Gönderen Konu: BALATA DEĞİŞİMİ hakkında  (Okunma sayısı 878 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 48000
  • Model Yılı: '18
BALATA DEĞİŞİMİ hakkında
« : Nisan 10, 2021, 17:21:47 »
Arkadaşlar 48000km de aracıma balata değişimi yapmak istiyorum. Usta önler 2.kez  değiştiğinde arkaları değiştir dedi. hazır değişmişken arkaları da değişeyim mi yoksa bekleyeyim mi?

Marka olarak bosh deniyor ama NİBK markasının japon malı olduğu söyleniyor. Marka tavsiyeleriniz nelerdir TEŞEKKÜR EDERİM..

Toyota Club Türkiye

BALATA DEĞİŞİMİ hakkında
« : Nisan 10, 2021, 17:21:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: BALATA DEĞİŞİMİ hakkında
« Yanıtla #1 : Nisan 10, 2021, 18:16:34 »
Arkalar henüz et kalınlığına sahip ve kemikleşmedi ise (bu genelde önlerde olur) olması gerekenden erken değiştirmek gereksiz olur. Ancak ey kalınlığı düşmüş ise beraber değişebilir.
NIBK yorumları oldukça iyi, kayıtlı firmalar bölümümüzden Tem Oto ile iletişime geçmeniz faydalı olur.
Değişim sırasında disk yüzey kontrolü ve işlemini (kaliteli ve uygun şekilde) yaptırmanız iyi olur.

Bu arada, bu kilometrede önlerin ikinci kez değişimi için düşük denebilir, araç kullanımı balataları zorlayacak şekilde mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 48000
  • Model Yılı: '18
« Yanıtla #2 : Nisan 10, 2021, 18:40:18 »
Zorlayacak şekilde bir kullanım yok
Kışlık lastikleri değiştirince iyice azalmış demişti lastikçi..
Km de geldi değişeyim diyorum
Bosch marka düşünüyordum nibk çok tavsiye ediliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 11, 2021, 10:40:37 »
Nibk kullanan ve çok memnun olan üyelerimiz var,imkanları zorlayıp kullanmakta fayda olur eğer fiyat farkı var ise.Genel de arka balatalar erken biter daha küçüktür deniliyor,Corolla'da 27.000 km de yiz bir değişim olmadı ancak oğlum Avensis'te 27.000 km de arka balataları değişti bence daha giderdi ama servis yönlendirme yapmış,şehir içi çok ve sert kullanım fark ettiriyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 12, 2021, 02:38:42 »
Arkadaşlar 48000km de aracıma balata değişimi yapmak istiyorum. Usta önler 2.kez  değiştiğinde arkaları değiştir dedi. hazır değişmişken arkaları da değişeyim mi yoksa bekleyeyim mi?

Marka olarak bosh deniyor ama NİBK markasının japon malı olduğu söyleniyor. Marka tavsiyeleriniz nelerdir TEŞEKKÜR EDERİM..
Bilgiler verilmiş zaten,hocam buradan yorum yapmayala değişmesi gerektiğini bilemeyiz ancak sökülüp gözle kontrolünde belli olur,illaki değişmesi gerekiyorsa marka olarak kesinlikle NIBK öneririm orjinal den bile kaliteli,Bosch vs hepsi hikaye bende önlere Bosch taktırdım 3 sene boyunca kamyon gibi öttü balatalar ve diskleri oydu şimdi NIBK var frene bastığımı bile hissettirmiyor o kadar sessiz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.