Gönderen Konu: Hybrid araç kaç km hıza kadar elektrik ile gidebilir❓  (Okunma sayısı 79570 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Merhaba arkadaşlar, hybrid araç almak istiyorum.
İstanbul'da yaşıyorum. Corolla hybrid araçlar kaç km hıza kadar elektrik ile gidebilmekte❓
Diğer sorum da İngiltere yapımı hb Corolla ile Yerli yapım sedan arasında kalite farkı varmı ❓ ses yalıtım parçaların bir biri ile olan birleşim kısımların da❗

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: Hybrid araç kaç km hıza kadar elektrik ile gidebilir❓
« Yanıtla #1 : Mayıs 18, 2021, 12:38:01 »
İstanbul'da yaşıyorum. Corolla hybrid araçlar kaç km hıza kadar elektrik ile gidebilmekte❓
Diğer sorum da İngiltere yapımı hb Corolla ile Yerli yapım sedan arasında kalite farkı varmı ❓ ses yalıtım parçaların bir biri ile olan birleşim kısımların da❗
işçilik anlamında kesinlikle var,hız konusunda yanlış bilmiyor isem 50 km hıza kadar elektrikle çalışıyor sonra benzine geçiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 18, 2021, 14:33:34 »
Normalde 40-50 arası benzine geçiyor ama benimki yokuş aşağı 70'e kadar elektrikle gidebiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 18, 2021, 16:55:02 »
Sedan mı hb mi derseniz kesinlikle hb derim. Şu an c veya b segmentte corolladan daha iyi tasarıma sahip başka bir hb araç yok. İşçilik konusunu iki aracıda detaylı inceleyemediğim için birşey söyleyemem ama banada İngiltere üretim daha iyidir gibi geliyor...
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 89 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 18, 2021, 17:16:26 »
Hibrid araçlar, yüksek güç gerektiği durumlarda benzin motorunu devreye sokar. Yüksek güç gerektirmeyen durumlarda akülerinde yeterli şarj varsa sadece elektrik ile giderler. Hız değil güç önemli olan. Peki güç ne demek? şu demek: 10 km/h hızla dik bir yokuş tırmanıyorsanız güce ihtiyacınız vardır ve benzin motoru devreye girer. Ya da gaza bastınız ve aracın hızlanmasını istiyorsunuz, aracı hızlandırmak demek, güç ihtiyacı demektir ve bu yüzden benzin motoru devreye girer. Diğer taraftan yokuş aşağı giderken güç harcanmaz, bu nedenle 120 km/h ile gidiyor olsanız bile, benzin motoru devreye girmez. Eğimsiz düz yolda ise, çevresel koşullara bağlı güç ihtiyacı fazla değilse ( yağış, zemin, lastik tipi , rüzgar) 80 km/h ile sabit hızda yine sadece elektrik ile gidebilirsiniz. Corolla'larda pillerden uygun şartlarda maksimum 25 beygir çekilebiliyor bu nedenle 25 beygirden daha fazla güç gerektiğinde, benzin motoru devreye giriyor. ( 25 beygir en ideal koşul için geçerli, pil soğuksa ya da çok sıcaksa veya şarj az iken 10-12 beygir civarında çekilebiliyor).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 200
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 18, 2021, 23:28:39 »
Merhaba bende 2020 Yaris hybrid kullanıcısıyım EV mod aktif iken max 60 km ye kadar kullanabildim (akü doluluğu da önemli). Fakat yüksek hız ile seyahat ederken araç hybrid motorla gidebiliyorsa otomatik olarak benzinli motor devreden çıkıyor elektriğe geçiyor. Benzinli motor devredeyken bile elektrik motorla destek oluyor araç içerisindeki enerji monitöründen gözlemlediğim kadarıyla. Araçta devir saati yerine eco ve power simgeleri bulunuyor(görseli ekliyorum). Eco simgesinde kullandığınız sürece mümkün olduğunca elektrik ile gidiyorsunuz. Ayak hassasiyetiniz çok önemli. Kendimce izah etmeye çalıştım umarım yararlı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Aralık 05, 2022, 14:23:49 »
Teknik olarak 120 km den sonra hibrit motoru kullanamazsın ama şartlar el verdiği sürece 1-120 km hızlar arasında hibrit kullanılabilir. Test ettim denedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 249 kere teşekkür etti
  • 702 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 05, 2022, 15:34:23 »

