0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mehmet Ali Bey daha önce karavanda yaşadınız mı bilmiyorum ama hiç denemeden böyle bir işe girişiyorsanız çok ama çok büyük risk.Kiralık karavanlar var bildiğim kadarıyla, önce 1 aylık kiralayın ve eşinizle 1 ay karavanda yaşayın. Severseniz projelerinizi uygulamaya geçersiniz.Bırakın karavanda yaşamayı, müstakil yaşam istiyorum deyip şehirdışında villa/müstakil ev alıp yaşamaya başlayınca çok derin pişmanlık duyan ve koşar adım şehir hayatına dönen insanlar tanıyorum.Önce deneyin, o hayatı benimseyin sonra keyif sizin. Denemeden, sevmeden, seveceğinizi düşünüp maliyetli projelere girmek sizi sonradan çok üzebilir. Ayrıca burda tek siz yoksunuz, bakalım eşiniz alışabilecek mi o hayata?
Bu konu oldukça fazla ilgi çekti,olumlu olumsuz yönleri ayrıntılı olarak ortaya konuldu,fizibilitesi yapıldı sanki ! Adres kayıt için aile büyüklerinin adresi verilebilir,halen mevcut evin eşyaları ne olacak? nereye konulacak? 3-5 ay sonra bu iş zormuş diyebilirseniz ve ev eşyalarını gözden çıkardıysanız yeniden kurmak çok masraflı olacak;karavan araç konusunda akıllı fikirler üretildi, kamp yeri veya arada otel seçeneği olursa doblo uzun şase,illa otobüs ise vazgeçildiğinde maddi zarar büyük olacaktır;komşularımızda var yüksek tavan iveco,ford transit,peugeot camper veya sprinter arkalar çift teker bir seçenek olduğunda hem şehir içi kullanım,hem park ve de hadi satıyorum deyince daha kolay satılabilir diye düşünüyorum. Her şey gönlünüze göre olsun.
Yıllar öncesinde benim de kafama yatmıştı, detaylı araştırmalar sonrasında alttaki tarzda videolara ulaşmıştım.Mehmet Ali arkadaşımız uzun süredir foruma uğramamıştı ama şimdi doğru karar almasında fikir oluşturma adına,Şimdi bu konuya, önceden vejeteryan olarak bir vanda yaşamış ve sağlığını kaybetmiş bir bayanın "Kendinize yalan söylemeyi bırakın. Bir karavanda yaşayamazsınız onun içinde sadece uyursunuz." başlıklı bir video ile katkıda bulunayım.//www.youtube.com/watch?v=8CbokfGxCuQ