Gönderen Konu: Soğukta ilk marşta düşük rölanti + direksiyonu tam sağ yapınca gelen tıkırtı  (Okunma sayısı 724 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
Sabah 7’de çıkıyorum evden. Soğuk havalarda ilk marşta rölantide araç stop edecek gibi oluyor. Devir 1’in altında oluyor. Bir kaç dk sonra kendini toparlıyor araç. Daha sonraki marşlarda bu sıkıntı yok.

Diğer bir sıkıntı da aracı kullanırken tam sağ yaptığımda sağ ön teker den “tık tık tık tık tık” şeklinde seri bir ses geliyor. Direksiyonu toplayınca ses kesiliyor. En sonuna kadar çevirirsem direksiyonu bu ses oluyor. Ustaya gösterdim bunu, sağ ön teker dış aks değiştirdi. 120tl parça+80tl işçilik verdim. Yine ses geliyor.

Çözüm bilen, öneren olursa çok makbule geçer. Teşekkür ederim 😊

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Viraj demir lastiklerine ,körüklerin o kısımlarına baktırın,iyi bir ön düzencide aynı hareketleri yaptırıp sesin tam olarak nereden geldiğine karar verilir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
Sorunum devam ediyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Bahsettiğiniz ses amartisör üst bilyasından yapabilir ama sadece tam sona çevirşnce değil tur döndürürken bile yapar,onun haricinde direksiyon kutusundan ve alt takımdaki bütün hareketli aksamdan yapma ihtimali var,iyi bir ön düzen tamircisi sorunun kaynağını söyler.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.