Gönderen Konu: 2018 Corolla Arka Cam Değişimi  (Okunma sayısı 1727 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yaşam, önce sınava sokar; sonra dersini verir.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 25000
  • Model Yılı: '18
  • 10 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
2018 Corolla Arka Cam Değişimi
« : Nisan 23, 2021, 11:36:38 »
Merhaba arkadaşlar, 2018 Corolla ARKA cam değişimi için fikirlerinize ihtiyacım var. Orijinal cam için 10-15 gün bekleyeceğim söylendi. Yerli üretim cam hemen takılıyor ancak, rezistans, radyo anteni, muayene gibi hususlarda yerli üretimde sıkıntı yaşar mıyım? Cam konusunda bilgi sahibi arkadaşların fikirlerini paylaşmalarını rica ediyorum. (Forumda yaptığım araştırmada genelde ön cam değişimi, kasko, muafiyet gibi konularda mesajlar gördüm.)
2018, Corolla 1.6 Life

Toyota Club Türkiye

2018 Corolla Arka Cam Değişimi
« : Nisan 23, 2021, 11:36:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
Ynt: 2018 Corolla Arka Cam Değişimi
« Yanıtla #1 : Nisan 23, 2021, 12:14:04 »
Muayene konusunda herhangi bir sıkıntı olmaz. Ülkemizde cam konusunda kendisini kanıtlamış, araba fabrikalarına da cam üreten firmalarımız mevcut. Toyota da corolla için muhtemelen bu firmalardan birine fason üretim yaptırıyordur. Yerli üretim kalitelidir. Camınız kırılmadıysa belki orijinal camı beklersiniz ama kırıldıysa kaliteli cam markalarının camlarını taktırabilirsiniz. Tabi orijinal ile yerli arasında ki fiyat farklarını da değerlendirmek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 24, 2021, 02:57:25 »
Merhaba arkadaşlar, 2018 Corolla ARKA cam değişimi için fikirlerinize ihtiyacım var. Orijinal cam için 10-15 gün bekleyeceğim söylendi. Yerli üretim cam hemen takılıyor ancak, rezistans, radyo anteni, muayene gibi hususlarda yerli üretimde sıkıntı yaşar mıyım? Cam konusunda bilgi sahibi arkadaşların fikirlerini paylaşmalarını rica ediyorum. (Forumda yaptığım araştırmada genelde ön cam değişimi, kasko, muafiyet gibi konularda mesajlar gördüm.)
Orjinal cam diye birşey yok, Toyota kendisi bir cam üreticisi değilki kaldıki araç üretiminde birçok malzeme piyasadan temin edilir camda bunlardan biri, orjinal sandığınız camın dışarıdakinden tek farkı köşesinde Toyota yazması,hepsi bundan ibaret.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yaşam, önce sınava sokar; sonra dersini verir.
  • Kilometre: 25000
  • Model Yılı: '18
  • 10 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 24, 2021, 20:26:31 »
Orjinal cam diye birşey yok, Toyota kendisi bir cam üreticisi değilki kaldıki araç üretiminde birçok malzeme piyasadan temin edilir camda bunlardan biri, orjinal sandığınız camın dışarıdakinden tek farkı köşesinde Toyota yazması,hepsi bundan ibaret.
Evet haklısınız, ancak rezistans, radyo anteni vb bahsettiğim hususlarda tedirginliğim var. Ancak sürecin uzun olacak olmasından dolayı yerli üretim tercih edeceğim.
Yerli üretim markalardan tavsiye edeceğiniz var mı ? Şikayetlere geri dönüş açısından Olimpia markasını bir adım önde gibi gördüm.
2018, Corolla 1.6 Life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 24, 2021, 22:13:57 »
Olimpia ve dora cam var. İkisi de çok eski ve deneyimli markadır. Bununla birlikte corolla camından ne kadar ürettiği ve geri dönüşlere bakmak lazım. Rezistansların yanında camın kasaya tam yapışması da önemlidir. Yani işçilik de önemlidir. Yapışma sonrası olabilecek su sızıntıları çok uğraştırır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 25, 2021, 12:21:30 »
Evet haklısınız, ancak rezistans, radyo anteni vb bahsettiğim hususlarda tedirginliğim var. Ancak sürecin uzun olacak olmasından dolayı yerli üretim tercih edeceğim.
Yerli üretim markalardan tavsiye edeceğiniz var mı ? Şikayetlere geri dönüş açısından Olimpia markasını bir adım önde gibi gördüm.
Rezistans ve anten en son düşüneceğiz durum olmalı çünkü kalıp halinde yapıştırma oluyor o çizgiler,esas önemli olan camı düzgün yapıştırmalarıdır,yoksa bütün iş berbat olur bende 2018 de ön camı değiştirdim flotal cam diye bir yerdi çok memnun kaldım adamlar işini çok iyi yapıyorlar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.