Gönderen Konu: Corolla şarj dinamosu konjektör  (Okunma sayısı 2857 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Corolla şarj dinamosu konjektör
« : Nisan 12, 2021, 14:32:07 »
Arkadaşlar Cuma günü yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum
Ailece Ramazan öncesi son cuması Edirne'ye gitmeye karar verdik İstanbul Ümraniyeden yola çıktık mahmutbey gişeleri yaklaşık 15 km geçmiştik ki tabloda şarj lambası yanıp sönmeye başladı kısa bir süre sonra direk yanmaya başladı daha sonra abs lambası daha sonrada hava yastığı lambası baktım yolda kalacağız ilk çıkış olan lüleburgaz'dan çıktım daha sonra sora sora sanayi buldum bu arada direksiyon ağırlaşıp dönmemeye başladı ve son olarak elektrikçinin önünde arabam stop etti.
Neyse usta takviye edip çalıştırıp önce aküyü ölçtü düşük çıktı ama ukü'yü istanbul'da değiştirdikten sonra 100 km yapmıştım usta sorunun şarj dinamosu konjektöründen olduğunu değişmesi gerektiğini söyledi bu arada kömürleri baya iyi durumda idi sadece kömürleri değiştirmesini söyledim ancak komple değiştirilmesi gerektiğini söyledi neyse parçayı şansımıza bulduk ve değiştirdik.
Sorun çozüldü usta haklı çıktı ve yolumuza devam ettik
İşte ustalarımızın durumu ilk olarak geçen hafta  istanbul'da marş basmamıştı takviye yapıp sanayiye gitmiştim usta Akü bitti demişti ben ustaya şarj dinamosuna bakalım dedikten sonra baktım sorun yok demişti belkide boşuna aküyü değiştik bilemiyorum
Sonuç olarak eğer ışığı dikkate almayıp devam etsem otobanda ailemle rezil olacaktım :( Bu arada 300 tl parçaya 150 tl isçiliğe verdim kaldı ki ne derse verecektim bir kere düşmüşüz adamların kucağına :(

