Gönderen Konu: LPG'de tekleme  (Okunma sayısı 1013 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '03
  • 2 kere teşekkür edildi
LPG'de tekleme
« : Mart 28, 2021, 11:17:42 »
Son 15 gündür illallah ettiren bi sorunum var. Bazen LPG'de araba tekliyor ama bazen.

İlk arıza olduğunda bobinlerden birini değiştirdim, 4 buji NGK ile değişti, silkelemelerde geçmişti ki yine lpgye geçince tekleme yaptı.

LPG filtreleri yaklaşık 15.000'dir değişmedi, ondan olabilir mi ? Yakıt hep aygaz alırım.

Benzinde hiçbir problem yok. Sistem Atiker Safe Fast 2013 montaj, AFR ayarı yazın yapılmıştı..

Yorumlarınızı bekliyorum
03' Corolla HB Sol SR

Toyota Club Türkiye

LPG'de tekleme
« : Mart 28, 2021, 11:17:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG'de tekleme
« Yanıtla #1 : Mart 28, 2021, 11:28:42 »
Ateşleme kontorolü sağlamsa LPG ayarına baktırmanız gerekir,ayar yaptırmadan önce akü resetlemesi yapın ve bir süre benzinde kullanın daha sonra lpg'ye geçersiniz ama gaz aldığınız markayı değiştirin öyle deneyin zaman zaman lpg'ye değişik gaz almak gerekiyor,çünkü şirketlerin rafineriden sonra kattığı yakıt katkıları sorun çıkartabiliyor,unutmayın LPG'de ateşleme çok önemli eğer bobinler de veya bujilerde sorun varsa LPG'de daha çok hissettirir çünkü LPG yüksek yanma gücü ister,ayrıca aracınızın bujileri ngk değil orjinali denso'dur,birçok kez bujiden dolayı teklemesi kesilmeyen araçlar gördük.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 28, 2021, 21:29:00 »
Araç servis bakımlı, ngk'da üreticinin önerdiği marka, önceki bujileri denso ile de yapıyordu buji ihtimaline karşı değiştirdim, bobinlerden biri az ateşleme yapıyor gibiydi onu da değiştirdik ama devam ediyor. LPG'de tek yapıyor bir kere ya da dip gazda silkeliyor. Yazın afr yapıldı ondan olduğunu sanmıyorum, fikir de yürütemiyorum o yüzden. Benzinde problem yok.

Birde her zaman yapmıyor bazen geçiyor çözemedim bu işi.
03' Corolla HB Sol SR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 195000
  • Model Yılı: '05
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 31, 2021, 23:35:58 »
Ateşleme kontorolü sağlamsa LPG ayarına baktırmanız gerekir,ayar yaptırmadan önce akü resetlemesi yapın ve bir süre benzinde kullanın daha sonra lpg'ye geçersiniz ama gaz aldığınız markayı değiştirin öyle deneyin zaman zaman lpg'ye değişik gaz almak gerekiyor,çünkü şirketlerin rafineriden sonra kattığı yakıt katkıları sorun çıkartabiliyor,unutmayın LPG'de ateşleme çok önemli eğer bobinler de veya bujilerde sorun varsa LPG'de daha çok hissettirir çünkü LPG yüksek yanma gücü ister,ayrıca aracınızın bujileri ngk değil orjinali denso'dur,birçok kez bujiden dolayı teklemesi kesilmeyen araçlar gördük.

Yeni olduğu halde sırf düşük kalite nedeniyle bujilerin bu duruma sebep olma ihtimali var mı? Ben aracı aldığımda- 3-5 bin km öncesinde değişmişti bujiler yeni diye güvendim ama benim aracımda da tekleme sorunu var. Belki bujileri de gözden geçirmemde yarar var gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 03, 2021, 11:01:53 »
Sorun çözüldü.. LPG enjektörlerindenmiş 120.000 km olmuş LPG'ci de şaşırdı :) Boşuna bobin ve buji değiştik ama halloldu bilginize..
03' Corolla HB Sol SR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 03, 2021, 11:47:24 »
        ......
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır