Gönderen Konu: 2011 corolla yağ ve filtre seçimi  (Okunma sayısı 1238 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '11
2011 corolla yağ ve filtre seçimi
« : Mart 29, 2021, 02:54:26 »
Herkese merhabalar
Bu hafta 2011 model 1.4 dizel corolla'mı bakıma götüreceğim. Motor yağı ve 4 filtreyi değiştirteceğim. Yağı ve filtreleri ben alıp götürmeyi düşünüyorum. İnternette uzun süre marka araştırması yaptım ancak hala kafama takılan bazı şeyler var bu yüzden sizlere danışmak istedim. Filtre olarak aklımdan bosch ve mann markaları geçiyordu. İnternette bu 2 markayı araştırdığımda bosch filtrelerinin iyi olmadığını, mann filtrelerinin ise orijinale oldukça yakın olduğunu söyleyenler olmuş. Ancak aralarındaki fiyat farkı az olmadığı için mann filtre alıp almama konusunda kararsız kaldım. Sizce fazla para verip mann filtreyi mi tercih etmeliyim? Son olarak da motor yağından pek anlamadığım için ne alacağımı tam olarak bilmiyorum. Aracımda DPF yok. Kitapçığında ACEA C2, B1, API CF-4 veya CF
 (API CE veya CD de kullanabilirsiniz.) böyle yazıyor. Aklımdan motul 8100 eco nergy 5w30 yağı geçiyordu ancak yağın üzerinde A5/B5 yazıyor. Aracın kitapçığında ise az önce söylediğim gibi C2,B1 yazıyor. Bu yüzden aklım karıştı. Bu yağ arabama uyumlu mudur? Değilse hangi yağı önerirsiniz. Şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

2011 corolla yağ ve filtre seçimi
« : Mart 29, 2021, 02:54:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 corolla yağ ve filtre seçimi
« Yanıtla #1 : Mart 29, 2021, 09:12:25 »
Tem otoya şase numaranızı vermek suretiyle (forum sponsorumuz) aracınıza uygun motor yağı ve filtreleri alabilirsiniz,en az orijinali kadar kaliteli olduğunu bizzat kullananlar ifade ediyor,bu arada aracın km sini de belirtirsiniz,daha önce farklı yağ kullanıldıysa motor iç yıkama yaptırmalısınız.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Mart 29, 2021, 16:18:39 »
Malesef iskenderun'da yaşıyorum ve aracın bakımı zaten birkaç km geçti. Bu yüzden kargo süresini bekleyemem. En kısa sürede yaptırmam lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 29, 2021, 20:46:49 »
Aracınızda DPF olmasa da kurumdan etkilenerek ömrü tükenen EGR, MPS, TPS gibi parçalar mevcut. Bu yüzden dolayı API SN ACEA C3 Onaylı yağ kullanılmasını öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 30, 2021, 06:17:52 »
Malesef iskenderun'da yaşıyorum ve aracın bakımı zaten birkaç km geçti. Bu yüzden kargo süresini bekleyemem. En kısa sürede yaptırmam lazım
Merhabalar hemşerim,
Formda yakın çevreden üyeler görmek güzel oluyor,aracınız ile ilgili temiz güvenilir hizmet almak istiyorsanız İskenderun sanayisinde uzman Toyata veya reşit ustaya gidebilirsiniz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Mart 31, 2021, 00:15:08 »
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim 👍