Toyota Club Türkiye

Corolla şarj dinamosu konjektör
« : Nisan 12, 2021, 14:32:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla şarj dinamosu konjektör
« Yanıtla #1 : Nisan 12, 2021, 15:08:42 »
can sıkıcı bir durum,neyse ki çoluk çocuk otoyolun ortasında kalmamışsınız,fiyat günün koşullarında makul sayılır,herhalde şarjı yeterli yapmıyordu,önceki aküyü bitirdi,yeni aküyüde bitirdi,İstanbul'daki usta alternatörün bakımını yapsa idi belki eski akü bir süre daha gidecekti.Alternatörün ölçümünün yapılması ve ona göre hareket edilmesi gerekiyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 13, 2021, 14:11:35 »
can sıkıcı bir durum,neyse ki çoluk çocuk otoyolun ortasında kalmamışsınız,fiyat günün koşullarında makul sayılır,herhalde şarjı yeterli yapmıyordu,önceki aküyü bitirdi,yeni aküyüde bitirdi,İstanbul'daki usta alternatörün bakımını yapsa idi belki eski akü bir süre daha gidecekti.Alternatörün ölçümünün yapılması ve ona göre hareket edilmesi gerekiyor.
Aynen öyle Tokay bey,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 13, 2021, 14:56:52 »
Arkadaşlar Cuma günü yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum
Ailece Ramazan öncesi son cuması Edirne'ye gitmeye karar verdik İstanbul Ümraniyeden yola çıktık mahmutbey gişeleri yaklaşık 15 km geçmiştik ki tabloda şarj lambası yanıp sönmeye başladı kısa bir süre sonra direk yanmaya başladı daha sonra abs lambası daha sonrada hava yastığı lambası baktım yolda kalacağız ilk çıkış olan lüleburgaz'dan çıktım daha sonra sora sora sanayi buldum bu arada direksiyon ağırlaşıp dönmemeye başladı ve son olarak elektrikçinin önünde arabam stop etti.
Neyse usta takviye edip çalıştırıp önce aküyü ölçtü düşük çıktı ama ukü'yü istanbul'da değiştirdikten sonra 100 km yapmıştım usta sorunun şarj dinamosu konjektöründen olduğunu değişmesi gerektiğini söyledi bu arada kömürleri baya iyi durumda idi sadece kömürleri değiştirmesini söyledim ancak komple değiştirilmesi gerektiğini söyledi neyse parçayı şansımıza bulduk ve değiştirdik.
Sorun çozüldü usta haklı çıktı ve yolumuza devam ettik
İşte ustalarımızın durumu ilk olarak geçen hafta  istanbul'da marş basmamıştı takviye yapıp sanayiye gitmiştim usta Akü bitti demişti ben ustaya şarj dinamosuna bakalım dedikten sonra baktım sorun yok demişti belkide boşuna aküyü değiştik bilemiyorum
Sonuç olarak eğer ışığı dikkate almayıp devam etsem otobanda ailemle rezil olacaktım :( Bu arada 300 tl parçaya 150 tl isçiliğe verdim kaldı ki ne derse verecektim bir kere düşmüşüz adamların kucağına :(
geçmiş olsun aynıolay benim başıma geldi hastaneden eve dönerken birden direksiyon sertleşti şarj ışığı yandı Allah'tan şehir içindeydim sanayiye zar zor gittim. hem konnektör hem diyot tablam arızalanmış 250 TL diyot tablasını 300 TL ye konjektörü orijinal olarak aldım yan sanayi 150 tlydi. Tabi bu arada üzerindeki akü sizin gibi yeniydi. Akü bitmiş dediler aküyü değiştim boş yere. konjektör ölüymüş meğer. O şekil kullanmasam diyot tablam yanmayacakmış. Bu ustaları (lafım anlamayan ustalara bu arada) Allah bildiği gibi yapsın.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 13, 2021, 15:50:09 »
Ayni olay benim basima da gelmisti.. Arac gostergesinde kirmizi aku lambasi yanmaya basladi. Aracta cakmakliga takilan sarj gostergeli cakmaklik vardi ve sarj 12 volttu..elektrikciye telefon ettim sarj dinamosundaki ilk resimde olan parcayi soyledi. Degistirdik duzeldi..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 13, 2021, 16:12:54 »
geçmiş olsun aynıolay benim başıma geldi hastaneden eve dönerken birden direksiyon sertleşti şarj ışığı yandı Allah'tan şehir içindeydim sanayiye zar zor gittim. hem konnektör hem diyot tablam arızalanmış 250 TL diyot tablasını 300 TL ye konjektörü orijinal olarak aldım yan sanayi 150 tlydi. Tabi bu arada üzerindeki akü sizin gibi yeniydi. Akü bitmiş dediler aküyü değiştim boş yere. konjektör ölüymüş meğer. O şekil kullanmasam diyot tablam yanmayacakmış. Bu ustaları (lafım anlamayan ustalara bu arada) Allah bildiği gibi yapsın.
Teşekkür ederim Ayhan bey,
Konjektör aracın üzerinde Bosch çıktı yine aynı markadan taktık ancak daha öncede değişti mi bilmiyorum sanırım orjinaldi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 13, 2021, 18:06:58 »
Geçmiş olsun, eski paylaşımlardan da hatırladığım kadarı ile nispeten yaygın bir problem. Küçük bir problem ancak zamanında müdahale gerektiriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 13, 2021, 23:40:21 »
2005 avensis aracımda başıma gelmişti.Değişiklikten sonra problem çözüldü.Sonradan bir seri araçta bu gibi problemlerin olduğunu  öğrendim.
Geçmiş olsun.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 14, 2021, 09:42:30 »
2005 avensis aracımda başıma gelmişti.Değişiklikten sonra problem çözüldü.Sonradan bir seri araçta bu gibi problemlerin olduğunu  öğrendim.
Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim 1 yıl içersinde 2 takım PHILIPS X-TREME VISION H7 almıştım kısa zamanda patlamıştı belki de sebebi buydu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 14, 2021, 10:49:06 »
Normal koşullarda bu yeni sistem arabalarda servise gidildiğinde periyodik olarak şarj durumunun ölçülmesi ve araç sahibine bilgi verilmeli ki vatandaş ona göre tedbirini alsın,bu işler öyle yağ ve filtre değişmekle olmuyor,ama kimin umurunda ,çoluk çocuk belki bir gece vakti dağın başında kalmak korkunç bir olay ! eski tip tofaş,renault arabalarda 2.ci el aldığımda ilk işim 4 tekeri söktürmek,bilyalara ,fren düzenine baktırırken,hemen yandaki elektrikçiyi çağırıp şarj dinamosunu söktürüp kömürlerini,bilyasını değiştirip km sini her araba için tuttuğum dosyaya kaydeder,her 10.000 km de aynı işlemi tekrarlatırdım.Bu yeni tip diyelim alternatörlerde de 0 km alınsa bile belirli bir km den sonra aynı işlemi yaptırmalı diye düşünüyorum.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Wolverine
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 20, 2021, 23:16:54 »
demek ki belli bir süreden sonra bu parça bir çok araçta bozuluyor. benim de 7-8 ay önce başıma geldi. aynı parçayı aynı fiyata değiştim düzeldi. geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 21, 2021, 10:25:03 »
demek ki belli bir süreden sonra bu parça bir çok araçta bozuluyor. benim de 7-8 ay önce başıma geldi. aynı parçayı aynı fiyata değiştim düzeldi. geçmiş olsun.
Teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 148
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 21, 2021, 18:30:32 »
Merhaba,
aracım 2006 model 1 senedir bende en çok korkutugum olay bu aldıgım araçta acaba değişmi değişmemişmi yada arızalı olabilecegini nasıl tespit ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 22, 2021, 10:22:50 »
Merhaba,
aracım 2006 model 1 senedir bende en çok korkutugum olay bu aldıgım araçta acaba değişmi değişmemişmi yada arızalı olabilecegini nasıl tespit ederim

