Gönderen Konu: Avensis Göçük Onarım sonrası Airbag ve VSC ikaz sorunu  (Okunma sayısı 958 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 83000
  • Model Yılı: '15
  • 2 kere teşekkür etti
Merhaba

bu konuyu diğer arkadaşlara da hatırlatma ve deneyim etmiş arkadaşlardan da yardım almak için açtım.
Dolu hasar onarımı icin özel ve tanınmış bir onarım merkezine aracımı bıraktım. 2015 dizel avensis T27.  haliyle tavanda çok sayıda dolu göçüğü yüzünden tavan döşemesini de söktüler.  çalışma bittikten sonra airbag ikaz yandı. hasar onarımı yapan yerde bir obd okuyucu ve ipad 'de bir uygulama ile söndürmeye çalıştılar. bu esnada VSC ikazı da yanmaya başladı.

öncelikle airbag ikazını düzeltmek icin ( B1826 hata kodu ) farklı bir yerde airbag konusunda uzman biryere gösterdim ,  koltuk altındaki soketleri çıkar tak yaparak bu hatayı giderdi. hata neden oluştu bir tespit yok ortada.  açıkçası yan airbagleri özellikle kontrol ettirdim, gayet orjinal ve mudahale edilmemiş halde duruyorlardı.  airbag ikazı şimdilik ortadan kalktı , umarım tekrar etmez.

fakat VSC ikazı hiçbir şekilde sönmüyor.  bu ikazla birlikte, yani ilk göçük onarımı yapılan yerde airbag uyarısını silmek icin araca bağlanan obd cihazının yol açtığını düşündüğüm bu VSC uyarısı sonucunda araçta  vsc ,  yokuş destek sistemi, ABS ( şüpheli , denediğimde devreye giriyor gibi ) , hıza bağlı direksiyon sertleşmesi gibi özellikler devre dışı.

bazı forumlarda zero calibration'dan bahsediyorlar.  denemedim daha. toyota'ya götürdüm, mekanik ve elektronik formenleri ilk incelemede  " bilgisayar da sıfır kalibrasyon bozulmuş diyor, fakat herşeyin sökülmesi lazım, emin olamadık " şeklinde yaklaşıyorlar.

artık araç eninde sonunda toyotada incelenip müdahale edilecekse de öncesinde sıfır kalibrasyon denen şeyi yapmayı düşünüyorum.

siz siz olun , tavan döşemesini toyota harici bir yerde  söktürmeyin,  ne oldugu belli olmayan obd ürünlerini araca bağlatmayın:) 

bu soruna benzer durumları yaşayan arkadaşlar paylaşabilirse sevinirim.
selamlar. 

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Göçük Onarım sonrası Airbag ve VSC ikaz sorunu
« Yanıtla #1 : Nisan 23, 2021, 01:13:32 »
OBD cihazi sadece okur, bilgi yollamaz,
O nedenle arızayada neden olmaz.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 23, 2021, 15:21:00 »
Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun ,yıllardır ODB ile aracıma bağlanıyorum ancak hiç hataya neden olmadı.
Problem başka bir sebepten kaynaklanıyor olsa gerek diye düşünüyorum.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 83000
  • Model Yılı: '15
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 24, 2021, 23:21:07 »

Teşekkür ederim.  evet doğrudur ben de bilgi yollamadığını bilirim ama acaba bu tamirhanenin elindeki cihaz belli başlı resetlemeleri de yapabiliyorsa, örneğin zero calibration var malum, bunun ilk fazını yaparak yani sıfırlamayı yaparak , daha sonra da tabi 2. fazın yarım kalmasından dolayı konfig edilmedigi icin mi bunu veriyor bilmiyorum.

ben de birkaç çeşit obd cihazı ile senelerdir kullanırım , sadece hata silme yaptıgını biliyorum.

Toyota servis bilgisayarı da " kalibre edilmesi gerekir" uyarısını verdi dedi toyotadaki teknisten. fakat kendisi bunun ötesinde birşeyler olabileceğini, o yüzden birçok şeyin sokulmesi kontrol edilmesi gerekeceğini söyledi.

ilk etapta müşteri gözüyle bakınca acaba ilave masraflar mı çıkaracaklar diye endişeli yaklaşıyorum fakat ardından ahmet beyin başka bir başıkta paylaştığı bir pdf dosyasını inceledim,  yabancı bir kaynakta bu kalibrasyonun çok hassas yapılmaması durumunda aracın yola olur olmaz durumları kayma diye nitelendirip tekerlere fren uygulayabileceğinden bahsediyor:)  bu durumu kimse yaşamak istemez. çevre yolunda sağ arka freni bi anlık sıktığını düsünsek:)

tabi bütün bunlar durduk yerde neden devre dışı kaldı bilmiyorum. bu konuları iyi ele alabilecek özel bir yer tavsiye edebilir misiniz direk messaj atarak. tesekkurler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 25, 2021, 15:39:45 »
Teşekkür ederim.  evet doğrudur ben de bilgi yollamadığını bilirim ama acaba bu tamirhanenin elindeki cihaz belli başlı resetlemeleri de yapabiliyorsa, örneğin zero calibration var malum, bunun ilk fazını yaparak yani sıfırlamayı yaparak , daha sonra da tabi 2. fazın yarım kalmasından dolayı konfig edilmedigi icin mi bunu veriyor bilmiyorum.

ben de birkaç çeşit obd cihazı ile senelerdir kullanırım , sadece hata silme yaptıgını biliyorum.

Toyota servis bilgisayarı da " kalibre edilmesi gerekir" uyarısını verdi dedi toyotadaki teknisten. fakat kendisi bunun ötesinde birşeyler olabileceğini, o yüzden birçok şeyin sokulmesi kontrol edilmesi gerekeceğini söyledi.

ilk etapta müşteri gözüyle bakınca acaba ilave masraflar mı çıkaracaklar diye endişeli yaklaşıyorum fakat ardından ahmet beyin başka bir başıkta paylaştığı bir pdf dosyasını inceledim,  yabancı bir kaynakta bu kalibrasyonun çok hassas yapılmaması durumunda aracın yola olur olmaz durumları kayma diye nitelendirip tekerlere fren uygulayabileceğinden bahsediyor:)  bu durumu kimse yaşamak istemez. çevre yolunda sağ arka freni bi anlık sıktığını düsünsek:)

tabi bütün bunlar durduk yerde neden devre dışı kaldı bilmiyorum. bu konuları iyi ele alabilecek özel bir yer tavsiye edebilir misiniz direk messaj atarak. tesekkurler.
ümit bey merhaba bende obd aleti almak isterim hangisinden alayım tavsiyen?

Mesaj Birleştirildi: Nisan 25, 2021, 15:41:34
Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun ,yıllardır ODB ile aracıma bağlanıyorum ancak hiç hataya neden olmadı.
Problem başka bir sebepten kaynaklanıyor olsa gerek diye düşünüyorum.
ümit bey bende obd cihazı almakmisterim tavsiyeniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 25, 2021, 18:44:13 »
Piyasada satılan ODB II cihazları örn ELM 327  alırsanız çeşitli uygulamalar ile bağlanıp araç değerleri ,arızalar vs görebiliyorsunuz.
Bu cihazların bluetooth ve kablolu olanları mevcut ben bluetooth olanını kullanıyorum.
Sanırım en beceriklisi torque uygulaması
Forum içerisinde aratırsanız bu uygulamanın kullanımı ile ilgili geniş bir konumuz mevcut.
Sadece V-POWER - Anti LPG