Gönderen Konu: Android auto kablosuz bağlantı  (Okunma sayısı 14335 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • photocopiables
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
Android auto kablosuz bağlantı
« : Nisan 14, 2021, 22:17:02 »
Merhaba,

2021 model Toyota corolla sahibiyim. Android auto bağlantısı kablo ile yapılabiliyor. Acaba kablosuz olarak bu bağlantıyı gerçekleştirme yolu var mı? Kablodan dolayı kopmalar yaşanabiliyor. Google sanırım Android 9 sürümünden sonra kablosuz bağlantıya olanak veriyor fakat Toyotanın bunun için bir yazılım güncellemesi mi yapması gerekiyor? Bir de bu kablosuz bağlantı Blıuetooth üzerinden mi yoksa Wi-fi bağlantısı üzerinden mi oluyor bilen var mı?

Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Android auto kablosuz bağlantı
« : Nisan 14, 2021, 22:17:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
Ynt: Android auto kablosuz bağlantı
« Yanıtla #1 : Nisan 16, 2021, 18:24:17 »
kablosuz android auto ancak 11 sürümü ile gelecek şimdiki durum kablolu bağlantıyı destekler, kopma kopması aslında yok kullandığınız kablonun kalitesi, uzunluğu ve telefonunuz işlemci ve ram gücü ile alakalı
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 17, 2021, 01:17:39 »
Android 11 ile de kablosuz bağlanmıyor ki...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 11, 2021, 19:01:51 »
Merhaba,
kablosuz bağlantı bende denedim android 11 ile olmuyor ben yapamadım. kablolu bağlantıda ki kopma sebebin kablodan kaynaklı bende çok yaşadım kaliteli kablo alırsan problemin kalmayacaktır. orjinal kablo almaya dikkat etmelisin veya telefon girişinde gevşeme var ise oynamasından kaynaklıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 12, 2021, 14:59:22 »
şöyle bir durum var :)

android 11 kablosuz bağlantıyı destekliyor ve bazı marka ve model araçlar şu an kullanabiliyor, özel bir şey yapmaya gerek yok direk telefon ve araç ünitesi eşleşmişse bluetooth ile ok.

gelelim bizim yani toyotanın sorununa şu an kullandığımız multimedyalar (orjinal mm13 mm16 vs. bazı mm17) bu alt yapıya uygun değil sadece kablo bağlantılı (son güncelleme yapıldıysa 2019 Ekim öncesi de dahil) ile android auto yada carplay kullanılabilir,  kablosuz bağlantıyı mm19 cihazlara gelecek yeni soft sağlayacak deniyor, belki de komple yeni bir cihaz konulur araçlara fabrikadan, tabi bu birazda ülkenin satış pazarlama yada ekonomik durumuna göre değişken
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Ekim 13, 2022, 09:54:04 »
şöyle bir durum var :)

android 11 kablosuz bağlantıyı destekliyor ve bazı marka ve model araçlar şu an kullanabiliyor, özel bir şey yapmaya gerek yok direk telefon ve araç ünitesi eşleşmişse bluetooth ile ok.

gelelim bizim yani toyotanın sorununa şu an kullandığımız multimedyalar (orjinal mm13 mm16 vs. bazı mm17) bu alt yapıya uygun değil sadece kablo bağlantılı (son güncelleme yapıldıysa 2019 Ekim öncesi de dahil) ile android auto yada carplay kullanılabilir,  kablosuz bağlantıyı mm19 cihazlara gelecek yeni soft sağlayacak deniyor, belki de komple yeni bir cihaz konulur araçlara fabrikadan, tabi bu birazda ülkenin satış pazarlama yada ekonomik durumuna göre değişken

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. MM19 ya da yeni modelleri gelirse servis tarafından tarafından değiştirilir mi? Mevcut araçlara uyumlu olur mu? Böyle bir yenilik ile ilgili bilgisi olan var mı acaba?
Konu ile ilgili olarak, kablosuz bağlantı kurmak için usb noktasına takılan wifi bağlantı cihazı kullanan var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 90000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 13, 2022, 22:01:45 »
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. MM19 ya da yeni modelleri gelirse servis tarafından tarafından değiştirilir mi? Mevcut araçlara uyumlu olur mu? Böyle bir yenilik ile ilgili bilgisi olan var mı acaba?
Konu ile ilgili olarak, kablosuz bağlantı kurmak için usb noktasına takılan wifi bağlantı cihazı kullanan var mı?

Ekim 2019 öncesi araçlarda bulunmayan android auto yazılım güncellemesini bile parayla (geçen sene 480 liraydı, herhalde 1000 küsur olmuştur) yapan servis yeni cihaz gelince değiştirir mi sizce? Uyumluysa bile değiştirmesine değiştirir de ancak parasını verip yeni cihazı satın alırsanız değiştirir. Ücretsiz değişim falan öyle hayalleriniz olmasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla Cross
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '24
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 13, 2024, 17:01:15 »
Merhaba,

Eski bir tartışma konusu ama Haziran ayında yeni bir Corolla Cross aldım. Elimde eski bir GM8 Android 9 telefon var. Kablolu bağlanabiliyor sadece. GM firmasından bilgi istedim ve bizde o tip telefon yok dediler (konuyu anladıklarından emin değilim). Halbuki Android 14 yeni telefonları var. Kuzenimin Samsung A10 telefonu ile kablosuz bağlandım. Başka bir yerde A25 bağlanamadı A4 bağlandı gibi bir yazı okudum.

Esas olay Android işletim sisteminde yatıyor olmalı, ancak okuduklarıma göre telefonda da bazı teknolojik şeyler gerekiyor mesela 5GHZ kablosuz bağlantı (neyi kastediyorlarsa artık WiFi mı Bluetooth mu).

Google'a göre:
Etkin bir veri planına ve 5 GHz kablosuz bağlantı desteğine sahip uyumlu bir Android telefon. Kablosuz projeksiyon şu Android sürümleriyle uyumludur:
Android 9.0 yüklü Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ veya Note 8
Android 10.0 yüklü Google veya Samsung telefonlar
Android 11.0 yüklü tüm telefonlar
Uyumlu bir araç veya ses sistemi. Aracınızın veya ses sisteminizin Android Auto ile uyumlu olup olmadığını öğrenin.

Dolayısı ile GM telefonları da çalışabiliyor olmalı.
Araç uyumlu. Kablosuz bağlanacak hesaplı telefon modeli arıyorum.

Corolla Cross ile bu tip bağlantı kurabilen varsa telefon modellerini merak ediyorum.

Tavsiyelerinizi rica ederim.
Şimdiden Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 13, 2024, 17:35:59 »
Aracım CC değil, Tucson, MI9T ile kablosuz bağlanabiliyorum (yaklaşık 3-4 senelik telefon) Android 11 çalıştırıyor.

Bluetooth ve WIFI nin açık olduğundan ve telefonun araç ile düzgün eşleştiğinden emin olun.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler