0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Şu yazılım ile kontrol edin ve mümkünse ekran görüntüsü paylaşın:https://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html
İlginç,Cpu-z ye göre işlemciniz 270 değil, 270uŞuradaki listeye göre 2Ghz normal hızı:https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_Phenom_microprocessors#%22Regor%22_(C2/C3,_45_nm,_Dual-core)Çarpan da 17 değil 10, Athlon 270 olduğuna emin misiniz işlemcinizin? Belki anakart BIOS'unda bir terslik veya eksiklik olabilir. Tam emin olmak için soğutucuyu söküp, termal macunu temizleyip yazanlara bakmak gerekiyor.
benim ilgi alanım zaten, hergün uğraşıyorum böyle şeyler ile iki işlemci arasındaki bir kaç fark var, sizinki çok serin çalışıyordur 25W güç değeri var gözüküyor. Çok ufak bir soğutucu ile de çalışır veya çok sessiz bir fan ile. Tam TV altı PC'ye uygun.Ama performans isterseniz ve ikinci el bulabilirseniz 65W olan 270'e geçmek baya fark yaratacaktır, orada tabi daha büyük bir soğutucu tercih etmeniz de gerekebilir.
Cpu_z de 270 gorunuyor...everet e de baktim onda da 270..Ama masaustunde 270uHerhalde islemci 270u..eger oyleyse de hakkinizi helal edin ugrastirdim sizi kusura bakmayin...
Durum çözülmüş ama cpu-z de Name ismine değil de Specification kısmına bakarsanız 270u olduğunu göreceksiniz Mahmut bey
MHz olarak 65W olan 270 te yaklaşık 1.5 katı hız artışı olacak, kesinlikle fark edilir ve PC'nin ömrünü bir tık uzatır.Ama anakart BIOS'una uyumu da biraz kumar oynama olacak, büyük ihtimalle destekliyordur ama takana kadar emin olmak zor. Anakart hakkında nette çok bilgi bulamadım.
BIOS tarihi 6/29/11Yani Athlon X2 270 çıkış tarihinden sonra, destekleme ihtimali baya yüksek.
Elinize sağlık güzel upgrade olmuş ama işlemci hızını browserlarda internet açılışlarında çok aman aman hissetmezsiniz bu durumlarda genelde RAM'e yük biniyor fakat biraz daha yük azalmıştır bilgisayarınızın üzerinden Alper abinin dediği gibi ısı durumlarını kontrol ederek gerekirse fan yükseltmesi de yaparsanız daha sağlıklı kullanırsınız güle güle kullanın
80'e kadar normal bence tabi o kadar basit değil, eğer anakart, disk vs. gibi diğer şeyler de ısınmaya başlar ise ona göre davranmanız gerekir. Orjinal fan ise ve temiz ise çok sıkıntı olmaz zaten.