Gönderen Konu: 2019 Corolla Hybrid Havalandırma/Klima  (Okunma sayısı 3259 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
2019 Corolla Hybrid Havalandırma/Klima
« : Nisan 27, 2021, 02:16:16 »
Arkadaşlar ben bu aracın havalandırma sistemiyle bir türlü anlaşamıyorum yahu. Yani kafasının nasıl çalıştığını bir türlü anlayamadım.

1. Çok basit bir şekilde dışarıdaki havayı alıp üflemesini istiyorum mesela. Ne ısıtsın, ne soğutsun. Dışarıdaki havayı üflesin. Kaç derece yapayım? Hangi ayara getireyim?
2. Yönlendime butonuna bastıkça, yüz, yüz+ayak, sadece ayak, yüz+cam çıkıyor. E sadece cam? Niye illa ya yüzüme ya ayağıma üfürüyorsun ki?
3. Sadece yüzüme üfürsün diye ön buğu çözme (front) düğmesine basıyorum, klima (a/c) da açılıyor ve fan son hız üflemeye başlıyor. A/C'yi kapat, fanı kıs, vs.

Ya çok basit şekilde yüzüme değil cama, en kısık ayara ve ısıtmadan, soğutmadan hava üflemesini nasıl sağlayacağım? Yani bu default ayar olsun, hep öyle kalsın. Eski arabamda da böyleydi. Isıtma düğmesi en başta kapalı konumda, yönlendirme düğmesi camda, fan düğmesi de 1'de (en kısık ). Yok abi bunu yapamıyorum. Isıtma yapmasın diye dereceyi LO yapıyorum, fanı kısıyorum, yüzüme üflüyor. Yüzüme değil cama üflesin diye Front'a basıyorum, cama üflüyor ama klimayı açıp fanı köklüyor. Auto'ya basıyorum otomatiktir, akıllı araba, kendi anlar diye, bu sefer yüzüme doğru fanı köklüyor. Yani illa front'a bas, fanı kıs, a/c'yi kapat, sıcaklığı dış sıcaklıkla aynı dereceye getir vsvs bir sürü dürtüklemem gerekiyor.

Çok basit ya. Dışarıdaki havayı cama doğru en kısıkta sürekli çalıştır. Maksat içerisi havasız kalmasın. Hepsi bu.

Neyi yanlış yapıyorum ben?

Toyota Club Türkiye

2019 Corolla Hybrid Havalandırma/Klima
« : Nisan 27, 2021, 02:16:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
Ynt: 2019 Corolla Hybrid Havalandırma/Klima
« Yanıtla #1 : Nisan 27, 2021, 15:47:51 »
Hiçbir şeyi yanlış yapmıyorsun. Sorun bu Toyota'nın mühendislerinde. Ben de ilk aracı aldığımda, fanda sadece ön cam modunu aradım, yok. Diğer iki aracımda da sadece ön cam ayarı vardı. İlk aracım manuel klima, ikincisi dijital klimalıydı. Bu da dijital; ama bunda yok. Bu Japon mantığını anlayamadım. Bir eksikliktir. Eski kasalarda da mı öyle acaba? Bilmiyorum. Selamlar
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 27, 2021, 16:03:34 »
Ön cam modu "Front" yazan tuşla devreye girer ve amacı doğrultusunda çalışır. Çalışmasında bir sıkıntı yoktur.

Ön cama hava akışı sağlamanın amacı hızla buğu çözmektir. Bu da hem klima ile nem kontrolü sağlamak, hemde hızlı üfleme ile görüş alanı sağlamaktır.

Ön cam ve ayağa modu kullanabilirsiniz. Sevmiyor sadece ön cam modu kullanmak istiyorsanız, bu durumda "Front" tuşuna basıp, sonrasında klimayı kapatıp, hızı da istediğimiz devre getirerek sağlayabiliriz. 

Auto modda da 3 seçenek vardır. Fast, medium ve soft modları vardır. Soft moda alırsanız hızı düşük tutar ve ayarladığınız ısıya  sıcaklığa düşürdükten sonra ara ara devreye girip tüm kanallardan hafif hafif üfler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 27, 2021, 17:02:11 »
Arkadaşlar ben bu aracın havalandırma sistemiyle bir türlü anlaşamıyorum yahu. Yani kafasının nasıl çalıştığını bir türlü anlayamadım.

Hepsi çok basit aslında. Kullanım kitapçığını okusanız herşey anlatılıyor.

1. Çok basit bir şekilde dışarıdaki havayı alıp üflemesini istiyorum mesela. Ne ısıtsın, ne soğutsun. Dışarıdaki havayı üflesin. Kaç derece yapayım? Hangi ayara getireyim?

AC yi kapatacaksınız. Isıtma özelliği motor suyuna bağlı olduğundan en soğuk açıp ACyi kapatırsanız dışardaki hava olduğu gibi gelir.

2. Yönlendime butonuna bastıkça, yüz, yüz+ayak, sadece ayak, yüz+cam çıkıyor. E sadece cam? Niye illa ya yüzüme ya ayağıma üfürüyorsun ki?

Ön cam defrosta basarsınız sadece cama üfler olur biter. Acil durum butonu gibi düşünebilirsiniz o nedenle ac yi açıp fanı da sona getirir. Bu tuşa basıp ön cama alırsınız sonra fanı istediğiniz konuma getirirsiniz, ac yi de kapatırsınız.

