Gönderen Konu: Benzin Buhar Vakum Valfi  (Okunma sayısı 5693 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Benzin Buhar Vakum Valfi
« : Nisan 28, 2021, 22:14:54 »
Merhaba Toyota sevenler ;

2008/1.3 Benzinli Yaris'im var kanser eden bir sorun ile karşı karşı karşıyayım ustalar net bir çözüm sunamıyor

Yarım deponun üstünde benzin aldığımda Karbon Kanister (Benzin Buhar Vakum Valfi) ne depodan gelen
havalandırma hortumunun ucunda benzin damlası oluyor buda aracı  tekleme yaptırıp stop  ettiriyor
Hortumun ucunu söküp üflüyorum. hortum hattında az birşey tıkanıklık olup üfleyince açılıyor. hortumu kurulayıp takıyorum ve sorun yok oluyor.

Valf çalışyor ama ben her benzin aldığımda aynı sorunu yaşıyorum  değerli görüşlerinizi almak isterim şimdiden Teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Benzin Buhar Vakum Valfi
« : Nisan 28, 2021, 22:14:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 92000
  • Model Yılı: '09
  • 16 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Toyota Yaris

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Benzin Buhar Vakum Valfi
« Yanıtla #2 : Nisan 28, 2021, 23:59:01 »
Merhaba Toyota sevenler ;

2008/1.3 Benzinli Yaris'im var kanser eden bir sorun ile karşı karşı karşıyayım ustalar net bir çözüm sunamıyor

Yarım deponun üstünde benzin aldığımda Karbon Kanister (Benzin Buhar Vakum Valfi) ne depodan gelen
havalandırma hortumunun ucunda benzin damlası oluyor buda aracı  tekleme yaptırıp stop  ettiriyor
Hortumun ucunu söküp üflüyorum. hortum hattında az birşey tıkanıklık olup üfleyince açılıyor. hortumu kurulayıp takıyorum ve sorun yok oluyor.

Valf çalışyor ama ben her benzin aldığımda aynı sorunu yaşıyorum  değerli görüşlerinizi almak isterim şimdiden Teşekkürler
İlk önce Toyota resmi sitesinden aracınız hakkında geri çağırma varmı bir kontrol edin şasi numarası ile kontrol ediliyor,bir ara bazı modeller için canister değişimine çağrılma yapılmıştı sanki,eğer öyle bir halkınız varsa bedavaya değişim yapmış olursunuz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 29, 2021, 22:35:25 »
http://https://otomobilteknoloji.blogspot.com/2018/10/karbon-kanister-evap-arizasi-kontrolleri-cozumu.html
Teşekkürler Serdar bey  paylaşımı okudum fikir edindim ama sonuç olmadı çünkü sorun sadece benzin dolumlarında bir defaya mahsus oluyor ; ustaya götürdüm hattı iptal edelim bypass yapalım valf degiştirelim seceneklerini sundu .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 30, 2021, 00:00:01 »
Depo kapağı orjinalmi?
Eğer bir arıza gibi durum olupta yan sanayi uydurma bir kapak takuldıysa sorun olabilir.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 01, 2021, 14:06:05 »
Depo kapağı orjinalmi?
Eğer bir arıza gibi durum olupta yan sanayi uydurma bir kapak takuldıysa sorun olabilir.
Kapakta herhangibi birşey yazmıyor ama internetten orjinal fotoğraflar ile karşılaştıp bakacam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 26, 2021, 20:08:07 »
Sorun çözüldü ; Yarım deponun üstünde yakıt alındıgında araçta tekleme ve stop bazen benzin kokusu yaşıyorsanız depo basınçlandırma ve havalandırma siteminde sorun var .

1. sebebebi depo içi pompa setinde bunu anlamanın en kolay yöntemi motor üstünde vakum valfi var buna depodan hava hortumu gelir bunu söktügünüzde ucunda yakıt damlası var ise depo pompa setinde kaçak var . benimki tamirli çıktı  kanister haznesinin altı çatlamış yapıştırılmıştı ama benzin zamanla bunu çözüyor. çare yenisini almak orjinal 5000/6000 arası yan  sanayi 1000 Tl arasıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 26, 2021, 20:59:29 »
Sorun çözüldü ; depo şamandırasının altı çatlamış burdanda havalandırma hortumuna benzin sızıyor . vakum valfide devamlı vakumlayıp bogaz kelebegine aktarıyor. sonrası malum arıza
Geçmiş olsun,
Sorunun çözüldüğüne sevindim,ayrıca geri dönüş için teşekkür ederim,daha sonra konuyu okuyacak arkadaşlara fikir vermesi açısından önemli bir durum.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 09, 2021, 20:43:40 »
Sorun çözüldü ; Yarım deponun üstünde yakıt alındıgında araçta tekleme ve stop bazen benzin kokusu yaşıyorsanız depo basınçlandırma ve havalandırma siteminde sorun var .

1. sebebebi depo içi pompa setinde bunu anlamanın en kolay yöntemi motor üstünde vakum valfi var buna depodan hava hortumu gelir bunu söktügünüzde ucunda yakıt damlası var ise depo pompa setinde kaçak var . benimki tamirli çıktı  kanister haznesinin altı çatlamış yapıştırılmıştı ama benzin zamanla bunu çözüyor. çare yenisini almak orjinal 5000/6000 arası yan  sanayi 1000 Tl arasıdır.

