Herkese merhabalar
Bu hafta 2011 model 1.4 dizel corolla'mı bakıma götüreceğim. Motor yağı ve 4 filtreyi değiştirteceğim. Yağı ve filtreleri ben alıp götürmeyi düşünüyorum. İnternette uzun süre marka araştırması yaptım ancak hala kafama takılan bazı şeyler var bu yüzden sizlere danışmak istedim. Filtre olarak aklımdan bosch ve mann markaları geçiyordu. İnternette bu 2 markayı araştırdığımda bosch filtrelerinin iyi olmadığını, mann filtrelerinin ise orijinale oldukça yakın olduğunu söyleyenler olmuş. Ancak aralarındaki fiyat farkı az olmadığı için mann filtre alıp almama konusunda kararsız kaldım. Sizce fazla para verip mann filtreyi mi tercih etmeliyim? Son olarak da motor yağından pek anlamadığım için ne alacağımı tam olarak bilmiyorum. Aracımda DPF yok. Kitapçığında ACEA C2, B1, API CF-4 veya CF
(API CE veya CD de kullanabilirsiniz.) böyle yazıyor. Aklımdan motul 8100 eco nergy 5w30 yağı geçiyordu ancak yağın üzerinde A5/B5 yazıyor. Aracın kitapçığında ise az önce söylediğim gibi C2,B1 yazıyor. Bu yüzden aklım karıştı. Bu yağ arabama uyumlu mudur? Değilse hangi yağı önerirsiniz. Şimdiden teşekkürler.