Gönderen Konu: Toyota yaris egr valfi temizliği  (Okunma sayısı 1676 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '11
Toyota yaris egr valfi temizliği
« : Mayıs 01, 2021, 17:13:27 »
Merhaba arkadaşlar.

Aracım Toyota yaris terra sporty dizel 2011 model. Geçenlerde 120 bin bakım için özel servise gittim.

Usta bakıma başlarken. Araç 120 bine gelmiş egr temizliği de gerekiyor dedi. Kurum yapmıştır dedi. Ben şu anda yaptırmayı düşünmüyorum dedim. Yaptırmadım. Aracın çekişi de artar dedi. Acaba yaptırmalımıyım. 110 bine kadar bakımları hep yetkili servise yapıldı. Fakat yetkili serviste bana egr valfi temizliği gerekiyor diye bişey söylenmedi.

Ne yapmalıyım sizce. Özle servisteki usta doğru mu söylüyor sizce.

İyi günler

Toyota Club Türkiye

Toyota yaris egr valfi temizliği
« : Mayıs 01, 2021, 17:13:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota yaris egr valfi temizliği
« Yanıtla #1 : Mayıs 01, 2021, 21:27:15 »
Öncelikle yakıt sarfiyatında artış ve çekişte düşüklük var mı? resmi servisi arayın son bakıma kadar böyle bir temizlik işlemi yapılmış mı ? onu öğrenmeye çalışın,duruma göre ehil ellerde yaptırın,(biraz önce 140.000 km de bakımsız,astra h dizel egr valfi ,manifold,turbo vb temizliği izledim,siyah çamur gibi tortu vardı,sökülmedik yer kalmadı.)
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mayıs 02, 2021, 13:43:58 »
Merhaba. Yakıt sarfiyatında biraz artış var çekişte de var ama bunun baskı Balat’a bittiği için olmuş olabileceğini düşünüyorum. Baskı Balat’a bitti bitecek. 10 bin ancak gider.

Bu arada servisi arayıp sormadım egr valfi temizliği yapılıp yapılmadığını. Zaten yapıldıysa faturalar veya iş emri formları elimde. Yapılsa yazmaz mı?

110 bin bakına kadar serviste yapıldı. İlk defa 120 bin bakımını özel serviste yaptırdım. Bütün yetkili servis formları elimde. Öyle bir temizlik göremedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 02, 2021, 23:51:21 »
Yetkili servisler sadece rutin bakım yapar arıza oluşmadıkça başka birşeye bakmazlar,
Baskı balata nın bitik olduğunu nasıl aldanız?
Mesela devir ve hız aynı orantıda işliyormu?
Yada araç bağırıyor ama gitmiyorumu?
Dizel araçlarda çok şehir içi devirsiz kullanım olduysa egr ve katalizör tıkanmaları yaşanabilir, rejenerasyon yapılması gerekebilir,yada sökülmeden bazı kimyasallar ile temizlik yapılıyor,bu konuda ligiumoly'nin bir temizlik ürünü var,hatta Vw araçta yapılmış bir videosu da vardı link aşağıda.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Mayıs 03, 2021, 00:12:08 »
Merhaba

Ben debriyaj pedalının çok sert olduğunu söylemiştim yetkili serviste. Km 110 binde idi. Onlar da baskı balatanın bittiğini söylediler. Gerçi pedal sertliğiyle baskı balatanın bitmesi ne alaka hala anlamış değilim ama neyse. Ben pedalın yağlanıp düzeleceğini düşünmüştüm. Bana öyle bir cevap vermesini beklemiyordum. Aslında debriyaj iyice yukarıda kavramaya başladı ama baskı balatam 20 bin gider diye düşündüm ki şu anda km 121 binde ve hala gidiyor. Devir saatiyle hızlanma doğru orantılı gidiyor. O dediğinizi anladım. Gaz veriyorsun ama araba gitmiyorsa Balat’a bitmiştir. Ama şu anda araba o konumda değil. Debriyaj pedalı çok yukarıda kavramaya başladı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 03, 2021, 04:25:11 »
Merhaba

Ben debriyaj pedalının çok sert olduğunu söylemiştim yetkili serviste. Km 110 binde idi. Onlar da baskı balatanın bittiğini söylediler. Gerçi pedal sertliğiyle baskı balatanın bitmesi ne alaka hala anlamış değilim ama neyse. Ben pedalın yağlanıp düzeleceğini düşünmüştüm. Bana öyle bir cevap vermesini beklemiyordum. Aslında debriyaj iyice yukarıda kavramaya başladı ama baskı balatam 20 bin gider diye düşündüm ki şu anda km 121 binde ve hala gidiyor. Devir saatiyle hızlanma doğru orantılı gidiyor. O dediğinizi anladım. Gaz veriyorsun ama araba gitmiyorsa Balat’a bitmiştir. Ama şu anda araba o konumda değil. Debriyaj pedalı çok yukarıda kavramaya başladı.
Debriyaj sertleşmesi baskının kanatlarının sertleşmesi den kaynaklanıyor, debriyaj seti balata + baskı mekanizmasında oluşur balata bitmese dahi baskı sertleşebilir sizde bunu pedalda hissedersiniz,yeni nesil araçların hepsi hidrolik debriyaj sistemi barındırır yağlama vs yapılmaz,
Yukarıdan kavraması balatanın zayıfladığına işaret eder ama bazı araçlarda pedal altında ayar vidası olur sizin araçta varmıdır bilmiyorum,eğer varsa ufak bir ayar ile debriyaj aşağıya alınabilir,
Yalnız set değiştirmek isterseniz kesinlikle piyasadan veya netten parça almayınız çünkü toyotaların geneline yakınının balatası birbirine uyar ama gerekli performansı sergilemez yada çok çabuk bozulur,zaten piyasada orjinal ürün altında birçok sahte ürün satılmakta o yüzden ya servisten yada form üyemiz tem oto dan almanızı tavsiye ederim, debriyaj setinin en önemli parçası bilyasıdır onu dahi çakma ürünler ile değiştirip satanlar var bunu nihai kullanıcı olarak bizlerin anlaması mümkün değil ben o yüzden tem otodan gönül rahatlığıyla alışveriş yapıyorum,son olarak set değişiminde volant mutlaka kontrol edilmeli ve mutlaka torna işlemi yapılmalıdır veya çok incelmişse orjinal ekipman ile değiştirilmelidir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.