0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Teşekkür ederim. evet doğrudur ben de bilgi yollamadığını bilirim ama acaba bu tamirhanenin elindeki cihaz belli başlı resetlemeleri de yapabiliyorsa, örneğin zero calibration var malum, bunun ilk fazını yaparak yani sıfırlamayı yaparak , daha sonra da tabi 2. fazın yarım kalmasından dolayı konfig edilmedigi icin mi bunu veriyor bilmiyorum. ben de birkaç çeşit obd cihazı ile senelerdir kullanırım , sadece hata silme yaptıgını biliyorum. Toyota servis bilgisayarı da " kalibre edilmesi gerekir" uyarısını verdi dedi toyotadaki teknisten. fakat kendisi bunun ötesinde birşeyler olabileceğini, o yüzden birçok şeyin sokulmesi kontrol edilmesi gerekeceğini söyledi. ilk etapta müşteri gözüyle bakınca acaba ilave masraflar mı çıkaracaklar diye endişeli yaklaşıyorum fakat ardından ahmet beyin başka bir başıkta paylaştığı bir pdf dosyasını inceledim, yabancı bir kaynakta bu kalibrasyonun çok hassas yapılmaması durumunda aracın yola olur olmaz durumları kayma diye nitelendirip tekerlere fren uygulayabileceğinden bahsediyor:) bu durumu kimse yaşamak istemez. çevre yolunda sağ arka freni bi anlık sıktığını düsünsek:) tabi bütün bunlar durduk yerde neden devre dışı kaldı bilmiyorum. bu konuları iyi ele alabilecek özel bir yer tavsiye edebilir misiniz direk messaj atarak. tesekkurler.
Merhaba,Öncelikle geçmiş olsun ,yıllardır ODB ile aracıma bağlanıyorum ancak hiç hataya neden olmadı.Problem başka bir sebepten kaynaklanıyor olsa gerek diye düşünüyorum.