Gönderen Konu: Yedek su kabından su eksiltmesi  (Okunma sayısı 4965 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 248000
  • Model Yılı: '06
  • 10 kere teşekkür etti
Yedek su kabından su eksiltmesi
« : Nisan 29, 2021, 16:44:53 »
Merhaba, aracım yedek su kabından sürekli su eksiltiyor bazen 3 günde yarım litre bazen 1 haftada bir çay bardağı. ancak radyatörde su var Dün full olan depo bugün 0 daydı (bildiği 0 yani hiç kalmamış) genelde sıkışık trafikte dur kalk yapıp fan açıtığında olduğunu gözlemledim dünde bayağı sıkışık trafik vardı hortumlarda radyatörde termostatın olduğu tarafta antifriz lekesi yok yağa su yada suya yağ karışması gibi durumda yok ekzos dumanıda temiz yani contada sağlam (araç hiç hararet yapmadı) radyatör kapağıda sağlam duruyor tam kapatıyor 1 aydır 3-5 kere su eksiltiyor tamamlıyorum hava yapmış olsa eklediğim suyla o hava gitmiş olası gerekirdi bu su nereye gidiyor sizce???

Toyota Club Türkiye

Yedek su kabından su eksiltmesi
« : Nisan 29, 2021, 16:44:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Yedek su kabından su eksiltmesi
« Yanıtla #1 : Nisan 29, 2021, 20:33:14 »
Buharlaşma oluyor oradan gidiyor.Yine de lpg varsa tüm bağlantılarını,hortumları , su depo kapağının tam kapatıp kapatmadığını kontrol edin,depoda çatlak olabilir,radyatör ve devir daim den kaçak olabilir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 29, 2021, 22:29:32 »
Araç nedir model,km,araç markası vs?
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 327000
  • Model Yılı: '01
  • 42 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 29, 2021, 22:34:33 »
Acilen conta testi yaptır,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 248000
  • Model Yılı: '06
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 30, 2021, 17:56:02 »
Arkadaşlar galiba sorunu buldum. LPG regülatörüne gelen su hortumunun oraya elimi attım pas ve antifriz içindeydi regülatörün su girişi çürümüş gibi bayramdan sonra regülatörü söküp tamir edeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 30, 2021, 21:25:14 »
Sorunu bulduğunuza sevindim,aslında rutin bakımlar arasına yıllık LPG bakımında hortumların ve t bağlantılarının vs eklenmesi lazım,bazı kullanıcılar bunlara dikkat etsede çoğu kullanıcı ve LPG servisleri kaçak yoksa sorun yok gözüyle bakıyor, zira LPG su ve gaz bağlantıları araç için hayati önem arz ediyor.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 20, 2021, 12:48:59 »
Geçen yıl benim de başıma geldi. Eksildiğini farkettiğimde çok geçti, yedek tank boştu, tamamlamak için 2l'den fazla antifiriz koydum. Sorun tabi ki LPG'cimin işgüzarlığıydı. Regülatördeki plastik dirsekleri pirinçle değiştirtmiştim(keşke kalsaydı), T dirseğindeki kelepçeyi tam sıkmamış, hortumdan kaçırmış, durup durup fan çalışmasından anladım. Hararet ışığı yakmadığı için sorun olmadığını, ucuz atlattığımı düşündüm. Halbuki o kaçakla km'lerce yol yapmıştım bile. Bu hafta ateşleme arızası verdi. Ateşlemem bobini değiştirirken üzerinde yağ olması canımı sıktı, bobin de yağ yüzünden bozulmuştur. Diğer bobinlere de baktım hepsi yağlı. Sorun ne olabilir üstadlar? Silindir kapağı contasından başka bir şey olabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 20, 2021, 21:56:48 »
Geçen yıl benim de başıma geldi. Eksildiğini farkettiğimde çok geçti, yedek tank boştu, tamamlamak için 2l'den fazla antifiriz koydum. Sorun tabi ki LPG'cimin işgüzarlığıydı. Regülatördeki plastik dirsekleri pirinçle değiştirtmiştim(keşke kalsaydı), T dirseğindeki kelepçeyi tam sıkmamış, hortumdan kaçırmış, durup durup fan çalışmasından anladım. Hararet ışığı yakmadığı için sorun olmadığını, ucuz atlattığımı düşündüm. Halbuki o kaçakla km'lerce yol yapmıştım bile. Bu hafta ateşleme arızası verdi. Ateşlemem bobini değiştirirken üzerinde yağ olması canımı sıktı, bobin de yağ yüzünden bozulmuştur. Diğer bobinlere de baktım hepsi yağlı. Sorun ne olabilir üstadlar? Silindir kapağı contasından başka bir şey olabilir mi?
Ateşleme bobini ucundaki yağ buji kovanından kaynaklanır,ya kovan keçesi yıpranmıştır yada kovan dipten sızdırma yapıyordur,yağdan dolayı bozulma yapmaz (en azından çok düşük olasılık) başka sebeblerden olabiliyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 27, 2021, 12:30:49 »
Ateşleme bobini ucundaki yağ buji kovanından kaynaklanır,ya kovan keçesi yıpranmıştır yada kovan dipten sızdırma yapıyordur,yağdan dolayı bozulma yapmaz (en azından çok düşük olasılık) başka sebeblerden olabiliyor.
Anladım hocam benim için iyi haber, araç henüz 160binde silindir kapağı açılsın istemem ama yine de bir conta testi yaptırmadan için rahat etmeyecek.