Gönderen Konu: Otomatik vites sorunu  (Okunma sayısı 686 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Otomatik vites sorunu
« : Nisan 12, 2021, 21:34:54 »
Herkese merhaba. Bugün sabah işe giderken hızlanmak için gaza bastığımda vites boşa düştü ve devir 4000-5000 çıktı araba gitmedi sadece ses vardı sonra motor arıza ışığı yandı o/d yanıp sönmeye başladı. Zor kötek sağa çektim Kontağı kapattım. Tekrar açtım ışık söndü. Devam ederken yola bu sefer silkeleme yaptı yine boşa düştü sonra vites geçti sonra tekrar vites düşürdü ve böyle devam etti işe kadar. İşe geldim belki kendi düzelir diye düşündüm akşam iş dönüşü yine aynısını yaptı. Yüklenince boşa düşüyor vites sonda tekrar vitese geçiyor ardından motor arıza ışığı yanıyor sonrasında o ışık yanarken  boşa düşmüyor vites. İş dönüşü şanzumancıya uğradım durumu anlattım. Revizyon tamir vs gibi şeyler söyledi 😣 başına gelen varmı? Ve bu durum için yapılacaklar varmıdır?  1999 camry 3.0 v6 aracım

Toyota Club Türkiye

Otomatik vites sorunu
« : Nisan 12, 2021, 21:34:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomatik vites sorunu
« Yanıtla #1 : Nisan 12, 2021, 22:11:38 »
Km ve şanzıman yağ,bakım ,baskı,balata konularında daha ayrıntılı bilgi verebilirseniz..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 12, 2021, 22:28:10 »
Şanzımanın durumunu bilemem,
Ama beklediginizde durum kısmen düzeldigine göre, şanzıman filitresi tıkanmış ve yeterli yağ geçemiyor olabilir,

Önce yağı boşaltıp, şanzıman karterini ve filitresini söküp, değistirdikten sonra, sonucu görmenizi tavsiye ederim,

Yagı boşaltırken de yağın rengi ve kokusuda fikir vermesi açısından önemli.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 13, 2021, 06:35:55 »
450bin de araba 2,5 yıldır bende hiç değiştirmedim yağı değiştimi onuda bilmiyorum. İlk aldığımda şanzıman yağı değişimi için gittiğim ustalar şanzıman yağı değişmez hep dediler ömürlük dediler 🤷‍♂️
İzmirde yaşıyorum yap değişimi ve filtre için kime gidebilirim? Herhangi bir bakım yapan yer olurmu? Yoksa şanzumancımı olması gerek?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 13, 2021, 08:55:52 »
Madem İzmir'desiniz,hangi özel servise gidiyorsunuz bilmiyorum ama Bornova Naldöken'de Oğuz oto Toyota var,gidenler memnun,telefonu 4868456,onlarla telefon görüşmesi yapın,Ahmet Güve beyin önerileri ile işe başlayın,eğer biz bu işleri yaparız diyorlarsa orada yağ değişimi,filtre bakımı ,değişimi ve karter açılımı yapılır duruma bakılır veya biz şu otomatik ustasını öneriyoruz diyebilirler.Not:Şanzıman yağı değişir belli km ve yılda.
Tokay Ceritoğlu