0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlarBaşıma gelen olay şöyle, öncelikle aracım 1.6 93 corolla yedek su deposunda su azalmış biraz su koydum. Ama kapağı tam kapatmamışım, 5-6 km gidince motor da Bi tak tak diye ve peşine çekiş düştü ve sonra stop etti, kaputu bir açtım yedek su deposundan su fışkırıyor, radyatörde ise su azalmıştı, su takviyesi yaptım, lakin çekiş düştü ve motor çalışırken pat pat gibi ses çıkartıyor, yağına baktım sarımsı bir renk almışBu durum neye işaret birde yağı değiştirsem faydası olur mu
Geçmiş olsun. Yedek su deposunun kapağını açık unutmak bunlara sebebiyet verir mi? Orası radyatör ihtiyaç duyduğu zaman su çekmiyor mu? Kapağın açık unutulması hararete nasıl sebebiyet oluyor anlamadım açıkçası. Bu arada aracın yağına su karıştıysa aracı çekiciyle götürün derim. 7km yağlama görevi tam olarak çalışmayan bir araç için uzun bir mesafe
Bende anlamadım nasıl oluyor veya nasıl oldu bilen biri açıklasın
Sizin araçta yedek deponun kapağını açık unutmak durumu pek değiştirmez zaten radyatör oradan istek olursa su çeker sizin aracın yedek depoda kap içine giren hortum var ama sorun conta patlak olunca radyatör içine kompresör basmış suyu dışarı taşırmış,su dışarı taşınca soğuyacak su kalmıyor ve sonucu hararet oluyor,250 bindeki araca sadece conta yapmak risk almak olur,tek seferde rektefiye yaptırın kafanız rahat olsun,parça konusuna gelecek olursak motor parçalarını kesinlikle orjinal kullanın özellikle silindir kapak contası mutlaka orjinal olmalı.
Peki bu durumda ne gibi bir masraf çıkar bize