Gönderen Konu: ÇALIŞMA PROBLEMİ  (Okunma sayısı 734 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '06
  • 2 kere teşekkür edildi
ÇALIŞMA PROBLEMİ
« : Nisan 12, 2021, 00:11:52 »
Arkadaşlar 2006 Versomun Start problemi var,şöyleki genellikle sabah ilk çalıştırma anında yapıyor starta bastığımda göstergelerde sistemde elektrik var lambalar yanıyor ama starta bastığımda marş basmıyor klik diye bir ses oluyor birkaç defa basıp çektiğimde çalışıyor fakat startı sanki akü şarjı azmış gibi yavaş yavaş alıyor,akü birkaç defa iç aydınlatma unuttuğum için tam boşalıp şarj edildi,sorun aküden diye tahmin ediyorum ama sanki başka bir problem var gibi değerli yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

ÇALIŞMA PROBLEMİ
« : Nisan 12, 2021, 00:11:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: ÇALIŞMA PROBLEMİ
« Yanıtla #1 : Nisan 12, 2021, 02:25:14 »
Akü'dende olabilir marş motorunun kömürüde zayıflamış veya bitmiş olabilir,akü şarj tutmuyor olsa sabaha kadar beklemede deşarj olur aküden olma ihtimali biraz düşük zaten bozuk olsa hiç marş vurmaz yavaşta olsa aracı çalıştırıyorsa marş kömürü zayıflamıştır veya bitmiştir, aküyü test etmesi kolay sabah ilk marş yapmadan önce takviye yaparak çalıştırmayı deneyin eğer aynısını yaparsa akü sağlam demektir,benim 5 yıllık akü iki sefer komple boşaldı farları açık unutmuşum,hiçte şarj'a bağlatmadım aracın şarjı yetiyor zaten,şimdide o aküyü diğer araca dobloya taktım o çok çalışmıyor yatmaktan akü zayıflamış dizel olduğu için zorluyordu bende benim aküyü ona taktım değiştirdim,şuanda onun akü'sü benim araçta sorunsuz çalışıyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 12, 2021, 19:04:51 »
Ümit Bey bilgi vermiş zaten. En başta akü ölçümü faydalı olur. Ayrıca aracı çalıştırmadan önce 30 saniye kadar farları yakıp, sonra farları söndürüp bu şekilde aracı çalıştırmayı deneyin, fark olacak mı gözlemleyin.
Ayrıca araç bilgilerinizi de profilinizde doldurmanız faydalı olur.
Mevcut akü hangi tarihliydi yaklaşık?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '06
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 13, 2021, 00:41:59 »
teşekkürler deneyip sonucu yazacağım