0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cevaplar için teşekkürler şayet düşüncem çok yüksek değerler değildi sadece 5 10 bg birşey arabaya zararı olmayacak ekstra mekanik parça istemeyecek güçlerdi.Peki siz değerli abilerim 1.8 hybrid için ne düşünüyorsunuz onun devir bandı 1.6 ya nazaran daha düşük yani bazı arkadaşlar ecu ile oynatarak biraz güç elde etmiş zannımca.not: ayrıyetten cevabımı açmak isterim bir mühendis olarak şöyle bir kural vardır , bir sistem üretilirken minimum %10 tolerans ile üretilir hatta bu sistem komplike bir sistem ise ve dünyanın çeşitli yerlerinde kullanılacaksa bu tolerans artarda , yani demek istediğim bu araçlar çok hassas aletler değiller özellikle japonlar hertürlü durumu düşünüp buna göre üretim yapıyorlar muhtemelen. Saygılarımla .
Sağolun üstadlar aydınlattınız, şimdi şöyle bir örneğe denk geldim, 1zr-fae(1.6) motor kodlu aracımızı 2zr-fae(1.8) yapmak çapları aynı olduğundan sebep kolay imiş(krank piston enjektör vs )değişimi ile https://toyota-club.net/files/faq/19-09-30_faq_zr-engine_eng.htm burada detayları yazıyor sizler ne düşünüyorsunuz daha önce yapan var mıdır? mantıklı bir haraketmi olur? yakıt performans vs nasıl etkilenir. Turbolamak epey pahalıya gelir gibime geliyor. Bu arada sizin önerilerinizi değerli buluyorum fakat elimde bu araç var ve garantisi yok şuanda o yüzden böyle çılgın şeylere girişme dürtüsü bastırdı Edit: uzun süre boyunca benzinli bir şekilde kullanacağım.
Hepinize cevaplarınız için teşekkürler, @Anıl Akca (35513) Anıl Bey hava filtresi alınır mı farkeder mi yakıt gaz tepkisi vs yorumunuz nedir?