0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
can sıkıcı bir durum,neyse ki çoluk çocuk otoyolun ortasında kalmamışsınız,fiyat günün koşullarında makul sayılır,herhalde şarjı yeterli yapmıyordu,önceki aküyü bitirdi,yeni aküyüde bitirdi,İstanbul'daki usta alternatörün bakımını yapsa idi belki eski akü bir süre daha gidecekti.Alternatörün ölçümünün yapılması ve ona göre hareket edilmesi gerekiyor.
Arkadaşlar Cuma günü yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorumAilece Ramazan öncesi son cuması Edirne'ye gitmeye karar verdik İstanbul Ümraniyeden yola çıktık mahmutbey gişeleri yaklaşık 15 km geçmiştik ki tabloda şarj lambası yanıp sönmeye başladı kısa bir süre sonra direk yanmaya başladı daha sonra abs lambası daha sonrada hava yastığı lambası baktım yolda kalacağız ilk çıkış olan lüleburgaz'dan çıktım daha sonra sora sora sanayi buldum bu arada direksiyon ağırlaşıp dönmemeye başladı ve son olarak elektrikçinin önünde arabam stop etti.Neyse usta takviye edip çalıştırıp önce aküyü ölçtü düşük çıktı ama ukü'yü istanbul'da değiştirdikten sonra 100 km yapmıştım usta sorunun şarj dinamosu konjektöründen olduğunu değişmesi gerektiğini söyledi bu arada kömürleri baya iyi durumda idi sadece kömürleri değiştirmesini söyledim ancak komple değiştirilmesi gerektiğini söyledi neyse parçayı şansımıza bulduk ve değiştirdik.Sorun çozüldü usta haklı çıktı ve yolumuza devam ettikİşte ustalarımızın durumu ilk olarak geçen hafta istanbul'da marş basmamıştı takviye yapıp sanayiye gitmiştim usta Akü bitti demişti ben ustaya şarj dinamosuna bakalım dedikten sonra baktım sorun yok demişti belkide boşuna aküyü değiştik bilemiyorumSonuç olarak eğer ışığı dikkate almayıp devam etsem otobanda ailemle rezil olacaktım Bu arada 300 tl parçaya 150 tl isçiliğe verdim kaldı ki ne derse verecektim bir kere düşmüşüz adamların kucağına
geçmiş olsun aynıolay benim başıma geldi hastaneden eve dönerken birden direksiyon sertleşti şarj ışığı yandı Allah'tan şehir içindeydim sanayiye zar zor gittim. hem konnektör hem diyot tablam arızalanmış 250 TL diyot tablasını 300 TL ye konjektörü orijinal olarak aldım yan sanayi 150 tlydi. Tabi bu arada üzerindeki akü sizin gibi yeniydi. Akü bitmiş dediler aküyü değiştim boş yere. konjektör ölüymüş meğer. O şekil kullanmasam diyot tablam yanmayacakmış. Bu ustaları (lafım anlamayan ustalara bu arada) Allah bildiği gibi yapsın.
2005 avensis aracımda başıma gelmişti.Değişiklikten sonra problem çözüldü.Sonradan bir seri araçta bu gibi problemlerin olduğunu öğrendim.Geçmiş olsun.
demek ki belli bir süreden sonra bu parça bir çok araçta bozuluyor. benim de 7-8 ay önce başıma geldi. aynı parçayı aynı fiyata değiştim düzeldi. geçmiş olsun.
Merhaba,aracım 2006 model 1 senedir bende en çok korkutugum olay bu aldıgım araçta acaba değişmi değişmemişmi yada arızalı olabilecegini nasıl tespit ederim
Merhabalar,Formda bulunan usta servis tavsiyeleri konusuna ek olarak bide oto elektrik servis tavsiyeleri açmalıyız,bu konuda geçen yıl bende küçük bir sıkıntı yaşadım yolda giderken araç ara ara şarj lambasını yakıp geri söndürüyordu kömürü bitmiş diyerek elektrikçi ye gittim,usta altarnötörü sökmedi bunlarda kömür tabla ile birleşik bulunmuyor dedi,ısrar ettim yine sökmedi ama beni başka bir elektrikciye yönlendirdi aslında iyide yapmış,adamların işi sadece şarj dinamosu,marş motoru vs ,usta baktı abi kolay yaparız dedi meğersem Corona'lar da kömür ayrıymış,hem bakım hemde kömür değişimi ve işçilik olarak toplam 120 TL ödedim.