Gönderen Konu: Otomatik Carina eskisi gibi hızlanmıyor (Performans kaybı)  (Okunma sayısı 743 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 400000
  • Model Yılı: '97
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Öncelikle herkese iyi forumlar  :D
1997 model 2.0 otomatik carina aracımın bütün bakımları vaktinden önce yaptırmama rağmen performansı düştü sollamalara çıkamıyorum çünkü araba yavaş yavaş devirleniyor. Aracımdan kod 31 Air Flow Meter signal (Vacuum Sensor signal) hatası alıyordum ve aracımın hava sensörünün yerinde olmadığını fark edip yerine taktım
Bütün sensörlerini kontrol edip temizleyip taktım ve beyni sıfırladım şuan bir uyarı vermiyor bir nebze düzeldi ancak performansı eskisi gibi değil vites boştayken hiç bir problem yok devirlenmesinde ama viteste iken gaza (kick down yapmadan) sonuna kadar bassam bile çok yavaş devirleniyor araba hızlandıkça sorun ne olabilir.

Aracımın egzozu patlak egzoz kaçırıyor olabilir mi Bu kadar etkiler mi egzoz?  ::)

Şanzıman - Motor - fren - direksiyon bütün yağları değişti
Filtreler değişti
Bujiler değişti
Buji kablosu değişti
Yakıt hava karışımları kontrol edildi
Daha bir sürü bakımdan geçti
Bütün ağır bakımları yapıldı.
1997 Toyota carina e
2010 Renault clio
(Yakında umarım 2012 GT86)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomatik Carina eskisi gibi hızlanmıyor (Performans kaybı)
« Yanıtla #1 : Mayıs 09, 2021, 05:51:23 »
Araçtaki katalizörü hiç kontrol ettirdinizmi?
Veya kullandığınız hava filtresi ne marka,eğer filtre geçirgenliği çok kötüyse gaz yemede sıkıntı çıkarır,LPG varsa afr ayarı isteyebilir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ---
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '13
  • 13 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 09, 2021, 12:45:48 »
Öncelikle herkese iyi forumlar  :D
1997 model 2.0 otomatik carina aracımın bütün bakımları vaktinden önce yaptırmama rağmen performansı düştü sollamalara çıkamıyorum çünkü araba yavaş yavaş devirleniyor. Aracımdan kod 31 Air Flow Meter signal (Vacuum Sensor signal) hatası alıyordum ve aracımın hava sensörünün yerinde olmadığını fark edip yerine taktım
Bütün sensörlerini kontrol edip temizleyip taktım ve beyni sıfırladım şuan bir uyarı vermiyor bir nebze düzeldi ancak performansı eskisi gibi değil vites boştayken hiç bir problem yok devirlenmesinde ama viteste iken gaza (kick down yapmadan) sonuna kadar bassam bile çok yavaş devirleniyor araba hızlandıkça sorun ne olabilir.

Aracımın egzozu patlak egzoz kaçırıyor olabilir mi Bu kadar etkiler mi egzoz?  ::)

Şanzıman - Motor - fren - direksiyon bütün yağları değişti
Filtreler değişti
Bujiler değişti
Buji kablosu değişti
Yakıt hava karışımları kontrol edildi
Daha bir sürü bakımdan geçti
Bütün ağır bakımları yapıldı.
Araç kaç km de? Daha önce şanzıman bakımı yapıldı mı daha önce ?
Şoförün hatasını toprak örter....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 400000
  • Model Yılı: '97
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 09, 2021, 18:00:48 »
Araçtaki katalizörü hiç kontrol ettirdinizmi?
Veya kullandığınız hava filtresi ne marka,eğer filtre geçirgenliği çok kötüyse gaz yemede sıkıntı çıkarır,LPG varsa afr ayarı isteyebilir.

Katalizörde iyi durumda değil zaten gaz verince boştayken vın lama sesi var ve örneğin 2000 d/d da gaza basıp bırakınca egzozdan az da olsa patlama sesi geliyor warex gibi egzozcuya baktırdım hatta egzozunu değiştirtcem araya yasaklar girince kaldı, filtreleri daha önce ne kullanıyorsam aynısını kullanıyorum sık sık değiştirttiğim için filtre olacağını sanmıyorum, lpg ayarları yapıldı farklı farklı yerlerde kontrolden geçti bir problem yok araba benzinde de aynı lpg de de.
Bende katalizörden ve egzozdan şüpheleniyorum geriye bir tek onlar kaldı çünkü.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 09, 2021, 18:06:47
Araç kaç km de? Daha önce şanzıman bakımı yapıldı mı daha önce ?
Aracımın şanzıman bakımı bu olaylar başlamadan 6 ay falan öncesinde yine yapılmıştı radyatörden dolayı araç hararet yapmıştı motor üst kapağı değişti sonrasında çok güzel oldu ta ki bu performans kaybı başlayana kadar hatta şanzıman ve motor ikiside bakımlardan geçti revizyonları yapıldı yağını suyunu sürekli kontrol ederim zaten haftalık veya en geç aylık.
Km 400bin lerde
1997 Toyota carina e
2010 Renault clio
(Yakında umarım 2012 GT86)