0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Geçmiş olsun.dinlenince bir nebzede olsa düzeliyorsa filtre tıkanmış yağ geçirmiyor olabilir. Filtreyi ve yağı değiştirip deneyin. Ümit Bey de de bu araçtan vardı sanırım. O da yardımcı olur size.
Öncelikle geçmiş olsun,aynı aracın manuel olanı var bende,ilk etapta bende Ahmet güve bey gibi balatalardan şüphe ettim ama geri viteste rahat hareket ediyor diyorsunuz,o yüzden yağın ömrünü doldurmuş olması daha ağır bastı,Nacizane tavsiyem ilk önce yağını ve filtresini değiştirin derim çünkü otomatik şanzımanın canıdır yağ,bide eğer illaki açılması gerekiyorsa çok iyi araştırın herkes anlamaz bu arabanın şanzımanın dan diğer şanzımanlardan biraz farklı piyasada fazla olmadığı içinde çok anlamıyorlar sökerken elektronik kısıma zarar veriyorlar,Son olarak sormak istediğim araç hareket ederken vites geçişleri ne durumda geçte olsa vites atıyormu?Eğer yağ çok eskiyse ve filtre tıkalıysa hidrolik basınç oluşmadığı için üst vitese geçmez,araç bağırır ama vites atmadığı için gitmiyor hissi oluşur,yağ değişimi yaparken mutlaka üretici standartlarını karşılayan ürün kullanınız,diğerleri ucuz gibi görünür ama sorun çözmekten çok arızayı dahada büyütürler.
Vites geçişleri dediğiniz gibi, motor bağırıyor fakat üst vitese geçmiyor gibi. Gaz verince devir 4-5'e geliyor, motor bağırıyor ve araç biraz hızlanır gibi olduktan sonra vites geçmiş gibi oluyor ama boşa düşüyor galiba çünkü araç hızlanmıyor.Mesaj Birleştirildi: Nisan 15, 2021, 16:56:13Ayrıca bir ekleme daha yapmak istiyorum. Aracı sanayiye çektikten sonra ertesi sabah gelip bir tekrar çalıştırdım. Baktım ECT Power modu ışığı yanıyor ve tuş basılı kalmış. Ama yolda gelirken bu tuş acikmiydi degilmiydi hatırlamıyorum, %90 kapaliydi çünkü hiç kullanmadım bugüne kadar. ECT Power tuşu açıkken gösterge ışığı yanıp sönüyor, bazen duruyor 1-2 dk sonra sönüyor felan. Acaba bununla alakalı bir şey olabilir mi?
Yağ filtresini ve yağını değiştik fakat hala aynı. İstanbul içi bizim aracın şanzımanindan anlayan, revize edebilecek tavsiye edebileceğiniz ustalar varmı. Herkes çıkma şanzıman alıp taktır, kimse onun ayarını tutturamaz diyor.