Sadece elektrik ile gitmeyi planlıyorsanız boşuna hybrid almayın. Elektrikle gitmek için tasarlanmamıştır çünkü. Bataryanın amacı farklı. Frenlemede enerji depolamak ve kalkışları elektrikli yapmak için batarya var. Elektrikli arabalar gibi değil. Bataryadan çekilecek enerji miktarı çok sınırlı. Toyota bunu batarya boyutuna göre sınırlıyor. Batarya hızlı tükenmesin diye çok kısıtlı bir hızda elektrik motoru ile gidebilirsiniz. Bu sürüş tarzı ile az yakmak da mümkün değil. Çünkü batarya bitince doldurmak için çok zaman ve enerji gerekiyor. Bataryanın ısınması ve buna bağlı dolmaması yada güç vermemesi de ayrı bir sorun olacaktır.

Toyotanın eski otomobillerinde özellikle auris de avrupa versiyonlarında farklı bir tasarıma gitmişlerdi. Alt yapı ve tasarım farklı imiş. Fakar bugün yalıtım sağlayan, konforu arttıran hiçbir şase bağlantısı, travers bağlantısı, taşıyıcı bağlantısı ve motor kulağı farklı değil. Arabanın yalıtımı sorun olacaksa toyota almayın. Alman arabasından sonra toyota ya geçmeyin, memnun kalmazsınız. Titreşimler, yol sesi asla kesilemez. ( denedim de biliyorum )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 119 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 06, 2022, 09:45:31 »
Sadece elektrik ile gitmeyi planlıyorsanız boşuna hybrid almayın. Elektrikle gitmek için tasarlanmamıştır çünkü. Bataryanın amacı farklı. Frenlemede enerji depolamak ve kalkışları elektrikli yapmak için batarya var. Elektrikli arabalar gibi değil. Bataryadan çekilecek enerji miktarı çok sınırlı. Toyota bunu batarya boyutuna göre sınırlıyor. Batarya hızlı tükenmesin diye çok kısıtlı bir hızda elektrik motoru ile gidebilirsiniz. Bu sürüş tarzı ile az yakmak da mümkün değil. Çünkü batarya bitince doldurmak için çok zaman ve enerji gerekiyor. Bataryanın ısınması ve buna bağlı dolmaması yada güç vermemesi de ayrı bir sorun olacaktır.

Toyotanın eski otomobillerinde özellikle auris de avrupa versiyonlarında farklı bir tasarıma gitmişlerdi. Alt yapı ve tasarım farklı imiş. Fakar bugün yalıtım sağlayan, konforu arttıran hiçbir şase bağlantısı, travers bağlantısı, taşıyıcı bağlantısı ve motor kulağı farklı değil. Arabanın yalıtımı sorun olacaksa toyota almayın. Alman arabasından sonra toyota ya geçmeyin, memnun kalmazsınız. Titreşimler, yol sesi asla kesilemez. ( denedim de biliyorum )

