Gönderen Konu: 2015 Model Corolla Bilgi ve Bakımları Hk.  (Okunma sayısı 745 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 138500
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür etti
2015 Model Corolla Bilgi ve Bakımları Hk.
« : Mayıs 05, 2021, 11:57:30 »
Antalya dan Herkese Bol Selam..  Uzun bir süre Ford a bindikden sonra bir vesile ile bende toyota lı oldum. Toyota ya oldukca yabancıyım. Aracım 2015 Corolla Dizel Otomatik Adv. ve Şuan da 138500 km de.. Exper Raporu harici aracın geçmiş durumu ve bakımları hakkında net bir bilgim yok..  Yaşına ve Km sine göre nerelerine batırmalı, nesine dikkat etmeli veya nasıl bir bakım yaptırmalıyım? Yoksa bir servise teslim edip A  dan Z ye elden geçirin demek mi uygun olur bilemedim..  Ayrıca bu aracın kronik sorunları varmı dır hiç bir fikrim yok! Antalyada iyi bir toyota servis - usta tavsiyesi de önerebilirseniz sevinirim. Genel olarak bilgi alabilirmiyim? Şimdiden teşekkürler...

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 05, 2021, 11:58:16
Antalya dan Herkese Bol Selam..  Uzun bir süre Ford a bindikden sonra bir vesile ile bende toyota lı oldum. Toyota ya oldukca yabancıyım. Aracım 2015 Corolla Dizel Otomatik Adv. ve Şuan da 138500 km de.. Exper Raporu harici aracın geçmiş durumu ve bakımları hakkında net bir bilgim yok..  Yaşına ve Km sine göre nerelerine batırmalı, nesine dikkat etmeli veya nasıl bir bakım yaptırmalıyım? Yoksa bir servise teslim edip A  dan Z ye elden geçirin demek mi uygun olur bilemedim..  Ayrıca bu aracın kronik sorunları varmı dır hiç bir fikrim yok! Antalyada iyi bir toyota servis - usta tavsiyesi de önerebilirseniz sevinirim. Genel olarak bilgi alabilirmiyim? Şimdiden teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

2015 Model Corolla Bilgi ve Bakımları Hk.
« : Mayıs 05, 2021, 11:57:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yakarsa bu dünyayı garipler yakar.
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '17
  • 27 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: 2015 Model Corolla Bilgi ve Bakımları Hk.
« Yanıtla #1 : Mayıs 05, 2021, 18:52:55 »
Aynı aracın 2017 modeline sahibim. Keyifle kullanmanızı dilerim.
Aracın geçmiş bakımları ile ilgili bilginiz yoksa ben olsam motor yağı, filtreler, devirdaim kayışı, fren hidroliği ve şanzıman yağını kesinlikle değiştirdim. Genel olarak alt takım ve balata kontrolünü de yaptırmak da fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 06, 2021, 01:58:08 »
Mustafa Bey'in dediklerine ek olarak (eğer 100bin km ağır bakımı yaptırılmadıysa) kızdırma bujileri, antifriz de listeye eklenebilir. Eğer şanzımanın vites geçişleri hissediliyorsa da şanzımana kalibrasyon yapılması gerekir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 06, 2021, 02:44:26 »

Mesaj Birleştirildi: [time]Mayıs 05, 2021, 11:58:16[/time]
Merhabalar,
Aracınız hayırlı olsun,kullandığınız aracın kronik herhangi bir sorunu yok uzun soluklu trafiği yoğun şehir içi kullanımda baskı balata sorunu yapabiliyor onun haricinde bir sıkıntı çıkarmaz keyifli bir araçtır,baskı balata sorununu biraz dikkatli kullanarak aşabilirsiniz,yoğun trafikte aracı ya manuelde kullanacaksınız yada ışıklarda uzun soluklu beklemelerde vitesi (N) konumuna alacaksınız aksi takdirde ısınma yapıyor ve hareket etmiyor,
Mutlu yöneticimizinde dediği gibi 100 bin km ağır bakımından bilginiz yoksa tüm sıvıları değiştirmenizi tavsiye ederim aynı zamanda 4 teker sökülüp balata kontrolü yerinde olur, Antalya'da usta konusunda form üyelerimiz tecrübe ettikleri yerleri önereceklerdir,benim tavsiyem YouTube de kanalı olan arslan Usta'dan fikir almanız yönünde olur,kendisi sadece Volkswagen servisliği yapıyor iyi bir ustadır,kendisi gibi toyatacı iyi bir usta tavsiye edecektir mutlaka.
Selamlar.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 06, 2021, 02:50:06
Parça tedariği konusunda tavsiyem yetkili servis veya form üyemiz tem oto olur, özellikle fren balatasında NIBK filtre grubunda js ashakashi markalarını tavsiye ederim,iki markanın da tek satıcısı tem oto dur,ürünler orjinal japon menşeidir kalite üst düzeyde dir,Ufuk beylerin iletişim bilgileri form ana sayfasında vardır,diğer tüm bakım onarım ekipmanlarını orjinal veya kaliteli diğer marka olarak kendilerinden kargo ile alabilirsiniz,
Keyifli forumlar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.