0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar, konu ile alakalı mı bilemedim ama aracımda kalktıktan sonra gaza biraz asıldığımda titreme sallantı yaşıyorum, sıkıntı nedir bilemiyorum fikri olan Yardımcı olabilir mi?Araç 2013 corolla multidrive S 89000km
Merhabalar. Bu ara terim olarak karşıma sık çıkıyor bu terim. Rubber band etkisi kayış kasnaklı cvt sisteminde kasnağın uzaması ve gecikmeye neden olması. Özellikle kalkışlarda. Sanırım bu sorunun çözümünü kalmış vitesi ile çözdü toyota. Ama sorun fizik kanunu. Sabit hızda giderken hızlanmak isteyince de olabiliyor. Terim google’da aratılınca türkçe bilgiler çıksın diye başlık açtım aslında. Bir de yabancı forumlarda cvt şanzımanların manuel kullanımında kasnak ömrünün biraz azalacağı yönünde yazılar mevcut
Şanzıman yağını değiştiniz mi?
Kalkış dişlisiyle manuel ile mds arasında süre farkı kalmadı. 2019+ yeni kasa 1.6 larda yazılımla bu süre 0.5 sn ye kadar düşürülmüştü.
Kakış dişlisi ne imis merak ettim dogrusi.
Garip bişi,Buradan çıkan sonuç, sıralı sistem otomatik şanzimanlar demekki daha basarili.Mesela;Peugeot un EAT8 (çakma Toyota ticari) tarzi sanzimanlar.