Arkadaşım bir bankanın şube müdürü ve daha önce kendisine Skoda Octavia vermişlerdi. Şimdi kiralama firması değiştiği için daha 1500km de Corolla verdiler. Her ikisini de Ankara-Beypazarı arasında gezi amaçlı kullanma şansım olduğu için şunu üzülerek söylüyorum. Yalıtım ve motor sesi konusunda Alman arabalarının çok gerisinde Toyota maalesef. En azından bizim alabileceğimiz modeller için diyebilirim. Belki 3 milyonluk jipinde veya sedam modelinde yalıtım mükemmeldir ama orta direk modellerinde Almanlar açık ara önde.  :(
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 08, 2022, 21:38:46 »
Alman ama hangi alman ben opelden geçtim hatta duruyor aracım.Babam da Alman dan geçti. yol sesi geliyor ama rahatsız edici değil kendi aracıma izolasyon yaptırdım çok büyük paralar da harcamadım şu anda ses çok daha az ki bazen diyorum kapı dışında yaptırmasam da olurmuş.Alman da ses yok ama sorun daha büyük. japonda en büyük sorun yol sesi olur almanda servislik olursunuz.ilk aracım opel astra otomatik halen duruyor hatıra niyetine %75 bakımı kendi servisinde sonra da özel serviste yaptım şu anda belki 2 araba parası daha harcamışımdır. daha 298.000 km de 97 model. babam da da zamanında 96 model daha üst model vardı yok egr si yok rölanti bilmemnesi zaten ön takım bilyaları milyar defa değişti.valla japon 2012 de aldık hep diyorum maşallah ilk gün nasıl aldık isek öyle aynı şekilde evdeki diğer araçlarda japon hepsi öyle.
forumdaki genel sorunlara bakın tabi önemli sorunları olan araçlarda var ama çoğu yok trim sesi.yol sesi yok şu aksesuar olsa idi daha iyi olurdu cidden çok çok da önemli değil.bir vw veya opel forumlarına bakın ortalama sorunların neler olduğuna bakın.şanzıman ve motor. toyota en iyisi mi kimine evet kimine değil.en iyi diye bir şey genel olarak olamaz ancak genel sorunsuzlukta ilklerde olduğu gerçek.
akrabamda yeni kasa C kasa var uzun yolda kullandım valla hacim ufak 120 den sonra gayet de sesli.o abartılan şanzımanı da tamam güzel ama abartılacak kadar bir fark yok bence bu kadar büyütülmemeli.
iş yaptığım arkadaşım eşine glb aldı 130 dan sonra içinde durulmuyor motor bağırmasından diyor ve benzini içiyor diyor.
Ben bu Toyotayı bildim bileli kendimce Türkiyede montaj yaptığı her modelde trim sesi var çok ilginç ithal modellerde bu şikayetler daha az.Toyota bugün üüretimi türkiye de bıraksın hepsi ithal gelsin fiyatı artsın daha sevilir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 249 kere teşekkür etti
  • 702 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 08, 2022, 22:14:38 »
Toyotanın sorunu altyapıya önem vermemesi. Kapı fitilinden cam fitiline kadar eski teknoloji. Motor bağlantıları da eski. Amortisör bağlantıları da.

Alman araçları kendi yollarında hızlı gitmesi için tasarlanır. Yol sesi yüksek hızda daha az rahatsız edici hale gelir. Toyota da tam tersi. Aracın yola çıktığı ilk anda yol sesi var.

Yoksa son çıkan kasanın yalıtımı inanın hiçbir alman arabasında yoktur. Çünkü alttan, içten her yerine titreşim sömünleyici sıkılmış. içinde kat kat keçe var. fakat tekerden doğrudan gelen sesler kesilse bile titreşimler sönümlenmediğinden sürekli titreşim var.

İyi bir araba ile kötüsü arasında titreşim farkı var. Yani yol sesi mercedes de olsa yine var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '21
  • 41 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 26, 2024, 16:59:57 »
Konuyu güncelleyelim. 2016 yaris aldım, ayrıca 2021 corolla sahibiyim corolla 118 km/h den sonra EV ile gitmiyor motor açıyorken yaris 70'den sonra EV göstermiyor ice devreye giriyor.

bugün aynı 40 km yolu corolla 3.8 ile bitirdi, yaris 4.5 ile.

aldığım kişi servislere ters bir adam ustası varmış ona veriyormuş bakımlar için, e usta durur mu yapıştırmış 5w30 yağı :) belki yağdandır, belki pil artık zayıftır ondandır diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 89 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 01, 2024, 13:41:28 »
Konuyu güncelleyelim. 2016 yaris aldım, ayrıca 2021 corolla sahibiyim corolla 118 km/h den sonra EV ile gitmiyor motor açıyorken yaris 70'den sonra EV göstermiyor ice devreye giriyor.

bugün aynı 40 km yolu corolla 3.8 ile bitirdi, yaris 4.5 ile.

aldığım kişi servislere ters bir adam ustası varmış ona veriyormuş bakımlar için, e usta durur mu yapıştırmış 5w30 yağı :) belki yağdandır, belki pil artık zayıftır ondandır diye düşünüyorum.

Yarisler de 3. Nesil hibrid var ve ev limitleri daha düşük. Bu nedenle 4. Ve 6. Nesil Hibridlerde göre çok daha erken benzin motorunu çalıştırma eğiliminde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '21
  • 41 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 01, 2024, 23:35:22 »
yarisle daha az yakarım diye düşünmüştüm ama hayal kırıklığına uğradım :) okuldan eve dönüş yolum 22 km, yükselti olarak daha aşağıya gidiyorum, her gün yaptığım yol. en kötü 3.2 ile bitiririm, yarisle 3.9 yapabildim. corollanın gözünü seveyim :)