Gönderen Konu: Akü değişiminden sonra devirde bozulma titreme  (Okunma sayısı 7499 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 35 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Akü değişiminden sonra devirde bozulma titreme
« : Nisan 08, 2021, 02:26:04 »
Merhaba 2 ay önce arabamın aküsü bitti, kontağı çevirince taktaktaktak diye ses geliyordu ve araba çalışmıyordu, başka bir arabadan takviye yapıp aracımı çalıştırdım ve hemen gidip 60 amper bir varta akü taktırdım. 2 aydır kullanıyorum ancak akü değiştiğinden beri rölanti bozuldu ve motor sesi arttı. Daha önce forumda sorduğumda zaman içinde kendi yakıt haritasını kaydeder ve normale döner dediler ama hala değişen birşey yok. Araç özellikle ışıklarda D modunda beklerken rölanti devri 0,500 e kadar düşüyor ve anlık titreme yapıyor sonra biraz toparlıyor. N moduna alınca rahatlıyor ama yine de rölantide düşüklük oluyor. Ayrıca motor sesi de bariz şekilde arttı. Özellikle ilk çalıştırmada bir uğultu sesi duyuyorum. D moduna alıp ayağımı frenden çektiğimde de gaza hiç basmadan normalden fazla hızlı hareket ediyor araç.Yakıt tüketimi de biraz arttı gibi. Şehir içinde sakin kullanımda yaklaşık 9lt.  Bu sorun neden olabilir acaba, subap ayarı mı bozuldu, ecu mu güncellenmeli, ateşlemede mi arıza var, yetkili servise götürsem bilgisayara bağlayınca sorun belli olur mu sizce?? Kafayı yicem motorun sesini dinleye dinleye

Mesaj Birleştirildi: Nisan 08, 2021, 02:26:57
Bu arada aracım 2014 corolla mds otomatik.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 08, 2021, 02:28:21
Daha önce aracım çok sessizdi, rölanti devri de mükemmeldi. Kesinlikle titremesi yoktu.

Arabada LPG YOK, hiç takılmadı

Motorun çalışırken videosunu çektim linki aşağıda:

Sorunsuz dediler, aldık, bakalım yaşayıp görelim..    1.6 Multidrive S inci beyazımmm

Toyota Club Türkiye

Akü değişiminden sonra devirde bozulma titreme
« : Nisan 08, 2021, 02:26:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 47500
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Ynt: Akü değişiminden sonra devirde bozulma titreme
« Yanıtla #1 : Nisan 08, 2021, 12:30:33 »
araçta lpg var mı?  Eğer var ise LPG'de mi yapıyor bu dediklerinizi?
LPG ecu'ları bazen akü bağlantısı kesildiğinde fabrika ayarlarına dönebiliyor.  O zaman tekrar ayar yaptırmak gerekli.

LPG yok ise;
akü bağlantısı kesildiğinde, aracın yakıt haritası ve  boğaz kelebeği gibi bazı parçaların adaptasyonu bozuluyor.  Aslında zamanla kendisi bu adaptasyonları yapıyor ama boğaz kelebeği kirli ise adaptasyon düzgün olmayabilir. 
Hava filtresinden boğaz kelebeğine giden kalın hava borusunu söküp boğaz kelebeği içi kirli mi bir bakın.  Boğaz kelebeği temizleme spreyleri var, onlardan alıp sıkarak temizliğini yapabilirsiniz. 
Hafif rölanti titremesi ve bazen rölanti tutturamama bende de vardı. Wurth Boğaz kelebeği temizleme spreyi sıkarak temizledim.  Titreme ve dalgalanma araç 5-10 dk çalıştıktan sonra düzeldi. Hala da bir sıkıntı yok.

Kullandığım sprey:
https://www.hepsiburada.com/wurth-motor-bogaz-kelebegi-temizleyici-500-ml-pm-HB0000038W63

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 35 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 08, 2021, 14:06:42 »
 Burak bey cevap için çok teşekkür ederim, en kısa zamanda boğaz kelebeğini kontrol edeceğim.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 08, 2021, 14:39:57
Biraz araştırdım da boğaz kelebeği temizliğini kendim yapamayacağımı anladım. Benim için biraz karmaşık bir iş, tecrübeli değilim.Yetkili servise götürüp boğaz kelebeğini temizletip, adaptasyon yaptımayı düşünüyorum

Mesaj Birleştirildi: Nisan 08, 2021, 14:48:55
Motorun sesinde bir problem varmı sizce, bana biraz fazlalaştı gibi geliyor.
Sorunsuz dediler, aldık, bakalım yaşayıp görelim..    1.6 Multidrive S inci beyazımmm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 09, 2021, 10:13:41 »
araçta lpg var mı?  Eğer var ise LPG'de mi yapıyor bu dediklerinizi?
LPG ecu'ları bazen akü bağlantısı kesildiğinde fabrika ayarlarına dönebiliyor.  O zaman tekrar ayar yaptırmak gerekli.

LPG yok ise;
akü bağlantısı kesildiğinde, aracın yakıt haritası ve  boğaz kelebeği gibi bazı parçaların adaptasyonu bozuluyor.  Aslında zamanla kendisi bu adaptasyonları yapıyor ama boğaz kelebeği kirli ise adaptasyon düzgün olmayabilir. 
Hava filtresinden boğaz kelebeğine giden kalın hava borusunu söküp boğaz kelebeği içi kirli mi bir bakın.  Boğaz kelebeği temizleme spreyleri var, onlardan alıp sıkarak temizliğini yapabilirsiniz. 
Hafif rölanti titremesi ve bazen rölanti tutturamama bende de vardı. Wurth Boğaz kelebeği temizleme spreyi sıkarak temizledim.  Titreme ve dalgalanma araç 5-10 dk çalıştıktan sonra düzeldi. Hala da bir sıkıntı yok.

Kullandığım sprey:
https://www.hepsiburada.com/wurth-motor-bogaz-kelebegi-temizleyici-500-ml-pm-HB0000038W63

Ana sayfada gezinirken konuyu görerek ve aynı sorundan muzdarip olduğum için okudum. Aracım T25 Avensis. Hiç LPG takılmadı ve akü değişikliği sonrası bende de aynı sorun başladı. Yaklaşık 1 senedir var ancak seyahatimi engellemediği ve bazen yaptığı için hiç dikkat etmemiştim. Bende en kısa sürede boğaz kelebeğine baktıracağım. Aracı yaklaşık 2 yıldır kullanmaktayım. Teşekkürler Burak bey.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 35 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 10, 2021, 00:04:59 »
 Bu sorunun benzerini yaşayan biri subap revizyonu yaptırarak sorununu çözebilmiş. Benim de korktuğum  işin büyümesi ama umarım yetkili servis teşhisi doğru koyar. Pazartesiye randevu aldım bakalım.