Gönderen Konu: Araç Anahtarı üzerindeki Kırmızı Işık sürekli yanıp sönüyor  (Okunma sayısı 13425 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 195000
  • Model Yılı: '05
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Aracımın anahtarında bulunan ışığın yaklaşık 1 haftadan beri sürekli yanıp söndüğünü fark ettim. İnternette yaptığım araştırmalarda servisle ilgili bir durumdan kaynaklanabileceği görünmesine rağmen bunun araç göstergeleri yerine kumandadan bildirilmesi pek mantıklı gelmediğinden buradan sorup emin olmak istedim. Araç şu an yaklaşık 197 bin km de ve 196 bin km de iken Yetkili Servise götürmüştüm. Bu veriler ışığında bu yanıp sönme durumu serviste bakımla ilgili bir sıfırlama yapmamalarıyla mı alakalı? Yoksa başka bir durum olabilir mi acaba?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç Anahtar Işığı Sürekli Yanıp Sönüyor
« Yanıtla #1 : Nisan 18, 2021, 19:00:45 »
Kolay gelsin. "Anahtar ışığı" derken, somunlu vidaları sıkmak için tamircilerin kullandığı anahtar resmini kast ediyorsanız, evet aracın bakım km'si geldiği için yanar. Muhtemelen sizin dediğiniz gibi, servis bakım km'sini sıfırlamamıştır. Selamlar
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 18, 2021, 22:04:06 »
Hocam araç 2005 corolla sanırım. Bu araçlarda bakım km'si geldiğinde ikaz verme özelliği mevcut değil. Kumandanın pili azalmıştır onun ikazını veriyordur.
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 18, 2021, 22:35:06 »
Öncelikle 10-15 tl ye kumanda pilini bir anahtarcıda değiştirin ,servisler 50 tl civarı alıyor,sorun çözülmez ise diğer işlemleri yaparsınız.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 19, 2021, 09:49:02 »
Hocam araç 2005 corolla sanırım. Bu araçlarda bakım km'si geldiğinde ikaz verme özelliği mevcut değil. Kumandanın pili azalmıştır onun ikazını veriyordur.

bu araçlarda kumanda pili azaldığında ikaz verme durumu var mı?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 19, 2021, 11:08:44 »
Kolay gelsin. "Anahtar ışığı" derken, somunlu vidaları sıkmak için tamircilerin kullandığı anahtar resmini kast ediyorsanız, evet aracın bakım km'si geldiği için yanar. Muhtemelen sizin dediğiniz gibi, servis bakım km'sini sıfırlamamıştır. Selamlar

Cevap için teşekkürler, ancak benim kast ettiğim aracın anahtarı, yani gösterge değil :) Gerçi bu ikisi çok karıştırılıyor, ben de nette araştırırken gösterge için yapılan tariflere bakmıştım sonradan uyandım ama dediğiniz gösterge bilgisi de yararlı oldu bundan sonrası için lazım olabilir. Ancak benim yanıp sönüyor dediğim aracı açmak için kullandığım anahtarın üzerindeki kırmızı ışık.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 19, 2021, 11:11:48

Teşekkürler, benim de aklıma kumanda ışığı geldi ama bu kadar yanıp sönmesi pili daha çabuk bitirir diye böyle bir şey yapmamışlardır herhalde diye düşündüm. Dediğiniz gibi olabilir, o halde anahtarı açıp pili değiştireyim teşekkürler (zaten geçen hafta aracı kilitlemeye çalıştığımda kilitlememişti ama açarken açıyordu kumanda. sanırım pil sorunu).

Mesaj Birleştirildi: Nisan 19, 2021, 11:13:27
Öncelikle 10-15 tl ye kumanda pilini bir anahtarcıda değiştirin ,servisler 50 tl civarı alıyor,sorun çözülmez ise diğer işlemleri yaparsınız.

Teşekkürler Tokay Bey, o da olabilir ama sanrıım değiştirme işlemi kolay ve baskül, vs için de kullanılan standart bir pil var içinde (bende mevcut). O nedenle açıp değiştireyim hemen, sağolun.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 19, 2021, 11:15:35
bu araçlarda kumanda pili azaldığında ikaz verme durumu var mı?

Yorumlara göre var gibi görünüyor ama azalan pili yine o pili kullanarak bir ledi yakıp söndürme şeklinde haber vermek biraz garip olmuş, hem de neredeyse sürekli olarak. Arada bir yanıp sönmesi daha mantıklı olurdu, Toyota ilginç bir tasarım yapmış bence :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
Bendeki aracta anahtar pilini degistirdim ama hic ikaz falan yoktu.
Bu ikazi pil ustundeki ledden mi veriyor?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Aracınızda anahtarsız giriş özelliği varsa araçtan belli uzaklıkta bu LED yanıp söner.
Araca yakınsanız uzaklaşıp deneyin.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Bendeki aracta anahtar pilini degistirdim ama hic ikaz falan yoktu.
Bu ikazi pil ustundeki ledden mi veriyor?

Evet anahtarın üzerindeki kırmızı led yanıp sönüyor. Ancak sizin araç anahtarınızın pili tamamen bittiyse ondan da kaynaklanabilir. Ancak burada konu açtıktan 1-2 gün sonra uyarı gitti ve asıl ilginç olanı uzaktan kumanda aracı kilitlemeye başladı. Çok ilginç ama durum bu. Aklıma aracın kapıları kilitli de olsa da (sadece şoför kapısından mekanik kilitle kilitlemiştim ve elle kontrol ettiğimde kapalıydı) belki de bir eksiklik olduğundan (örneğin bagaj kapısının kilitlenmemesi gibi) uyarı veriyor da olabilir.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 24, 2021, 09:08:31

Aracınızda anahtarsız giriş özelliği varsa araçtan belli uzaklıkta bu LED yanıp söner.
Araca yakınsanız uzaklaşıp deneyin.

Evet böyle bir özellik var ama araçtan 8-10 mt uzaktayken de (araç evin önünde, anahtar evde iken) yanıp sönebilir mi acaba?