0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sorun temmuz 2020 den beri mi var? yoksa bu günlerde mi başladı? Jant bir yere vurulmuş eğrilmiş olabilir,lastiklered hem yazlık hem kışlıkta olduğuna göre daha düşük ihtimaldir,balansı söküp yaptıktan sonra bir de aracın üzerinde yaptırın bakalım değişiklik olacak mı? yeni arabada şanzıman neden titretsin, genelde balans bozukluğu 40-50 km de ve genellikle 110 km ler de titremeye sebep olur.
Havalar yağmurluydu jantların içi çamur vs olmasın sakın.
Jantları söktürün forya yüzeyini güzelce temizletin bide jant göbeğinde flanş varsa yerine tam oturduğundan emin olunuz,bütün kontroller bittikten sonra jantı takarken havalı tabanca ile değil bijon anahtarı ile çapraz şekilde sıkın,son olarak bijonlarda boşluk varmı kontrol ettirin,bazen havalı tabanca ile sıkarken bijon diş sıyırabiliyor.
Yollarımız Bubi tuzağı gibi her yer çukurlarla dolu ne yapsak ne kadar dikkatlide olsak bazen çukurlardan kaçmak mümkün olmuyor,bizim yavaş düştü zannettiğimiz düşme aracın taşıyıcı organlarına ciddi zararlar verebiliyor, özellikle amartisör ve forya bu gibi darbelerden çokca hasar alıyor göz ile kontrolde yapısal hasar oluşmasada detaylı kontrollerde bozulduğu tespit ediliyor,bazen bozuk amartisör yaylanma ve sönümlemeyi genel olarak yerine getirebiliyor ama bazende takılmaya maruz kalıp yoldan gelen sarsıntıyı kasaya veya direksiyona aktarabilir,bu takılma bir sonraki sönümlemede normale dönebilir,bu durum amörsitörün kısmi yapısal hasar aldığının işaretidir,mekanizmanın içerisinde yağ ve gaz bulunur o maddeleri tutan valf sistemi ve keçe vardır eğer içerideki valf düzgün çalışma sergilemiyor takılıyorsa sıkıntı yapar, linkteki video da detaylı anlatım mevcuttur.//www.youtube.com/watch?v=3aMHuzMk_ssAmortisör testinde sorun daha iyi anlaşılır.
Önemli cevaplar verilmiş zaten. Verilen cevapların üzerinde durmanız faydanıza olur.Jant-lastik balans olmuyor mu, oluyor da kısa sürede bozuluyor mu?Kışlık ve yazlık lastikler farklı jantlarda mı?Eğer farklı ise ve her ikisinde de balans ayarı yapıldığı halde düz giderken ve fren yapmazken araçta sallanma mevcut ise, balans ayarının kalitesinden şüphelenilebilir. Jantta yapısal bozukluk varsa bunu da zaten tespit etmeleri gerekir. Ayrıca eğer jant değil, sadece lastik değişimi oluyorsa, bu değişimde yapılan balans ayarı sonrası aracı bir süre kullanmamak doğru olur ya da araç kısa kullanımdan sonra tekrar balans yapılmalıdır. Aracınızı yeni almışsınız ancak modeli tam belli değil, eğer arkalar da bağımsız süspansiyonlu ise, arka rot ayarlarının da kontrolü iyi olur.
Balans makinesi iyi kalibreli yer bulmak zor. Yetkili serviste de kötü olabilir. Kalibre zamanı gelse de yaptırmayan çok var. O nedenle iyi bir rot balansçı ya gidin. Özellikle cihazı lazerli olsun. Biraz da deneme yanılma işi.2 yapilan yerde lazersizdi lazerli deneyecegimAynı sorunu ben yaşamıştım eski aracımda en az 3 4 lastikçi dolaştım titreme geçmiyor. Sonra 1 yer buldum sorunum kalmadı. Ardından da o yeri bırakmadım bir daha zaten.
Araç üzerinde balans yapabilen bir yere götürün,Şu vidyodaki gibi bir alet ile yapılıyor://www.youtube.com/watch?v=qoa8b2FjAvY
Rot balans yaptırmaya gıttım.. Usta" abi sen bu aracı genelde nerde kullanıyon?" dedi.. "İlçeye gelip giderken, hayırdır neden soruyon" dedim. "Abi o yol biraz sağa doğru meyillidir , ona göre ayarlayacam" dedi..Ben de acil telefon geldi gitmem lazim dedim ve ordan kactım..
Finishing balansı yapanın da özenli olması lazım, kimisi lastiğe çok kuvvetli baskı uygulatabiliyor ve omuzda aşınmayı direk gözlemleyebiliyorsunuz. Alan, havaalanında uçakların piste ilk teker koyuş yerindeki gibi kokuyor.İki ihtimal dahilinde olabilir bu.1.si, tarih 1 Nisandır. 2.si, F1 tarzı bir pist yarışıdır ve her viraj değeri alınır ve araç tüm ayarları maksimum verim olacak şekilde optimum bir değer için yapılır. Örneğin pist saat yönünün tersine dönüyorsa sola viraj daha çok demektir.
Aynı sorunu ara ara ben de yaşıyorum ancak daha çok 130 gibi hızlarda. Bana nedense lastikten dolayı gibi geliyor. Aracın üzerinde orjinal Dunloop lastikler geliyor. Bana göre beş para etmez lastikler ve şimdiye kadar nedense çok patladı. 4 lastikte de yama var şuan ve lastikler 2 yıllık. Yanlış hatırlamıyorsam dreamlerde turanza geliyordu. Turanza da iyi lastik değil ama yıllarca kullandım titreme yapacak bir lastik değil. Nedense Toyota'nın alt takımına kolay kolay hasar gelmicek rot ayarı bozulmicak gibi geliyor ama tabi o günler eski de kalmış da olabilir. Takipçisi kalacağım bu konunun. Çünkü böyle yol tutan bir arabaya bu titreme yakışmıyor. Ekleme olarak ilk başlarda böyle bir şikayetim yoktu. Yamadan sonra başladı bu sıkıntılar.