Gönderen Konu: Atiker Grand uyumluluk  (Okunma sayısı 1424 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 138000
  • Model Yılı: '10
Atiker Grand uyumluluk
« : Nisan 25, 2021, 15:40:15 »
Herkese iyi günler dilerim. 2010 Avensis aracıma Atiker Grand Lpg montaji düşünüyorum. Aracın da bu kitten kullanan varmı ?, kondisyonu nasıldır? motor arıza lambasını yaktırırmı mı?

Toyota Club Türkiye

Atiker Grand uyumluluk
« : Nisan 25, 2021, 15:40:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Atiker Grand uyumluluk
« Yanıtla #1 : Nisan 25, 2021, 23:04:09 »
Avensisin 1.6 veya 2.0 olduğundan bahsederseniz daha doğru yorum yapılabilir,Atiker Grand markanın varsa obd li olanını tercih etmelisiniz.Pahalı markalara fazla ödemeye yapmaya gerek yok.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 25, 2021, 23:44:52 »
Tokay Abinin dediği gibi aracınızın motoru nedir?

O kasada direk enjeksiyon varmı bilmiyorum ama araç valvematik ise her türlü kite uyum sağlar aracınız. En önemli konu montaj yapılan yer ve lpg ayarıdır. Mutlaka yolda ayar yapan bir usta tarafından montaj işlemleri gerçekleştirilmeli. Kaliteli bir montaj ve düzgün bir lpg ayarı ile uzun yıllar ve km'ler sorunsuz kullanırsınız...
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 25, 2021, 23:51:05 »
Öncelikle selamlar. Tokay ve Burak Beyin dediklerine katılıyorum. Ben, bu aracıma BRC platinyum taktırdım. İki kat para verdiğime bin pişmanım. Daha önceki iki aracımı aldıktan sonra, ikisine de Atiker taktırmıştım. 10 yılda Atiker'de yaşamadığım sorunları, BRC'de bir buçuk yılda yaşadım. Yok ısı sensörü arızası, basıç arızası, vitese atınca stoplamalar, ilk marşta titreme sonrası stop edip diğer marşların uzun sürmesi, aracın bir süre sonra çok yakmaya başlaması ve performansının düşmesi, depodaki LPG bitmediği halde bitmiş gibi ötüp benzine geçme, 46 litrelik tankın 30-31 litre alması, on bin bakımda bilgi verilmeden orijinal olmayan filtre takılması vs. Bunların hepsini bir buçuk yılda BRC'de yaşadım. BRC servisini yol ettim. Artık gına getirdi.  Şu an bir tek LPG bitmeden benzine geçme sorunu kaldı. Onu da bir ara gidip baktıracağım. Hiç bu kadar sorunu arka arkaya Atiker'de yaşamadım. Tabiki de Atiker'de de ufak tefek ayar problemleri ilk başta oldu. Ama sonraki ayarlarla düzeldi. Bilmiyorum, ama ben BRC'den soğudum. Çevremde soranlara da uzak durun diyorum. Bence verilen iki kat paraya yazık. Diğer markaları bilmem; ama bu iki markada yaşadığım deneyimlerimi paylaştım. Tabi bu işler biraz da ustanın kabiliyeti ve şans işi. Ya bende bu sefer şans yoktu ya da ustada iş yoktu. Markaya karar vermek yetmiyor, iyi bir usta da bulmak gerekiyor. Selamlar
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 26, 2021, 02:39:39 »
Merhabalar,
Aracınız T27 1.8 motorlu Avensis ise hiç tereddüt etmeden Atiker taktırabilirsiniz,yalnız 1.si ustayı çok iyi araştırın 2.si kesinlikle obd2 özelliği olsun son olarak yol ayarı yaptırın yoksa bütün emek boşa gider.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 138000
  • Model Yılı: '10
« Yanıtla #5 : Nisan 26, 2021, 03:04:11 »
Cevap yazan üyelere teşekkür ederim. Aracım 2010 model 1.6 valvematic.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 26, 2021, 04:02:48 »
Cevap yazan üyelere teşekkür ederim. Aracım 2010 model 1.6 valvematic.
Corolla ile aynı motor,sıkıntısız uyum sağlar yazdığım herşey aracınız için geçerlidir iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.