Aracı çalıştırdıktan hemen sonra abs ışığı 1 saniye sonra sönerdi ancak son zamanlarda bu süre 2/3 saniye'ye çıkmıştı parçayı değiştirdikten sonra eski haline döndü söz konusu araıza ile bir alakası var mı bilmiyorum ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 22, 2021, 10:49:20 »
Aracın çalışırken şarj voltajına bakılsın, çok oynak ise bu parçayı değiştirin. 14.4V veya civarında sabit olması lazım. Bende de hem Vectra ile hem de Alfa ile başıma geldi. Diyotlardan biri patlamıştı. Önce tablayı değiştirdim yan sanayi ile, 1-2 sene öyle kullandım, sonra indirim bulup tüm alternatörü değiştirdim.

Yukarıdaki resimde belli olmuyor ama bazı tablalarda diyotlar belli. Eklediğim mesela Alfa nın tablası, işaretlediğim diyotlardan biri ortadan ikiye yarılmıştı.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 22, 2021, 10:52:20 »
diyodun fotosunu da buldum:

Bu arada bu arkadaş da Denso üretimi, üzerinde Magnetti Marelli yazıyor ama yalan :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 22, 2021, 12:05:27 »
Merhabalar,
Formda bulunan usta servis tavsiyeleri konusuna ek olarak bide oto elektrik servis tavsiyeleri açmalıyız,bu konuda geçen yıl bende küçük bir sıkıntı yaşadım yolda giderken araç ara ara şarj lambasını yakıp geri söndürüyordu kömürü bitmiş diyerek elektrikçi ye gittim,usta altarnötörü sökmedi bunlarda kömür tabla ile birleşik bulunmuyor dedi,ısrar ettim yine sökmedi ama beni başka bir elektrikciye yönlendirdi aslında iyide yapmış,adamların işi sadece şarj dinamosu,marş motoru vs ,usta baktı abi kolay yaparız dedi meğersem Corona'lar da kömür ayrıymış,hem bakım hemde kömür değişimi ve işçilik olarak toplam 120 TL ödedim.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 22, 2021, 13:00:12 »
Merhabalar,
Formda bulunan usta servis tavsiyeleri konusuna ek olarak bide oto elektrik servis tavsiyeleri açmalıyız,bu konuda geçen yıl bende küçük bir sıkıntı yaşadım yolda giderken araç ara ara şarj lambasını yakıp geri söndürüyordu kömürü bitmiş diyerek elektrikçi ye gittim,usta altarnötörü sökmedi bunlarda kömür tabla ile birleşik bulunmuyor dedi,ısrar ettim yine sökmedi ama beni başka bir elektrikciye yönlendirdi aslında iyide yapmış,adamların işi sadece şarj dinamosu,marş motoru vs ,usta baktı abi kolay yaparız dedi meğersem Corona'lar da kömür ayrıymış,hem bakım hemde kömür değişimi ve işçilik olarak toplam 120 TL ödedim.
Bizim araçlarda da kömürler bitsemede tek değişmiyormuş değiştiren usta da var demişlerdi kömürlerin arkasını delik delip değiştiriliyormuş ancak bir çok usta o işe girmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 17, 2022, 11:46:37 »
Bende 5 yıldır bindigim 165km ki arabanın başka arızası nedeniyle hazır gitmisken marş ve şarj dinamosunu söktürdüm usta şarj dinamosunu ölçtü bu iyi dedi ama ben sök dedim .Sokunce kömür bitmiş bilyasi dağılmış iyi ki soktuk dedi bana ikisi 900tl mal oldu ama o bozulmadan beni yolda bırakma ihtimalinden kurtuldum.Uzun süre bindiyseniz illa bozulmasını beklemeyin şarj özellikle bu otamatik araçlarda marjda şarjda sıkıntı .....