Gönderen Konu: 93 GL sıkıntılı bir durum var  (Okunma sayısı 833 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
93 GL sıkıntılı bir durum var
« : Mayıs 08, 2021, 19:26:21 »
Merhaba arkadaşlar
Başıma gelen olay şöyle, öncelikle aracım 1.6 93 corolla
yedek su deposunda su azalmış biraz su koydum. Ama kapağı tam kapatmamışım, 5-6 km gidince motor da Bi tak tak diye ve peşine çekiş düştü ve sonra stop etti, kaputu bir açtım yedek su deposundan su fışkırıyor, radyatörde ise su azalmıştı, su takviyesi yaptım, lakin çekiş düştü ve motor çalışırken pat pat gibi ses çıkartıyor, yağına baktım sarımsı bir renk almış
Bu durum neye işaret birde yağı değiştirsem faydası olur mu

Toyota Club Türkiye

93 GL sıkıntılı bir durum var
« : Mayıs 08, 2021, 19:26:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 93 GL sıkıntılı bir durum var
« Yanıtla #1 : Mayıs 08, 2021, 20:16:35 »
Merhaba arkadaşlar
Başıma gelen olay şöyle, öncelikle aracım 1.6 93 corolla
yedek su deposunda su azalmış biraz su koydum. Ama kapağı tam kapatmamışım, 5-6 km gidince motor da Bi tak tak diye ve peşine çekiş düştü ve sonra stop etti, kaputu bir açtım yedek su deposundan su fışkırıyor, radyatörde ise su azalmıştı, su takviyesi yaptım, lakin çekiş düştü ve motor çalışırken pat pat gibi ses çıkartıyor, yağına baktım sarımsı bir renk almış
Bu durum neye işaret birde yağı değiştirsem faydası olur mu
Öncelikle geçmiş olsun, aracınız silindir kapak contası nı yakmış motor yağına su karışmış,aracı hareket ettirmeden ustaya götürün eğer aracın km'si yüksekse komple motor rektefiye yaptırın tek seferde temiz işlem olur,zaten sadece kapak contası değişse 1500 TL civarı masraf gider ama alt makine zayıfsa tadı olmaz komple raktefiye yaptırmak daha mantıklı olur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mayıs 08, 2021, 20:22:20 »
Km 250binde reklefelik bir durum olmadı conta olayına gelirsek 1500 tl ile işlem hallederilir mi.
Son olarak aracı hareket ettirmek için yani sanayi ile aramız 7km sorun olursa çekici ile mi gitmek lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 08, 2021, 21:56:07 »
Ustanın gelip bakması ve ona göre karar verilmesi daha iyi olabilir, yağın köpürmesi, kremalı kahve olması hiçbir araçta iyi bir durum değildir.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 251 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 08, 2021, 23:24:51 »
Geçmiş olsun. Yedek su deposunun kapağını açık unutmak bunlara sebebiyet verir mi? Orası radyatör ihtiyaç duyduğu zaman su çekmiyor mu? Kapağın açık unutulması hararete nasıl sebebiyet oluyor anlamadım açıkçası. Bu arada aracın yağına su karıştıysa aracı çekiciyle götürün derim. 7km yağlama görevi tam olarak çalışmayan bir araç için uzun bir mesafe
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Mayıs 09, 2021, 03:35:03 »
Geçmiş olsun. Yedek su deposunun kapağını açık unutmak bunlara sebebiyet verir mi? Orası radyatör ihtiyaç duyduğu zaman su çekmiyor mu? Kapağın açık unutulması hararete nasıl sebebiyet oluyor anlamadım açıkçası. Bu arada aracın yağına su karıştıysa aracı çekiciyle götürün derim. 7km yağlama görevi tam olarak çalışmayan bir araç için uzun bir mesafe
Bende anlamadım nasıl oluyor veya nasıl oldu bilen biri açıklasın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 09, 2021, 03:54:09 »
Bende anlamadım nasıl oluyor veya nasıl oldu bilen biri açıklasın
Sizin araçta yedek deponun kapağını açık unutmak durumu pek değiştirmez zaten radyatör oradan istek olursa su çeker sizin aracın yedek depoda kap içine giren hortum var ama sorun conta patlak olunca radyatör içine kompresör basmış suyu dışarı taşırmış,su dışarı taşınca soğuyacak su kalmıyor ve sonucu hararet oluyor,
250 bindeki araca sadece conta yapmak risk almak olur,tek seferde rektefiye yaptırın kafanız rahat olsun,parça konusuna gelecek olursak motor parçalarını kesinlikle orjinal kullanın özellikle silindir kapak contası mutlaka orjinal olmalı.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 09, 2021, 10:42:57 »
Aracı mutlaka 3-5 kuruş verip çekici ile götürün,yoksa motor kitlenir,piston çıkarır bir dolu masraf ve sıkıntı çıkarır ve önerildiği gibi komple işlem ve rektifiye yaptırın,yarım işlerden randıman alamazsınız.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Mayıs 09, 2021, 11:27:50 »
Sizin araçta yedek deponun kapağını açık unutmak durumu pek değiştirmez zaten radyatör oradan istek olursa su çeker sizin aracın yedek depoda kap içine giren hortum var ama sorun conta patlak olunca radyatör içine kompresör basmış suyu dışarı taşırmış,su dışarı taşınca soğuyacak su kalmıyor ve sonucu hararet oluyor,
250 bindeki araca sadece conta yapmak risk almak olur,tek seferde rektefiye yaptırın kafanız rahat olsun,parça konusuna gelecek olursak motor parçalarını kesinlikle orjinal kullanın özellikle silindir kapak contası mutlaka orjinal olmalı.
Peki bu durumda ne gibi bir masraf çıkar bize

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 09, 2021, 12:28:56 »
Gördüğüm kadarı ile bazı şeyler birbirini tetiklemiş. Ben olsam kesinlikle aracı çalıştırmadan ustaya giderim. Diğer yanda araç eski diye masraftan kaçınmak bazen daha büyük masraflara sebep olur. Burada amacınız önemli. Aracı seviyor ve kullanmaya devam etmek istiyorsanız orijinal yada onay almış parçalar ile aracı genel bakımdan geçirmektir. Fiyat konusuna gelince buradan bir rakam vermek çok zor. En doğrusu  usta aracı görsün ve size fiyat versin. Kararı ona göre verirsiniz.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 13, 2021, 09:59:32 »
Peki bu durumda ne gibi bir masraf çıkar bize
Meblağ konusu değişkenlik gösterir,motor açılmadan kimse bişey diyemez kapalı bir kutu içeride ne var nerelere zarar vermiş bilinmez sökülünce silindir kapağı nasıl çıkacak sadece taşlama kurtaracak mı belli değil,o yüzden iyi bir Toyota ustası bulun sökülsün yerinde karar verin.
TOYOTA CORONA 3S FE