Gönderen Konu: Avensis 2.0 toparlarken gazı kesiyor  (Okunma sayısı 1124 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Avensis 2.0 toparlarken gazı kesiyor
« : Nisan 10, 2021, 22:00:15 »
2004 2.0 Avensis araç toparlarken gaz kesiyorgibi tekliyor sanki yüksek devire çıkınca düzeliyor gazda hiç bir problem yok benzinde yapıyor enjektör leri değiştirdim düzelmedi benzin pompası veya bujilerden yaparmi aracın yakıtı da fazla bilgisi olan yardımcı olabilirmi teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Avensis 2.0 toparlarken gazı kesiyor
« : Nisan 10, 2021, 22:00:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis 2.0 toparlarken gazı kesiyor
« Yanıtla #1 : Nisan 11, 2021, 11:44:08 »
Lpg yi devre dışı bırakın,sigortasını bile çıkarın aracı örneğin 100-150 km kadar benzinde devirli kullanın,olay yakıt haritası ile ilgili olabilir duruma göre diğer tavsiyelere geçilir.Gerekiyorsa o zaman yakıt pompası,orijinal buji değişimi gibi masrafları yaparsınız.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 16, 2021, 10:28:01 »
Lpg yi devre dışı bırakın,sigortasını bile çıkarın aracı örneğin 100-150 km kadar benzinde devirli kullanın,olay yakıt haritası ile ilgili olabilir duruma göre diğer tavsiyelere geçilir.Gerekiyorsa o zaman yakıt pompası,orijinal buji değişimi gibi masrafları yaparsınız.

Orijinal buji takılmamasından kaynaklanıyor olabilir. Aracı ilk aldığımda ben de de aynı sorun oldu daha sonra üzerinden çıkan bujiyi görünce "iyiki gidiyor" demiştim. Orijinalinin yarısı kadar bir şeydi çıkan buji. Orijinalini takınca sorun kalktı ortadan.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 300000
  • Model Yılı: '08
« Yanıtla #3 : Ağustos 16, 2021, 11:33:08 »
Yeni enjektör mü taktınız, yoksa çıkma mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 330000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 18, 2021, 15:50:15 »
Aynı problemden sorun yaşadığım için söylüyorum bujiler orijinal değildi söküp orijinal taktırdım 1 bobin problemliydi orijinal bobin taktırdım problem halloldu çok uğraştım çözebilmek için sanada tavsiye ederim araştır orijinal buji ve bobin lere baktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Ekim 30, 2021, 18:13:17 »
Orijinal buji takılmamasından kaynaklanıyor olabilir. Aracı ilk aldığımda ben de de aynı sorun oldu daha sonra üzerinden çıkan bujiyi görünce "iyiki gidiyor" demiştim. Orijinalinin yarısı kadar bir şeydi çıkan buji. Orijinalini takınca sorun kalktı ortadan.
o
2004 2.0 Avensis araç toparlarken gaz kesiyorgibi tekliyor sanki yüksek devire çıkınca düzeliyor gazda hiç bir problem yok benzinde yapıyor enjektör leri değiştirdim düzelmedi benzin pompası veya bujilerden yaparmi aracın yakıtı da fazla bilgisi olan yardımcı olabilirmi teşekkürler
orijinal çıkma enjektör taktım

Mesaj Birleştirildi: Ekim 30, 2021, 18:21:57
Orijinal denso fakat çıkma çalışır durumdaydi bujileri değiştirdim denso iridyum oksijen sensörlerini değiştirdim benzin le alakalı herşeyi değiştirdim çiğ koku geliyor ısınınca kesiyor aracın hizlanirken teklemesini kesemedim