Gönderen Konu: Corolla verso Amortisör Tavsiyesi  (Okunma sayısı 1087 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Corolla verso Amortisör Tavsiyesi
« : Nisan 03, 2021, 11:46:50 »
Arkadaşlar merhaba.2008 model toyota corolla verso aracım var km 150 binde ve amortisör performansının ciddi düştüğünü düşünüyorum.Sert kısa çukurlardan geçerken amortisörler vuruyor.Hafif bozuk yollarda bile sesler çıkıyor.İnternette baktığımda kyb,monroe ve maysan bulabiliyorum.Kyb en pahalısı 4 amortisör yaklaşık 2000 TL tutacak.Monroe de aşağı yukarı aynı fiyatta ancak maysanı 1000 TL civarına alabiliyorum.Maysan alırsam kyb ye göre amortisör performansı sertlik,yumuşaklık anladımında daha farklı olur mu yoksa sadece ömür anlamında mı fark olabilir.Kyb için 2 kat fiyat farkı vermeye değer mi sizce ?

Toyota Club Türkiye

Corolla verso Amortisör Tavsiyesi
« : Nisan 03, 2021, 11:46:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla verso Amortisör Tavsiyesi
« Yanıtla #1 : Nisan 03, 2021, 11:56:49 »
Eğer arabanıza uzun süre binmeyi düşünüyorsanız kyb tercih edebilirsiniz.Verso ağır bir araba.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 19, 2021, 18:57:21 »
Eğer arabanıza uzun süre binmeyi düşünüyorsanız kyb tercih edebilirsiniz.Verso ağır bir araba.

Cevabınız için çok teşekkür ederim.Piyasadan aracıma uyumlu kyb amortisere baktım kyb nin orjinal amortisörüydü ancak elimle bastırdım oldukça sert geldi.Hele arka amortisörler taş gibiydi basınca içeri göçüyordu ancak piston geri yukarı çıkmıyordu o derece sertti.Kendi gittiğim servis ve amortisörcüler dahil kime sorduysam kyb eski kalitesinde değil aracın üzerindeki amortisörleri ararsın aracın dahada sertleşir dediler.Bende vazgeçtim taktırmaktan.Piyasada 1500 TL ye bulmuştum.Serviste satılanda aynı şekilde mi bilmiyorum yarın arayıp fiyat alacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 19, 2021, 20:42:15 »
Cevabınız için çok teşekkür ederim.Piyasadan aracıma uyumlu kyb amortisere baktım kyb nin orjinal amortisörüydü ancak elimle bastırdım oldukça sert geldi.Hele arka amortisörler taş gibiydi basınca içeri göçüyordu ancak piston geri yukarı çıkmıyordu o derece sertti.Kendi gittiğim servis ve amortisörcüler dahil kime sorduysam kyb eski kalitesinde değil aracın üzerindeki amortisörleri ararsın aracın dahada sertleşir dediler.Bende vazgeçtim taktırmaktan.Piyasada 1500 TL ye bulmuştum.Serviste satılanda aynı şekilde mi bilmiyorum yarın arayıp fiyat alacağım.
Sizin yaptığınız baskıyla arabanın ağırlığını birmi tutuyorsunuz?
Herhalde sert olacak yoksa o yükü ve kasislerde çukurlarda yaptığı baskıyı nasıl karşılayacak,ki amartisör tek başına yük taşıyıcı değildir yaylanmayı konforu helezon yayı sağlar, yumuşak olursa yolda zıplar yol tutuş biter,size tavsiyede bulunan tamircileri değiştirmenizi tavsiye ederim,kaliteli parça ve danışmanlık almak istiyorsanız form onaylı üyemiz tem oto @Ufuk Sönmez (16363) beyden destek alabilirsiniz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 19, 2021, 21:21:55 »
Sizin yaptığınız baskıyla arabanın ağırlığını birmi tutuyorsunuz?
Herhalde sert olacak yoksa o yükü ve kasislerde çukurlarda yaptığı baskıyı nasıl karşılayacak,ki amartisör tek başına yük taşıyıcı değildir yaylanmayı konforu helezon yayı sağlar, yumuşak olursa yolda zıplar yol tutuş biter,size tavsiyede bulunan tamircileri değiştirmenizi tavsiye ederim,kaliteli parça ve danışmanlık almak istiyorsanız form onaylı üyemiz tem oto @Ufuk Sönmez (16363) beyden destek alabilirsiniz.

Bende ilk başta sizin dediğiniz gibi düşündüm ama bir değil en az 7-8 usta ve amortisörcüye sordum hepsi aynı cevabı verdi.Özellikle amortisörcüler kyb yi hiç önermiyorlar.Araba sallayınca güzel yaylanıyor ama en ufak kasiste hem ön hem arka pat küt vuruyor.Bilgisayarlı amortisör testinede götüreceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 20, 2021, 09:27:23 »
Arabanın üzerindeki amortisör kyb ise ,sizin konuştuğunuz ustalar kyb için hangi nedenlerden dolayı eskisi gibi değil diyorlar acaba? piyasada orijinal olmayan kyb mi satılıyor? orijinal olan 150.000 km dayanıyor sonradan takılan 50-60.000 km de mi arıza çıkarıyor merak ettim,Japonlar aynı kaliteyi korur diye biliyorum.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 20, 2021, 18:22:04 »
Amortisör üretim türüne göre farklı tepkiler ortaya koyar. Ayrıca yay yapısı (sertlik, şekil vs.) uygun olmalıdır. Yoldan gelen darbelere karşı kuvvet aracın ağırlığı ile oluşur. Oluşan kuvvetleri ise sönümleyerek önce lastik, sonra yay karşılar. Amortisörden beklenen ilk harekette kolay (yumuşak) devamı hareketlerde zor (sert) tepki vermesidir. Bu sayede yol tutuştan ödün verilmeden konfor sağlanır. Amortisörün ana görevi ise, satıh şeklindeki düzensizliklerden ve bunun araç üzerinde, araç ağırlığına bağlı olarak oluşturacağı etkiler dolayısı ile sıkışan süspansiyon yayının, geri açılma (ilk tepki açılma yönünde ise devamında sıkışma yönünde) oluşan salınımı sönümlemektir. Bu konuda ne kadar hızlı ve kuvvetli olursa, lastiğin yol ile teması da o oranda sürekli ve kuvvetli olur.
Dünyada da belli başlı üst eviye amortisör üreticileri vardır, imkanınız el veriyorsa Koni'yi araştırabilirsiniz. Ancak Kyb'de kendini kanıtlamış üreticilerdendir.
Amoritös alırken dikkat edilecek önemli bir husus (bunu nihai tüketici olarak siz bilemezsiniz) amortisörün saklanma şeklidir (üretim tarihi çok yeni değilse).