Gönderen Konu: Araç kendini korumaya aldı yardım  (Okunma sayısı 48582 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Araç kendini korumaya aldı yardım
« : Mayıs 06, 2021, 03:22:00 »
Arkadaşlar merhaba;
2015 1.33 lpgli corolla aracım var. Bugun arbayı calıstırmaya kalktım kontak bile açılmadı akü bitmişti arkadaşımın aracından takviye yaprak marş yaptık çalıştı sonra, hareket edeyim dedim araç gaz yemedi ve bütün arıza lambaları yandı yan camları açmıştım onlarda acık kaldı. Aküyü değiştirdim sıfır akü taktım ama arızalar silinmedi araç kendini korumaya almış gibi duruyor. Bi elektirikçi çağırdım camların sigortasını değiştirdi camlar düzeldi ama halen arıza lambları yanıyor araç gaza bassanda gaz yemiyor direksiyon kitli. Başına bu şekilde iş gelen varmı, ne yapmam gerekir.

Toyota Club Türkiye

Araç kendini korumaya aldı yardım
« : Mayıs 06, 2021, 03:22:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 240000
  • Model Yılı: '97
  • 43 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç kendini korumaya aldı yardım
« Yanıtla #1 : Mayıs 06, 2021, 09:41:08 »
çok geçmiş olsun aracınız
uzun süre değiştirilmeyen yakıt filtresi, yakıtı tam olarak süzemez ve yakıtla gelen muhtemel yabancı partiküller enjektörlere kadar uzanabilir. Bu durumda aracın Limp Mode a girmesine neden olur. Emme monifoldundan önceki hortumlarda olan tıkanmalar ve kurumlanmalar da Limp Mode sebep olur. Bir diğer sebep ise MAF sensörüdür temizlemenizde fayda vardır. yedek anahtar ile çalıştırmayı deneyin. yoksa maf sensörünü temizleyin MAF sensörü hava emiş hortumunda bulunur kontak spreyi veya yağsız sıprey ile el değdirmeden temizleyin yoksa şayet kolonya ile temizleyebilirsiniz
Bestking

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 06, 2021, 20:33:00 »
Takviye yaparken şasi yaptırmadınız değilmi veya kutupları ters bağlamak gibi bir işlem olmadı değilmi?
Takviye esnasında bir yerlere zarar vermiş olabilirsiniz,camların sigortası yandığı gibi başka sigortalarda yanmış olabilir, özellikle LPG varsa onun sigortasına bakın araç iki yakıtı karıştırıyor olabilir Lpg'yi kapatıp sadece benzin ile deneyin.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Mayıs 06, 2021, 20:43:34 »
Evet takviye esnasında ters baglantı yaptılar kaşla göz arasında deydirdiler çat etti bağırdım cektiler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 06, 2021, 20:58:21 »
Evet takviye esnasında ters baglantı yaptılar kaşla göz arasında deydirdiler çat etti bağırdım cektiler
O zaman geçmiş olsun aracı yetkili servise veya iyi bir oto elektrik elektronik işi ile uğraşan yere götürün arıza kaydına bakılsın tüm sensörler kontrol edilsin beyine zarar vermiş olabilir veya yakıt sisteminde bir yerler kısa devre yapmıştır,araç rolantide çalışıp gaz yemiyorsa sensörlerden birinde veya bir kaçında sıkıntı var demektir.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 06, 2021, 20:59:42
Nerede ikamet ettiğinizide yazarsanız ona göre usta/servis yönlendirmesi yapılır.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 06, 2021, 21:12:42 »
Geçmiş olsun... Muhtemelen aracın bütün sigortalar attı... Beyine zarar gelmemiştir bu gibi durumlar düşünülüyor üretici firmalar tarafından. Yetkili serviste masraf çok olabilir. İyi bi elektrikçide bütün sigortaları değiştirin sorun yüksek ihtimalle düzelir. Sonrasındada aracı bilgisayara bağlayıp hata kodu vs varmı diye bakılabilir.
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Mayıs 10, 2021, 01:39:56 »
Son durumu yazıyorum evet kutupları ters baglamadan kaynaklı sigortalar attı patlak olanlar değiştirildi arıza lambası söndü fakat araç gaz pedalını algılamıyordu köküne kadar bassan bile, iyi bi elemtirikçi bulduk sigortların ordan reset attım dedi artık neye attı anlamadık araç düzeldi. Büyük ihtimal araç kendini korumaya aldı o resetten sonra düzeldi. Ters bağlamadan kaynaklı şarj dinamosu gidebilirdi dedi ucuz yırtmışsınız dedi. Bu arada ters baglayan ben değilim arkadaşım yaptı o işi uzun tutmadım çat etti bıraktım dedi ama olan olmuş :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 10, 2021, 02:54:19 »
Son durumu yazıyorum evet kutupları ters baglamadan kaynaklı sigortalar attı patlak olanlar değiştirildi arıza lambası söndü fakat araç gaz pedalını algılamıyordu köküne kadar bassan bile, iyi bi elemtirikçi bulduk sigortların ordan reset attım dedi artık neye attı anlamadık araç düzeldi. Büyük ihtimal araç kendini korumaya aldı o resetten sonra düzeldi. Ters bağlamadan kaynaklı şarj dinamosu gidebilirdi dedi ucuz yırtmışsınız dedi. Bu arada ters baglayan ben değilim arkadaşım yaptı o işi uzun tutmadım çat etti bıraktım dedi ama olan olmuş :)
Geçmiş olsun,bundan sonra dikkat eder artık arkadaşınızda.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 10, 2021, 09:04:11 »
Geçmiş olsun,akü takviyesi yaparken sırasıyla;önce her iki arabaya + kutupları bağlanır,daha sonra sırasıyla takviye veren  ve alan arabanın - eksi kutupları bağlanır ,araba çalışınca yine tersi yapılır önce şase bağlantısı sökülür sonra + kutuplar sökülür,bağlantı kablosu inceliği kalınlığı ve boyu önemlidir,araç çalıştığında hemen sökmekte fayda vardır.Bu konuda forumda akü başlığında yorumlar var.Yeni arabalar böyle hassas,eskiden arabaları ittiriyorduk çalışıyordu şimdilerde aynı işlemler beyin yakmaya kadar gidiyor.
Tokay Ceritoğlu