Gönderen Konu: Minimal yaşam ve karavan  (Okunma sayısı 1420 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 31 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
Ynt: Minimal yaşam ve karavan
« Yanıtla #20 : Nisan 26, 2021, 10:02:22 »
Mehmet Ali Bey daha önce karavanda yaşadınız mı bilmiyorum ama hiç denemeden böyle bir işe girişiyorsanız çok ama çok büyük risk.

Kiralık karavanlar var bildiğim kadarıyla, önce 1 aylık kiralayın ve eşinizle 1 ay karavanda yaşayın. Severseniz projelerinizi uygulamaya geçersiniz.

Bırakın karavanda yaşamayı, müstakil yaşam istiyorum deyip şehirdışında villa/müstakil ev alıp yaşamaya başlayınca çok derin pişmanlık duyan ve koşar adım şehir hayatına dönen insanlar tanıyorum.

Önce deneyin, o hayatı benimseyin sonra keyif sizin. Denemeden, sevmeden, seveceğinizi düşünüp maliyetli projelere girmek sizi sonradan çok üzebilir. Ayrıca burda tek siz yoksunuz, bakalım eşiniz alışabilecek mi o hayata?
Ocak 2021 - Devam : 1999 Land Cruiser Prado 3.4 V6
Kasım 2019 - Devam : 2019 Corolla 1.6 Vision Multidrive S
Şubat 2019 - Şubat 2020 : 2017 Fortuner 4.0 V6 (şirket aracı)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 26, 2021, 10:02:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 26, 2021, 20:54:44 »
Bu konu oldukça fazla ilgi çekti,olumlu olumsuz yönleri ayrıntılı olarak ortaya konuldu,fizibilitesi yapıldı sanki !  Adres kayıt için aile büyüklerinin adresi verilebilir,halen mevcut evin eşyaları ne olacak? nereye konulacak? 3-5 ay sonra bu iş zormuş diyebilirseniz ve ev eşyalarını gözden çıkardıysanız yeniden kurmak çok masraflı olacak;karavan araç konusunda akıllı fikirler üretildi, kamp yeri veya arada otel seçeneği olursa doblo uzun şase,illa otobüs ise vazgeçildiğinde maddi zarar büyük olacaktır;komşularımızda var yüksek tavan iveco,ford transit,peugeot camper veya sprinter arkalar çift teker bir seçenek olduğunda hem şehir içi kullanım,hem park ve de hadi satıyorum deyince daha kolay satılabilir diye düşünüyorum.Her şey gönlünüze göre olsun.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 26, 2021, 23:18:11 »
Mehmet Ali Bey daha önce karavanda yaşadınız mı bilmiyorum ama hiç denemeden böyle bir işe girişiyorsanız çok ama çok büyük risk.

Kiralık karavanlar var bildiğim kadarıyla, önce 1 aylık kiralayın ve eşinizle 1 ay karavanda yaşayın. Severseniz projelerinizi uygulamaya geçersiniz.

Bırakın karavanda yaşamayı, müstakil yaşam istiyorum deyip şehirdışında villa/müstakil ev alıp yaşamaya başlayınca çok derin pişmanlık duyan ve koşar adım şehir hayatına dönen insanlar tanıyorum.

