Gönderen Konu: Corona Otomatik Şanzıman Hakkında  (Okunma sayısı 3619 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
Corona Otomatik Şanzıman Hakkında
« : Nisan 12, 2021, 22:52:11 »
Merhaba, 1994 Toyota Corona 2.0 GLi (Otomatik) aracımla bu sabah yolda giderken trafik olmadığı için hızlandım ve gazı biraz kökledim. Yavaşlayıp yoluma devam ederken araçta bir tuhaflık olduğunu fark ettim. Gaz verdiğim zaman devir ibresi 4-5'lere kadar geliyor, motor bağırıyor fakat araç hızlanmıyordu ve ufak silkelemeler yapmaya başladı. Dörtlüleri yakıp sağa çektim, motor ve şanzıman yağını kontrol ettim ve ekleme yaptım. Aracı D'ye alıp el frenini indirdim, kendi kendine hareket etmedi (Düz yol). Sonra biraz gaza dokundum yine hareket etmedi, bir 15-20 dakika soğuduktan sonra tekrar denedim bu sefer yavaştan hareket etti ama sorun hala devam ediyor.

Sanayide bir iki ustaya danıştık, baskı balatası bitmiş şanzımanın revize edilmesi lazım dediler. Daha sonra aklıma geldi, aracı aldığım eski sahibininde başına bu tarz bir şey gelmişti diye hatırlayıp onu aradım. Kendisi bana yağ filtresini boşaltıp değiştirmeyi, ayrıcada darbe sensörünü değiştirmemi önerdi. Kendisi bunları yaptıktan sonra düzelmiş. Sizin fikirleriniz nedir? Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum, teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Corona Otomatik Şanzıman Hakkında
« : Nisan 12, 2021, 22:52:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
Ynt: Corona Otomatik Şanzıman Hakkında
« Yanıtla #1 : Nisan 12, 2021, 23:02:36 »
Geçmiş olsun.dinlenince bir nebzede olsa düzeliyorsa filtre tıkanmış yağ geçirmiyor olabilir. Filtreyi ve yağı değiştirip deneyin. Ümit Bey de de bu araçtan vardı sanırım. O da yardımcı olur size.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 12, 2021, 23:13:54 »
Geçmiş olsun.dinlenince bir nebzede olsa düzeliyorsa filtre tıkanmış yağ geçirmiyor olabilir. Filtreyi ve yağı değiştirip deneyin. Ümit Bey de de bu araçtan vardı sanırım. O da yardımcı olur size.

Teşekkür ederim Ayhan Bey. Yarın vakit bulabilirsem deneyeceğim inşallah, sonuçları buraya yazarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 14, 2021, 17:50:30 »
Ustam yağ filtresini değiştirdik, eski yağını filtreden geçirip koyduk. Araç bir nebze düzeldi, fakat hala ileri viteste sıkıntı var. Gaz verince gitmiyor, devir yükseliyor motor bağırıyor ama fazla hizlanmiyor araç. Gidiyor gitmesine ama aheste aheste yürüyor. Geri vitesde denedim, hiçbir sorun yok. Geri viteste gaz verince seri gidiyor. Acaba diyorum eski yağı kullandığımız içinmi tam düzelmedi. Yağı komple yenimi koysak veya yağ eklesek düzelir mi.

Sökülürken belki biraz yağ eksilmiş olabilir diye düşünüyorum, yağ eklemesi yapsak olurmu ne düşünüyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 14, 2021, 18:21:56 »
Açılmışken yeni uygun yağ konulması gerekirdi,hem ne zaman değiştiği belli değil hem de teşhis koymak için tam bir fikir verirdi,piyasa daki şanzıman yağlarından aracınıza uygun olanı bulamıyorsanız,forum sponsorumuz tem oto'yu arayın,oradan temin edin,önceki yağın ne olduğu belli olmadığı için dışardan farklı yağ eklemek daha başka sorun yaratabilir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 14, 2021, 18:46:15 »
Sanki balatalari bitmis gibi duruyor,
Muhtemelen sokulup degismeleri gerekli.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 14, 2021, 18:48:05 »
Otomatik şanzımanda da baskı plakaları mevcut. Bu plakaların yüzeyi kayganlaşmaya başladıysa araç kaçırma yapıyor. Aşağıda videoda 16. Dakikada plakaları gösteriyor. Muhtemelen sizin sorunda bundan kaynaklı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 14, 2021, 20:56:35 »
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Yağ filtresini değişince en azından araç biraz rahatladı, hiç hareket etmiyordu normalde filtre değişince hareket etmeye başladı. Yarın yağını değiştireceğiz, inşallah düzelir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 15, 2021, 03:44:25 »
Öncelikle geçmiş olsun,aynı aracın manuel olanı var bende,ilk etapta bende Ahmet güve bey gibi balatalardan  şüphe ettim ama geri viteste rahat hareket ediyor diyorsunuz,o yüzden yağın ömrünü doldurmuş olması daha ağır bastı,
Nacizane tavsiyem ilk önce yağını ve filtresini değiştirin derim çünkü otomatik şanzımanın canıdır yağ,bide eğer illaki açılması gerekiyorsa çok iyi araştırın herkes anlamaz bu arabanın şanzımanın dan diğer şanzımanlardan biraz farklı piyasada fazla olmadığı içinde çok anlamıyorlar sökerken elektronik kısıma zarar veriyorlar,
Son olarak sormak istediğim araç hareket ederken vites geçişleri ne durumda geçte olsa vites atıyormu?
Eğer yağ çok eskiyse ve filtre tıkalıysa hidrolik basınç oluşmadığı için üst vitese geçmez,araç bağırır ama vites atmadığı için gitmiyor hissi oluşur,yağ değişimi yaparken mutlaka üretici standartlarını karşılayan ürün kullanınız,diğerleri ucuz gibi görünür ama sorun çözmekten çok arızayı dahada büyütürler.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 15, 2021, 12:26:26 »
Öncelikle geçmiş olsun,aynı aracın manuel olanı var bende,ilk etapta bende Ahmet güve bey gibi balatalardan  şüphe ettim ama geri viteste rahat hareket ediyor diyorsunuz,o yüzden yağın ömrünü doldurmuş olması daha ağır bastı,
Nacizane tavsiyem ilk önce yağını ve filtresini değiştirin derim çünkü otomatik şanzımanın canıdır yağ,bide eğer illaki açılması gerekiyorsa çok iyi araştırın herkes anlamaz bu arabanın şanzımanın dan diğer şanzımanlardan biraz farklı piyasada fazla olmadığı içinde çok anlamıyorlar sökerken elektronik kısıma zarar veriyorlar,
Son olarak sormak istediğim araç hareket ederken vites geçişleri ne durumda geçte olsa vites atıyormu?
Eğer yağ çok eskiyse ve filtre tıkalıysa hidrolik basınç oluşmadığı için üst vitese geçmez,araç bağırır ama vites atmadığı için gitmiyor hissi oluşur,yağ değişimi yaparken mutlaka üretici standartlarını karşılayan ürün kullanınız,diğerleri ucuz gibi görünür ama sorun çözmekten çok arızayı dahada büyütürler.