3. Sadece yüzüme üfürsün diye ön buğu çözme (front) düğmesine basıyorum, klima (a/c) da açılıyor ve fan son hız üflemeye başlıyor. A/C'yi kapat, fanı kıs, vs.

sadece yüze üfürme için o yön tuşları kullanacaksınız asıl. Sadece Toyota'da böyle değil, tüm Japon araçlarda böyledir.

Ya çok basit şekilde yüzüme değil cama, en kısık ayara ve ısıtmadan, soğutmadan hava üflemesini nasıl sağlayacağım? Yani bu default ayar olsun, hep öyle kalsın. Eski arabamda da böyleydi. Isıtma düğmesi en başta kapalı konumda, yönlendirme düğmesi camda, fan düğmesi de 1'de (en kısık ). Yok abi bunu yapamıyorum. Isıtma yapmasın diye dereceyi LO yapıyorum, fanı kısıyorum, yüzüme üflüyor. Yüzüme değil cama üflesin diye Front'a basıyorum, cama üflüyor ama klimayı açıp fanı köklüyor. Auto'ya basıyorum otomatiktir, akıllı araba, kendi anlar diye, bu sefer yüzüme doğru fanı köklüyor. Yani illa front'a bas, fanı kıs, a/c'yi kapat, sıcaklığı dış sıcaklıkla aynı dereceye getir vsvs bir sürü dürtüklemem gerekiyor.

Siz Auto olayını çok yanlış anlamışsınız. Autoda dış ve iç sıcaklığı kıyaslayıp kendi ona göre sıcak soğuk ve buna göre nereden üfleyeceğini kendi ayarlar.

Ön defrosta bas, acyi kapat, fanı en kısığa getir, sıcaklığı en soğukta tut. 5 sn sürmez araca oturup marş bastıktan sonra bunu yapmak. Ama dream ve üst paketlerdeki klima kontrolleriyle zor olabilir. Visionda tüm kontroller manuel olduğu için daha rahat oluyor. Bir de visionda fan hızı sağdaki düğmeyle kolayca ayarlanabilirken, dream ve üst paketlerdeki dijital klimada fan hızı orta hizadaki düğmelerle sağlanması işi zorlaştırıyor biraz.

Çok basit ya. Dışarıdaki havayı cama doğru en kısıkta sürekli çalıştır. Maksat içerisi havasız kalmasın. Hepsi bu.

Neyi yanlış yapıyorum ben?
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 90000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 28, 2021, 17:10:28 »

Ön defrosta bas, acyi kapat, fanı en kısığa getir, sıcaklığı en soğukta tut. 5 sn sürmez araca oturup marş bastıktan sonra bunu yapmak.

Teşekkürler ama o kadar uzun yazmanıza gerek yoktu, ben bu şekilde yapılabildiğini zaten yazmıştım.

Yani sonuçta arabayı yüzüme üflemeyecek şekilde dışarıdaki havayı ısıtıp soğutmadan en kısık ayarda üfleyecek şekilde bırakmamın bir yolu yok. 5 saniye de sürse, 1 saniye de sürse, ben bu kadar teknolojik bir arabayı şu ayarda default bırakamıyorum. 1991 model Renault 21 Concorde aracımda yapabildiğim şeyi 2019 model her tarafı elektronik arabada yapamıyorum. İlla en az 3-5 tuş basışı yapıp ayar yapmam gerekiyor. Sıcaklığı LO'da tutalım tamam. Sonra? Front'a bas, A/C'yi kapat, en yüksek ayarda fanı kıs hah oldu. Arabayı kapatıp geri açınca hop sıfırladı, bir daha aynı terane. Yoksa ya yüzüne üfler, ya ayağına üfler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 28, 2021, 19:18:22 »
Servis ayarlarında belki ilk açılacak bölüm ayarlanabiliyordur. Ama manuel sistemle dijital sistemi de karşılaştırmamak lazım. Bu sistem bildiğim kadarıyla diğer araçlarda da aynıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 28, 2021, 22:33:47 »
Teşekkürler ama o kadar uzun yazmanıza gerek yoktu, ben bu şekilde yapılabildiğini zaten yazmıştım.

Yani sonuçta arabayı yüzüme üflemeyecek şekilde dışarıdaki havayı ısıtıp soğutmadan en kısık ayarda üfleyecek şekilde bırakmamın bir yolu yok. 5 saniye de sürse, 1 saniye de sürse, ben bu kadar teknolojik bir arabayı şu ayarda default bırakamıyorum. 1991 model Renault 21 Concorde aracımda yapabildiğim şeyi 2019 model her tarafı elektronik arabada yapamıyorum. İlla en az 3-5 tuş basışı yapıp ayar yapmam gerekiyor. Sıcaklığı LO'da tutalım tamam. Sonra? Front'a bas, A/C'yi kapat, en yüksek ayarda fanı kıs hah oldu. Arabayı kapatıp geri açınca hop sıfırladı, bir daha aynı terane. Yoksa ya yüzüne üfler, ya ayağına üfler.

Bu durumda en uygunu heralde arka camları 1 tık açıp klimayı hiç açmamak. :D
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 28, 2021, 23:25:01 »
 :D :D

Bunun sebebi ne biliyor musunuz? Sizin veya bizim eski alışkanlıkları bırakamamamız. Adam diyor ki, kardeşim ben sana otomatik iklimlendirme yaptım. Kocaman auto düğmesi koydum. Ona bas, dereceni ayarla sonra bak keyfine. Camlarda buğu olursa da tek tuş düğmesi var, ona bas.

Şahsen ben de doğal havayı klima havasına tercih ederim ama aracı üreten üstte yazdığım gibi düşündüğü için bizim yapmak istediğimiz şekil biraz meşakkatli oluyor.