0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar aracı 15-20 günde bir çalıştırıyorum. rolanti 1000 ile 600 arsı inip çıkıp duruyor. (önceden olmayıp şimdi kendini bariz gösterecek şekilde) motor normal sıcaklığına gelse bile devam ediyor. şehirler arası yola gidip geldim düzeldi. yine 15-20 gün sonra çalıştırıyorum. sorun aynı.belki düzelir diye her benzin alışta enjektör temizleyici attım çare olmadı. sorun nedir acaba?
Klima kullanıyormusunuz? Klimayı açtığınız zaman rölenti yükselir biraz ama klima sürekli devrede olmuyor. Devre dışı kaldığında devir düşüyor. Sonra tekrar devreye giriyor devir yine yükseliyor. Diğer araçlarda nasıl bilmiyorum ama e120'de bu döngü böyle sonsuza kadar gidiyor
Sorun aküde,20 günde bir çalışan aracın aküsü dip seviyeyi görür ilk marş anında aracı çalıştıracak gücü aktarır ama sonrasında 12 volt ile beslenen sistemlere güç aktarmada zorlanır,araç altarnötörü o anda ful seviyede aküyü şarj etmek için uğraşır ama yeterli akım aküden çıkmaz,aynı zamanda aküde sülfatlaşma oluşmuşsa dengesiz akım gönderir,araç uzun yol yapınca akü şarj olduğu için ısınıyor ve akım bir nebze düzeliyor,diğer ihtimalde araçta LPG varsa ayarlar bozulmuştur,bozuk yakıt haritası düzensiz çalışmaya sebeb olur.
Aynı sorun bende vardı map sensörünü temizledim bogaz kelebek temizlik yaptım komple söküp yaptım kontak sprey sıkıp yapıyorlar öyle değil temiz bir bezle balata sprey ile şuan düzelti lpg li birde aracım ama ben sürekli lpg kullanmıyorum benzinde kullanıyorum genelde bazen benzinde yapıyordu yakıtı aldığım yeri değiştirdim şuanlık normal araba nefes alıyor gibiydi
Akuyu degistirdim. Degisen bir sey yok. İlk calistiginda otomatik jikle devreden cikana kadar bir sey yok. Jikle devreden cikinca dalgalanma basliyor...Benzinin şirketle degil de satan yerle alakali oldugunu dusunuyorum...
Aracı bir süre aktif kullanın herşey yoluna girer,araç yatmaktan hamlamış yapacak bişey yok, hatırladığım kadarıyla aracınızın km'si modeline göre çok düşüktü (80 bin civarında) o yüzden LPG olmadığına göre sibob vs sorunu olacağını zannetmiyorum,sizinde dediğiniz gibi uzun yol yapınca düzeliyor diyorsunuz,her zaman " gezen çakal yatan aslandan iyidir" aracı biraz devirli olarak aktif kullanın birazda diğer araç dinlensin,bazende depoda uzun süre bekleyen yakıt özelliğini kaybedebilir en azından kalitesi düşer,yakıtı bitirip az miktarlarda yeni yakıt alın öyle deneyin.
Böyle bir sorunla bayağı uğraşmıştım.Tahminim, ateşleme ve yakıt kaynaklı değil gibi.Geriye hava kalıyor, hava borularında küçük bir çatlak, gevşeklik,gaz kelebeğindeki rölanti motoru korozyan yaptıysa sürtünme etkisiyle rahat ayar yapamaz bir ileri bir geri ritmi bozabilir, youtubede detaylı temizlik videoları var throtle body diye geçiyor sanırım..Size tavsiyem basitten zora gitmek,ilk yapacağınız iş hava filtresinde koca boruyu boşantırıp rahat üfleyeceğiniz pozisyona getirin balon şişirir gibi üfleyin, bir yerlerden hava kaçmaması lazım..kaçmıyorsa kelebeğe bir el atın derim.
Ahmet bey benzini hangi marka alıyordunuz şimdi hangi marka ?
merhaba,opet den alıyordum şuan shell den alıyorum sorun gitti arada uzun zamandır hiç yapmadı Mesaj Birleştirildi: [time]10 Mayıs 2021, 17:26:46[/time]map sensörünü kontal sprey ile temizle birde
Merhaba Ahmet bey Shell bende de bir tık performans arttı ancak %15 gibi fazla yakmama neden oldu ve rolanti'de ara sıra yüksek çalışmasına neden oldu bende hemen tekrar Po geçtim o yüzden sormak istedim Demek araçtan araca fark ediyormuş
Merhaba İlk 3 depo bitene kadar bendede öyleydi yakıt ibresinin düstügünü gözle görüyordum neredeyde ama sonra düzeldi po da güzel ama banamı öyle geldi bilmiyorum ama istasyondan istasyona kalitesi değişiypr diye bıraltım şimdi 1 depo lpg de çeyrek depo benzin yakıyorum canavar gibi tüm sorunlar gitti ben birde arabayı aldım noter den çıktım arıza ışıgı yandı Dünyam yıkılmıştı çok uğraştım oksijen sensörü kaplosu kopukmuş neler değişti neler o arada
İyi bir ustaya denk gelmemişseniz vay halinize