmı ❓ ses yalıtım parçaların bir biri ile olan birleşim kısımların da❗
Sadece elektrik ile gitmeyi planlıyorsanız boşuna hybrid almayın. Elektrikle gitmek için tasarlanmamıştır çünkü. Bataryanın amacı farklı. Frenlemede enerji depolamak ve kalkışları elektrikli yapmak için batarya var. Elektrikli arabalar gibi değil. Bataryadan çekilecek enerji miktarı çok sınırlı. Toyota bunu batarya boyutuna göre sınırlıyor. Batarya hızlı tükenmesin diye çok kısıtlı bir hızda elektrik motoru ile gidebilirsiniz. Bu sürüş tarzı ile az yakmak da mümkün değil. Çünkü batarya bitince doldurmak için çok zaman ve enerji gerekiyor. Bataryanın ısınması ve buna bağlı dolmaması yada güç vermemesi de ayrı bir sorun olacaktır. Toyotanın eski otomobillerinde özellikle auris de avrupa versiyonlarında farklı bir tasarıma gitmişlerdi. Alt yapı ve tasarım farklı imiş. Fakar bugün yalıtım sağlayan, konforu arttıran hiçbir şase bağlantısı, travers bağlantısı, taşıyıcı bağlantısı ve motor kulağı farklı değil. Arabanın yalıtımı sorun olacaksa toyota almayın. Alman arabasından sonra toyota ya geçmeyin, memnun kalmazsınız. Titreşimler, yol sesi asla kesilemez. ( denedim de biliyorum )
Konuyu güncelleyelim. 2016 yaris aldım, ayrıca 2021 corolla sahibiyim corolla 118 km/h den sonra EV ile gitmiyor motor açıyorken yaris 70'den sonra EV göstermiyor ice devreye giriyor.bugün aynı 40 km yolu corolla 3.8 ile bitirdi, yaris 4.5 ile.aldığım kişi servislere ters bir adam ustası varmış ona veriyormuş bakımlar için, e usta durur mu yapıştırmış 5w30 yağı belki yağdandır, belki pil artık zayıftır ondandır diye düşünüyorum.