Gönderen Konu: Turbo arızası  (Okunma sayısı 818 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 255000
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
Turbo arızası
« : Nisan 14, 2021, 22:38:30 »
Arkadaşlar merhabalar. Tecrübeli arkadaşlardan turbo arızası konusunda yardım talep etmekteyim. Şimdiden teşekkür ederim.
2006 model 260000 km. de corolla hb d4d sahibiyim. Yaklaşık 3 ay önce turbo arıza verdiği için Trabzon 'da bir ustaya yaklaşık 3000 TL. karşılığında revize ettirdim. Revizyon sonrası 1000 km. civarı kullandım. Birkaç gün önce motor arıza ışığı yanması sonucu sanayide bilgisayara bağlattım aracı ve " P0299 kodlu  Turbo/Süper şarj cihazı underboost " hata kodu göründü. Usta turbo basınç arızası olduğunu söyledi ve turbo revizyonu tutmaz trabzondaki ustana söyle farkını ver yeni turbo göndersin sana dedi. Daha sonra farkettim ki ilk arıza önceleri 4000 devirde kesiciye giren araç 3800 devir civarlarının yukarısına çıkmıyor. Aracı trabzondaki ustaya tekrar götüreceğim. Varsa kıymetli yorum, deneyim ve görüşlerinizle durum hakkında beni bilgilendirseniz sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Turbo arızası
« : Nisan 14, 2021, 22:38:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Turbo arızası
« Yanıtla #1 : Nisan 15, 2021, 14:01:15 »
Turbonun hangi kısmı arızalı idi,revizyona girdi?Revizyon sonrası intercooler,yağ filtresi ve hava filtresi değişimi yapıldı mı? eksozdan duman geliyor mu?ne renk? turbo yapısı itibariyle karışıktır,mazot pompasının durumu nedir? Turbo onarımları her zaman başarılı olmuyor,bu nedenle farkını verip yenisini almak mümkünse o yöne gidin,ancak turbonun arızalanmasına sebep olan ne ise onu bulup ortadan kaldırın,soğuk havada ısınmadan motora yüklendiniz mi,yoldan gelince 2-3 dakika turbo yağlanması için rölantide bekliyormusunuz ,yağ ve filtre değişimleri bakımlar tam yapılıyor mu gibi..
Tokay Ceritoğlu