Vites geçişleri dediğiniz gibi, motor bağırıyor fakat üst vitese geçmiyor gibi. Gaz verince devir 4-5'e geliyor, motor bağırıyor ve araç biraz hızlanır gibi olduktan sonra vites geçmiş gibi oluyor ama boşa düşüyor galiba çünkü araç hızlanmıyor.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 15, 2021, 16:56:13
Ayrıca bir ekleme daha yapmak istiyorum. Aracı sanayiye çektikten sonra ertesi sabah gelip bir tekrar çalıştırdım. Baktım ECT Power modu ışığı yanıyor ve  tuş basılı kalmış. Ama yolda gelirken bu tuş acikmiydi degilmiydi hatırlamıyorum, %90 kapaliydi çünkü hiç kullanmadım bugüne kadar. ECT Power tuşu açıkken gösterge ışığı yanıp sönüyor, bazen duruyor 1-2 dk sonra sönüyor felan. Acaba bununla alakalı bir şey olabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 18, 2021, 03:19:02 »
Vites geçişleri dediğiniz gibi, motor bağırıyor fakat üst vitese geçmiyor gibi. Gaz verince devir 4-5'e geliyor, motor bağırıyor ve araç biraz hızlanır gibi olduktan sonra vites geçmiş gibi oluyor ama boşa düşüyor galiba çünkü araç hızlanmıyor.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 15, 2021, 16:56:13
Ayrıca bir ekleme daha yapmak istiyorum. Aracı sanayiye çektikten sonra ertesi sabah gelip bir tekrar çalıştırdım. Baktım ECT Power modu ışığı yanıyor ve  tuş basılı kalmış. Ama yolda gelirken bu tuş acikmiydi degilmiydi hatırlamıyorum, %90 kapaliydi çünkü hiç kullanmadım bugüne kadar. ECT Power tuşu açıkken gösterge ışığı yanıp sönüyor, bazen duruyor 1-2 dk sonra sönüyor felan. Acaba bununla alakalı bir şey olabilir mi?
Hocam ect açıksa viteş geçişi daha uzun devir bandında olur spor kullanıma geçer,aracınızın şanzımanı elektrik controllü bir şanzımandır herkes anlamaz, tavsiyem ilk önce yağını ve filtresini değiştirin derim, bildiğim kadarıyla yağı iki kademeli olarak değişmesi gerekiyor çünkü tork konvertörü içindeki yağ tapayı açınca dökülmüyor ancak ikinci değişimde tamamen yenilenmiş oluyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 19, 2021, 14:41:06 »
Yağ filtresini ve yağını değiştik fakat hala aynı. İstanbul içi bizim aracın şanzımanindan anlayan, revize edebilecek tavsiye edebileceğiniz ustalar varmı. Herkes çıkma şanzıman alıp taktır, kimse onun ayarını tutturamaz diyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 47500
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 19, 2021, 15:50:51 »
Yağ filtresini ve yağını değiştik fakat hala aynı. İstanbul içi bizim aracın şanzımanindan anlayan, revize edebilecek tavsiye edebileceğiniz ustalar varmı. Herkes çıkma şanzıman alıp taktır, kimse onun ayarını tutturamaz diyor.
Bostancı Oto Saniyesinde Gün otomotiv Avni usta var.  Yılların otomatik şanzımancısı.  Epey araştırıp,  VW BORA'nın şanzımanını ona  revizyon yaptırmıştım.    İşçilikleri biraz pahalı ama işin ehliler, yaptıkları işe garanti veriyorlar.  3-4 katlı mekanı var. Türkiye'nin 4 bir yanından, Audi BMW yetkili servisleri dahil  revizyon için buraya şanzıman gönderiyorlar, dükkanları otomatik şanzıman kaynıyor :) 
Google'da yorumları da iyi.  Telefonda gitmeden bir bilgi alın, kafanıza yatarsa aracınızı götürebilirsiniz. 
Bu arada LPG'li araçlara bakmadılarını söylüyorlar ama zamanında benim araca bakmışlardı. Lpg varsa telefonda belirtin.

http://gunotomotivsanziman.com/