Önce deneyin, o hayatı benimseyin sonra keyif sizin. Denemeden, sevmeden, seveceğinizi düşünüp maliyetli projelere girmek sizi sonradan çok üzebilir. Ayrıca burda tek siz yoksunuz, bakalım eşiniz alışabilecek mi o hayata?
Konuyu benim özelimde tartışırsak. Öncelikle köy çocuğu olduğumu belirteyim. Bu konuyu eşimle uzun uzun konuştuk. Onun en büyük endişesi benim paypass olmuş olmam. Ya bana birşey olursa... Kırsal yaşamda müştakil ev beni sıkar ki köyde zaten evim var. Köydeki ev ve tarlayı eniştem işletiyor. Hem adam destek olmuş oluyorum hemde hafta sonları gidiyorum. Sağolsun bana misafir muamelesi yapıyor ama neyse Ablamın hatırı var. Severim küçük enişteyi. :)
Karavan deneyimim evet oldu ama hafta sonları filan. Tam zamanlı yaşam çok başka.
Bu konu oldukça fazla ilgi çekti,olumlu olumsuz yönleri ayrıntılı olarak ortaya konuldu,fizibilitesi yapıldı sanki !  Adres kayıt için aile büyüklerinin adresi verilebilir,halen mevcut evin eşyaları ne olacak? nereye konulacak? 3-5 ay sonra bu iş zormuş diyebilirseniz ve ev eşyalarını gözden çıkardıysanız yeniden kurmak çok masraflı olacak;karavan araç konusunda akıllı fikirler üretildi, kamp yeri veya arada otel seçeneği olursa doblo uzun şase,illa otobüs ise vazgeçildiğinde maddi zarar büyük olacaktır;komşularımızda var yüksek tavan iveco,ford transit,peugeot camper veya sprinter arkalar çift teker bir seçenek olduğunda hem şehir içi kullanım,hem park ve de hadi satıyorum deyince daha kolay satılabilir diye düşünüyorum. Her şey gönlünüze göre olsun.
Üstadım adres konusunda sıkıntım yok. Köyde zaten evim var adresimi oraya taşıyıp adres konusunu halletmiş olurum. Mevcut evi ben satalım diyorum eşim kiraya verelim. Galiba Hanımın dediği olacak. Zira Adem aleyhi selam kadınlarla başa çıkamamış benim ne haddime :)
Araç konusunda büyük araç dememin sebepleri var. Alan geniş olacağı için adeta evde gibi olacağız. Otobüsün altında küçük araba düşünüyorum. Pegaout 106 tarzı araçlardan. Kamp yerinde otobüs vinçlerin kullandığı ama daha hafif takozlara kalkacak. Burada makine mühendisi arkadaşların tavsiyeline ihtiyacım olacak. İvoco ikinci tercih ama diğerleri özellikle sprinterlarda araç alım fiyatları otobüsten pahalı. Satma konusuna gelince onu ben öldükten sonra kalanlar ne yaparsa yapsın hiç umurumda değil.
Son olarak şöyle söyleyeyim  100 hesaplayıp 2 yapan analitik düşünen kıl adamlardanım. Tüm dostların tavsiyeleri kesinlikle kayla alıp değerlendiriyorum.

Bu konuyu aslında biraz da minimalist yaşama dikkat çekmek için de açtım. Bakmayın siz öyle minimalis yaşam filan entel laflara. Bildiğin dedemin kanaatkar yaşam dediği şey. İhtiyacın kadar tüket, hiç bir şeyi ziyan etme, doğayla bütünleşik ol ve ona saygı duy.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 26, 2021, 23:56:25 »
Yıllar öncesinde benim de kafama yatmıştı, detaylı araştırmalar sonrasında alttaki tarzda videolara ulaşmıştım.

Mehmet Ali arkadaşımız uzun süredir foruma uğramamıştı ama şimdi doğru karar almasında fikir oluşturma adına,

Şimdi bu konuya, önceden vejeteryan olarak bir vanda yaşamış ve sağlığını kaybetmiş bir bayanın "Kendinize yalan söylemeyi bırakın. Bir karavanda yaşayamazsınız onun içinde sadece uyursunuz." başlıklı bir video ile katkıda bulunayım.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 27, 2021, 21:57:46 »
Yıllar öncesinde benim de kafama yatmıştı, detaylı araştırmalar sonrasında alttaki tarzda videolara ulaşmıştım.

Mehmet Ali arkadaşımız uzun süredir foruma uğramamıştı ama şimdi doğru karar almasında fikir oluşturma adına,

Şimdi bu konuya, önceden vejeteryan olarak bir vanda yaşamış ve sağlığını kaybetmiş bir bayanın "Kendinize yalan söylemeyi bırakın. Bir karavanda yaşayamazsınız onun içinde sadece uyursunuz." başlıklı bir video ile katkıda bulunayım.

Evet uzun zamandır pek sık uğrayamadım ama var olduğum zamanlarda denk gelememişiz. Farklı konularda yazılarım mevcut ama sanırım gözden kaçtı.
Evet değerli fikirleriniz elbette önemli ana konu başlığından da anlaşılacağı üzere mesele sadece karavan değil. Önce özelden yazayım dedim ama sonra şöyle düşündüm. Burada bir aile isek neden özelden açıklama yapayım ki?
Mobil yaşam konusunda baya birikimlerim var. Buradan öyle Amerika'yı yeniden keşfetmek gibi bir maksat zaten saçma olur. Ama mekanik konuda farklı bilgi ve paylaşımlar olabilir. Mesela benim mekanik bilgim zayıf ama elektronikte tam tersi

Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...