Gönderen Konu: Yeni Üye Ve İlk Kez Toyota  (Okunma sayısı 2138 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Yeni Üye Ve İlk Kez Toyota
« : Eylül 18, 2006, 16:11:09 »
selam  arkadaşlar ve toyata kullananlar ve sevenler. 18 mayıs 2006 günü Trabzon Toyota Seçilden 2 ay beklediğim Toyota Coralla Sedan D-4D Linea mı aldım. Aynı gün tüm işlemleri yapılıp (plakasıda takıldı) akşam saat 6 da anahtarı elime verdiler ve bismillah deyip trafiğe çıktım. Ve ikamet ettiğim Rizeye doğru verdim gazı. İlk Kez toyota aldım. ve aldığım ilk araba. ruhsatta babanızın değilde sizin adınızın yazması bambaşka. 3 yaşında oğlum var. arabaya aşık oldu. inanmayacaksınız ama evet. akşam gezip veya alış veriş yapıp eve geldiğimizde arabadan inip ona sarılıyor ve iyi geceler diyo. sen uyu sabah gene gezeriz deyip kapıdan içeri girerken tekrar by by deyip el sallayıp öpücük veriyo. varmı böyle bir şey söyleyin.
12 senedir bindiğimiz bir doğan slx 1994 model vardı. babamındı. kendine yeni bir araba aldı 2004 de. fiat marea. 2 milyar daha fazla ver dedim corolla al dedim dinletemedim. doğan da bize kaldı. bende 2 yıl binip sattım ve corollamı aldım. şuan 9500 km de. inanmayacaksınız 3800km yol yaptım 400 ytl mazot yaktım. nasılmı? gerçi basmadım. son hızını test etmek için ankara-polatlı arası bastım 183 e kadar çıktı kestim gazı. hani bide radar cezası yemiyelim diye. max 120 i ile gittim ama genelde 100-110 arası gittim. klimayı çok sıcaklandığımız zamanlarda açtık. kapattık. otomatik klima değil benimki.
aracımdan çok memnunum. şu aralar bi 1000w woofer kutulu bagaja ve iki adet 400w 3-4 yollu oval hoparlör arka cam önüne ve birde bunları destekleyen bir anfi ile ses sistemi yapmak istiyorum kendi orjinal teyibine. sizce uygun olurmu? yada önerileriniz nedir? ayrıca aracıma uygun 2006 model kasalara yan kapı koruma çitaları ve dikiz aynalarına krom kaplama yapmak istiyorum. nerden temin edebilirim. yardımcı olurmusunuz?
işte bu da fotosu
http://img139.imageshack.us/my.php?image=toyotamfw4.jpg

Toyota Club Türkiye

« : Eylül 18, 2006, 16:11:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Eylül 18, 2006, 16:21:53 »
İsmail Bey, diğer mesajınızdaki sorunuzu burada cevaplayacağım. Arka camın altındaki kısma hoparlör yerleştirmek için delik açmak, var olan delikleri hoparlöre uygun hale getirmek için kesmek, büyütmek gibi işlemler bir kaza anında o bölgenin darbeye olan direncini düşürecektir. Güvenlik tehlikesi dediğim olay buydu.

Ses sistemi konusunda ise aşağıda linkini verdiğim başlığı inceleyebilirsiniz. Arac Corolla Sedan.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=156

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Eylül 18, 2006, 17:00:54 »
Günal bey bu ses sistemi yaptırmak aracın garantisini mi bozuyo. Bir kaç yerde böyle şeyler okudum. Bazıları toyota aktif subwoofer filan bir şeyler bahsediyo. Biraz anlatıp aydınlatırmısınız.
ve ayrıca arkayı kestirmeden vazgeçtim diyelim Sizce ne uygun olur. Marka olarak ne seçeyim. yani ben pıoneer yada kenwood gibi markaları bilirim ezelden beri. Jbl 1000w 30cm lik wooferı kendi kasasında (orjinal) dinledim çok güzel vuruyo. tabi bu teyibede bağlı bir şey olabilir onu bilmiyorum . tesisatcıda dışarda teyip anfi bağlamışlar. orda dinledim. çok hoşuma gitti. şimdi bu gittigidiyorda falan pioneerin 1000w 30cm likleri var 190 ytl falan istiyolar. naıldır sizce.
 http://urun.gittigidiyor.com/PIONEER-30CM-...W0QQidZZ2618987
 linkten görebilirsin.
tavsiyelerini bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 18, 2006, 17:15:43 »
Garanti konusunda tam olarak birşey diyemem, daha bilgili arkadaşlar bu konuda fikir verebilirler. Toyota aktif subwoofer, kendinden amfili, yanılmıyorsam 120 watt gücünde ve koltuk altına konulan bir alet. Sesini duymadığım için birşey diyemem ama gerçek bir woofer kadar iyi olacağını da zannetmiyorum.

Arkayı kesmekten vazgeçip, kapılardaki hoparlörleri kaliteli componentler ve coaxiel hoparlörler ile değiştirebilirsiniz. Ön kapılara component set, arka kapılara da aynı markanın coax hoparlörlerini koyabilirsiniz. Burda seçenekleriniz epey fazla olacak, dolayısıyla bütçenize ve istediğiniz sese göre karar verebilirsiniz. Marka olarak tavsiyem Focal, İnfinity, Kicker, Morel, JBL, Alpine olabilir. Tüm bu markaların farklı fiyat ve kalite segmentlerinde çok çeşitli ürünleri mevcuttur.

Aracınızın sedan olmasından dolayı içeriye iyi bir bas sesinin gelebilmesi için bagaja şöyle güçlü kuvvetli bir veya iki bas koymanızı tavsiye ederim. Ramiz arkadaşımızın arabasındaki iki JBL gayet iyi çalıyordu. Tabi ki burda da yine zevkiniz ve bütçeniz devrede. Güçlü bas istiyorsanız iyi bir bas amfisi ve 1 veya 2 subwoofer tercih edebilirsiniz. Subwoofer konusunda da tavsiyem Kicker, JBL, Hertz, Audiobahn, Rockfor Fosgate markaları olabilir.

Konu çok kapsamlı olduğu için biraz özet yazdım

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Eylül 19, 2006, 15:06:56 »
İlgine çok teşekkür ederim çok sağol. tabi bu dediğiniz markalar rizede bulunurmu bilemem. ben bagaja daha önce yazdıklarımdan anlayacağınız gibi 1000w jbl kutulu woofer koyacam o kesin. ama kapılara yapılan tesisatlar konusunda bir bilgim yok. kapılara dediklerinizi burdaki tesisatçılara soracağım. zaten 2 tane var. fakat trabzonda ki orası benim memleketim daha kapsamlı tesisatçılar var. onlarda sanırım olur. deneriz bakarız. yalnız burda fazla corolla kullanan yok. o yüzden onlara bi tesisat yapmışlarmı kapıları nasıl sökerler, nasıl takarlar, hırpalarlarmı bilmiyorum. çekindiğim noktada o. yoksa camlara çoktan film çektirecektim. güvanip arabayı camcılara bırakamadım. corolla diyorum kaç model diyolar, 2006 diyorum. böyle bi suratları değişiyo. haaaa şey falan diyolar. e burda acemisi oldukları belli oluyo. neyse görüşmek üzere