Gönderen Konu: st171 corona yağ kaçağı  (Okunma sayısı 821 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
st171 corona yağ kaçağı
« : Nisan 13, 2021, 14:43:32 »
Merhabalar
3 yıldır st171 corona kullanıcısıyım. Düz vitesli aracımı satıp otomatiğini aldım. Arabayı aldığımda yağ - antifiriz değişimi yaptım takibini yapmak için.
2.500 km sonra yaklaşık 0,5 lt yağ eksilmiş. Araba 3-4 defa lifte kalkmıştı ama altlarda yağlanma göremedim. Daha sonra şanzıman ve fren hidrolik yağını değiştirdim.

1 gün sonrası arabanın altında yağ damlacıkları göremeye başladım öncesinde görmüyordum. Genelde haftada 1 kullanırım ve bu yağ damlacıgı 1 haftada kavanoz ağzı büyüklüğünde oluyor.
Kaçağı tespit edemedim lakin buji kablolarında yağlanma olmuş. Ustaya götürdüm birkaç işlem yaparak motorun ustundeki silindir kapak conta değişimi ve direksiyon pompası yağ kaçağını gidermiş.
Ertesi gün baktım yine kaçak var ufaktan,  ustayı aradım karter ve triger seti bölgesinden de olduğunu, yağını yeniledik km ye göre ne kadar eksildiğini kontrol edip daha da fazlalaşırsa o zaman o bölgelere müdahale edeceğini bildirdi. 

İlk başlarda arabanın altında yağ görmedim ve eksilme yaşadığını tespit ettim. sonrasında şanzıman ve fren yağı değişince arabanın altında yağ damlaları görmem neyi tetiklemiş olabilir?
ustanın da karter ve triger seti nın oralarda kaçağını takip edelim  demesi mantıklımıdır.
Bu kısımların işçilikleri zorlu ve uğraştırıcımıdır ki tamamlamadan teslim etmiş olabilir.
Arabanın yürüründe herhangi bir sorun yok lakin yağ kaçağı kafamı karıştırıyor. Triger in ordaki yağlanma zararı varmı acaba.Cevaplarınız  için teşekkürler sımdıden.

Toyota Club Türkiye

st171 corona yağ kaçağı
« : Nisan 13, 2021, 14:43:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Coronaciyiz
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 233000
  • Model Yılı: '93
Ynt: st171 corona yağ kaçağı
« Yanıtla #1 : Şubat 09, 2022, 21:08:54 »
Triger kapağını açın en altta yağ pompasının kecesi vardır o bozulmuştur triger kayışını yağlarsa kayışın ömrü azalıp kopabilir zararı büyük olur...tamircinize kapağı açtırıp bir göz atsın yağlama varmı diye
🙂🙂🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🙂🙂