Parçayı nerden ve kaç liraya aldınız? Aynı sorunu yaşıyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 12, 2021, 20:53:10 »
Orjinal pompa setini 5800 civarında  servisten temin ettikti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '16
  • 73 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 12, 2021, 21:00:04 »
Geçmiş olsun bu sorunu görmezden gelmek ne kadar sakıncalı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 13, 2021, 08:50:34 »
Orjinal pompa setini 5800 civarında  servisten temin ettikti

Teşekkür ederim, sağolun.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 13, 2021, 08:52:11
Geçmiş olsun bu sorunu görmezden gelmek ne kadar sakıncalı olur.
Aynı şeyi bende düşünüyorum. Depoyu doldurmazsak sıkıntı yok. O zaman hep 100 liralık benzin alıcaz  :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 13, 2021, 18:15:56 »
Yarım deponun üstüne çıkılmadığı sürece çok sorun yok  ; be bazen uzun yolda depoyu dolurup hava hortumunu söküp yoluma devam ederdim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 19, 2021, 16:33:08 »
Mustafa bey orjinal olarak değişimini yaptığınız parçanın yan sanayisi bumudur? Yani orjinal yerine bu parçayı taksam sorun bitermi? Yoksa değiştirmem gereken başka bişey varmı? (Benzin pompası vs. gibi)

https://urun.n11.com/motor-ve-sanziman/toyota-yaris-depo-samandirasi-kraftvoll-05050138-P507585270

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ekim 19, 2021, 16:39:32 »
Mustafa bey orjinal olarak değişimini yaptığınız parçanın yan sanayisi bumudur? Yani orjinal yerine bu parçayı taksam sorun bitermi? Yoksa değiştirmem gereken başka bişey varmı? (Benzin pompası vs. gibi)

https://urun.n11.com/motor-ve-sanziman/toyota-yaris-depo-samandirasi-kraftvoll-05050138-P507585270
Yan sanayi pompa gerekli basıncı sağlamaz ve kısa zamanda tekrar arıza çıkarır,boşuna para harcamayın zaman ve nakit kaybından öteye gitmez.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 19, 2021, 16:51:49 »
Yan sanayi pompa gerekli basıncı sağlamaz ve kısa zamanda tekrar arıza çıkarır,boşuna para harcamayın zaman ve nakit kaybından öteye gitmez.

Orjinali 5000 TL. olunca düşündürüyor biraz. Kararsız kaldım açıkçası. Sürekli yarım depo benzinle binsem nereye kadar sorunsuz binerim? Zamanla az benzinde de sorun çıkarmı? Orjinal çıkma parça alınırmı?(kafamda sorular) Cevabınız için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ekim 20, 2021, 00:18:25 »
Orjinali 5000 TL. olunca düşündürüyor biraz. Kararsız kaldım açıkçası. Sürekli yarım depo benzinle binsem nereye kadar sorunsuz binerim? Zamanla az benzinde de sorun çıkarmı? Orjinal çıkma parça alınırmı?(kafamda sorular) Cevabınız için teşekkür ederim.
Çıkma parça bazı durumlarda alınabilir ama her parçada geçerli değil bu durum, özellikle plastik aksamda çıkma parça tercih konusu olmamalı çünkü zaman dan ve ısı değişikliklerinden ötürü gevremeler olabiliyor,bide form üyemiz tem oto ile irtibata geçmenizi tavsiye ederim belki muadil japon menşei li bir ürün tavsiye edebilirler,genelde önemli parçalarda orjinal ürün tavsiye ediyorlar ama sormakta fayda vardır,benim tek söyleyeceğim netten uyumlu adı altında satılan yan sanayi özellikle Taiwan (bildiğimiz çin malı) malı diye satılan ürünleri kesinlikle almayın, çünkü yakıt pompası gerekli basıncı sağlamazsa araç geç çalışır,stop eder,rampada çekmez vs vs sorunlar çıkarır,sizde ustadan ustaya gezer durursunuz bitanesi de akıl edip pompa basıncını ölçmeyi düşünmez nasıl olsa yeni der geçerler.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 21, 2021, 19:13:41 »
Benim ustamda toyota servisinde uzun süredir aktif çalışıyor kendi dükkanına gidiyorum ona görede yan sanayi riskli pompa da bana göre kalp öneminde.! hatta yan sanayi alıp kanister parçasını söküp bendeki pompayla birleştirmeyi denedim olmadı pompa iç hortumu presli yapmışlar sadece seviye göstergesi harici çıkarılabiliyor. çıkma alsan zaten bu parçalar sorunlu belki sizde patlayacak. bir ihtimal daha var çatlagı platik kaynakla onartabilirsiniz . benimkine hızlı yapışırıcıyı basmışlar kısa sürede eski heline geri döndü. Orjinali aldım şimdi kafam rahat.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 21, 2021, 19:32:02 »
Orjinal parçanın markasını biliyormusunuz? Delphi mi PIERBURG mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 22, 2021, 02:01:21 »
İçinde çıkan ABE idi yenisini Toyota kolisinde gelmişti bakmadım