Gönderen Konu: 96 GLİ Merkezi Kilit Sorunu  (Okunma sayısı 803 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
96 GLİ Merkezi Kilit Sorunu
« : Mart 31, 2021, 13:04:14 »
Merhaba arkadaşlar, sorunum şöyle. Arabamda klasik toyota merkezi kilit sistemi ve alarm mekanizması var. Uzaktan kumanda 3 kapıyı kapatıp açıyor fakat şoför kapısı kiliti uzaktan kumanda ile kilitlenmiyor. Elektrik geliyor, kıpırdanma oluyor ama az bi aşağı yukarı hareket ediyor sadece. Şoför kapısı kilitlenmeyince çoğu zaman diğer kapılar da kilitlenmiyor. Anahtar kullanmak zorunda kalıyorum hep. Elektrikçi, şoför kapısının merkezi kilit motoru orijinaliyle değişmesi gerekiyor dedi. Bu sorunu nasıl çözebilirim, ya da bu parçayı nasıl temin edebilirim. Etrafımda bir kaç yere sordum ama bulamadım.

Toyota Club Türkiye

96 GLİ Merkezi Kilit Sorunu
« : Mart 31, 2021, 13:04:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 96 GLİ Merkezi Kilit Sorunu
« Yanıtla #1 : Mart 31, 2021, 14:30:58 »
Merhaba arkadaşlar, sorunum şöyle. Arabamda klasik toyota merkezi kilit sistemi ve alarm mekanizması var. Uzaktan kumanda 3 kapıyı kapatıp açıyor fakat şoför kapısı kiliti uzaktan kumanda ile kilitlenmiyor. Elektrik geliyor, kıpırdanma oluyor ama az bi aşağı yukarı hareket ediyor sadece. Şoför kapısı kilitlenmeyince çoğu zaman diğer kapılar da kilitlenmiyor. Anahtar kullanmak zorunda kalıyorum hep. Elektrikçi, şoför kapısının merkezi kilit motoru orijinaliyle değişmesi gerekiyor dedi. Bu sorunu nasıl çözebilirim, ya da bu parçayı nasıl temin edebilirim. Etrafımda bir kaç yere sordum ama bulamadım.
Sol kapının merkezi kilit motoru zayıflamış değişmesi lazım ama orjinal şart değil,Tofaş merkezi kilit motoru uyduruluyor,başka bir ustaya gidin yaparlar,orjinali biraz pahalı olabilir,o motorun görevi kilit mekanizmasını açıp kapatmak başkada bir işe yaramaz,bende bağaja aynı motordan taktım.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 01, 2021, 10:55:45 »
Ümit hocam teşekkür ederim. Siz bilgilendirmeseniz herhalde orijinal parçayı bulmaya uğraşacaktım. 25 liraya aldım kilit motorunu 50 liraya taktı usta. Tüm kilitler düzgün çalışıyor şuanda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 01, 2021, 13:39:27 »
Ümit hocam teşekkür ederim. Siz bilgilendirmeseniz herhalde orijinal parçayı bulmaya uğraşacaktım. 25 liraya aldım kilit motorunu 50 liraya taktı usta. Tüm kilitler düzgün çalışıyor şuanda.
Rica ederim,hayırlı olsun gönül isterki araçlarımızda bütün parçalar orjinal olsun ama bazı parçalar çok pahalı oluyor ve bazende bulunmayabiliyor, alternatif çözümler ustalar tarafından da önerilse çok daha iyi olur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.