Gönderen Konu: Hangi Polisaj Makinesi?  (Okunma sayısı 1599 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Hangi Polisaj Makinesi?
« : Mayıs 11, 2021, 16:43:24 »
Selam, piyasada çok çeşitli marka ve modelde polisaj makinesi bulunmakta. Siz hangisini ve neden seçerdiniz?

Örneğin; Stanley 1300W bir modeli var, Dewalt 1250W. Tabi Makita gibi üst düzey cihazlar da mevcut.

Toyota Club Türkiye

Hangi Polisaj Makinesi?
« : Mayıs 11, 2021, 16:43:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
Ynt: Hangi Polisaj Makinesi?
« Yanıtla #1 : Mayıs 11, 2021, 17:58:14 »
Bu konuda en deneyimli @Mahmut M.Dalı (9008)  acımızdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 11, 2021, 23:20:01 »
Selam, piyasada çok çeşitli marka ve modelde polisaj makinesi bulunmakta. Siz hangisini ve neden seçerdiniz?

Örneğin; Stanley 1300W bir modeli var, Dewalt 1250W. Tabi Makita gibi üst düzey cihazlar da mevcut.
Merhabalar Hakan bey,
Markasını zikrettiğiniz cihzlar hepsi marka olarak güzeldir ama Stanley gerçekten ürünlerinde kaliteyi üst seviyede tutan bir marka,en basitinden 4 yıl kadar önce salyangoz tabir edilen tornavidasını aldım hâlâ taş gibi hizmet ediyor,normalde ağır iş yapılmaz ama gücümü denediğim sıkma deneyimlerim de oldu ama banamısın demedi bence ilk sırada değerlendirmenizi tavsiye ederim.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 50900
  • Model Yılı: '20
  • 94 kere teşekkür etti
  • 95 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 12, 2021, 13:15:32 »
Ben 1100 watt Einhell kullanıyorum. Baskı yapınca biraz ısınıyor ve bayılıyor ama tüm aracı 1 günde bitirmeden yavaş yavaş yapınca işimi görüyor. Makita veya Dewalt daha kaliteli, daha kuvvetli fakat bununla birlikte ağır ve pahalı makineler. Genelde profesyonel işletmeler tercih eder o markaları. Einhell gün boyunca çalışmaya dayanamaz çünkü. Sadece kendi aracınızda kullanacaksınız Einhell veya muadili bir makine iş görür. Keçe veya sünger boyutu olarak maksimum 150 mm'yi geçmezseniz makineyi fazla zorlamamış olursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #4 : Mayıs 12, 2021, 14:08:10 »
Verdiğiniz bilgilerin hepsi çok faydalı.
Sargı ve bağlantı özellikleri nedeni ile maalesef çoğunda düşük devirde baskı uygulandığında yavaşlama eğilimi oluyor, eski bir avuç içi taşlamayı kullanırdım (ayarlı), onda da sıkıntı olurdu. Yüksek devir ise riskli (bir arkadaşımı LC'unda anısı da vardır), yani tam işi görmüyordu. Benim niyetim, uzun dönem sorunsuz (devirde düşme, aşırı ısınma vs. olmadan), sadece nadiren kullanacağım bir ürün. Bu yüzden Makita fiyatı gereksiz yüksek geliyor benim kullanımıma göre. Ancak rahat bir şekilde de uygulamayı yapabileceğim ürün olsun diye düşünüyorum. Bu yüzden üst seviyede Dewalt'i, minimum olarak Stanley'i araştırıyorum. Einhell'in matkabını almıştım yıllar önce, fena bir cihaz değil ama ısınma ve yavaşlama sorun olur, işlemi bir gün içinde halletmem gerekiyor genelde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 50900
  • Model Yılı: '20
  • 94 kere teşekkür etti
  • 95 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 12, 2021, 15:11:02 »
Einhell'in devir ayarı elektronik. 3000'e kadar çıkıyor. 1800 devirde kullanmak istersem devri 2000'e alıyorum. Bayılması çok problem yaratmıyor böylelikle ama baskı görünce her türlü ısınıyor. İnce pasta ve yumuşak süngerde pek sıkıntı olmuyor ama sert sünger, kalın pastayla yüksek devir ve baskıyla çalışınca 2 panelde bir dinlendirmek gerekiyor. 2011 yılından beri kullanıyorum. Parasının hakkını veriyor bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 12, 2021, 22:35:07 »
Makine seçiminde esas konu rotary mi orbital mi kararı olmalı.
Sonrasında marka seçimine geçilmeli diye düşünüyorum. İki tip makinayı da kullandım. Şu an shine mate orbital kullanıyorum, tavsiyem orbital makine yönünde olacak.
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #7 : Mayıs 13, 2021, 12:04:24 »
Orbital daha mantıklı görünüyor ama fiyatlar da o derece yükseliyor. Rotary olunca başka işlerde de kullanma ihtimali daha yüksek. Daha etkili olacağı kesin ama nadir kullanım için değer mi diye düşünmek gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #8 : Mayıs 13, 2021, 18:59:08 »
Şöyle bir ürün var Shine geçtiği için, "Shine Mate ERO600 Orbital Polisaj Makinesi 900 W 125 MM" orbital ama kava küçük gibi ve güç de yüksek değil.
Dewalt rotary görünüyor, 1250 W. (dediğim gibi başka ortamlarda ve amaçlarla da ara ara kullanılabilir diye düşünüyorum).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 13, 2021, 19:36:39 »
Fiyat konusu orbitalde dediğiniz gibi yükseliyor, ben kullanmadım ancak uygun olarak 3d yada klpro orbital kullanan epey bir çoğunluk var. Diğer amaçlarda kullanım hususunda ise polisaj gibi uzun çalışma gerektirecek bir işlem olmayacağını düşünerek şarjlı tornavida ya da matkapla iş görülebilir ki ben far parlatma, koltuk yıkama, bölgesel çizik giderme vs. işleri şarjlı ile görüyorum
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)