Gönderen Konu: Çözülemeyen tıkırtı  (Okunma sayısı 854 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 240000
  • Model Yılı: '94
  • 3 kere teşekkür etti
Çözülemeyen tıkırtı
« : Mart 24, 2021, 21:32:04 »
Merhaba arkadaşlar. 94 e100 1.3 aracımda tıkırtı sebebiyle direksiyon kutusu, amortisör bilye ve takoz, rotil değişti ancak cukura düştüğünde, arnavut kaldırımlarında, bozuk yolda tıkırtı devam etmekte. Forumda tüm konuları okudum. Rot balansciya gittim sorunu bulamadı. Bu araçlarda benzer sorunu yaşayıp çözüme ulaşan var mıdır. Bir çok konuda forumdan fayda gördüm, paylaşımlar için teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

Çözülemeyen tıkırtı
« : Mart 24, 2021, 21:32:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Çözülemeyen tıkırtı
« Yanıtla #1 : Mart 24, 2021, 21:41:58 »
Merhaba arkadaşlar. 94 e100 1.3 aracımda tıkırtı sebebiyle direksiyon kutusu, amortisör bilye ve takoz, rotil değişti ancak cukura düştüğünde, arnavut kaldırımlarında, bozuk yolda tıkırtı devam etmekte. Forumda tüm konuları okudum. Rot balansciya gittim sorunu bulamadı. Bu araçlarda benzer sorunu yaşayıp çözüme ulaşan var mıdır. Bir çok konuda forumdan fayda gördüm, paylaşımlar için teşekkür ederim.
O kadar parça değiştirene kadar direksiyon mafsalına baksaydınız ya (tabi siz değil usta denilen vatandaşlar bakacak) direksiyon mafsalında boşluk varsa lokur tıkır ses yapar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 240000
  • Model Yılı: '94
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 24, 2021, 21:48:18 »
Mafsalda da az bi ses var ancak cukura düşünce bariz bir ses var. Ses problemini buradan anlatıp çözmek zor ama ustacıklar çözüm bulamadığı için şansımı deniyorum. Teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 24, 2021, 22:24:59 »
Mafsalda da az bi ses var ancak cukura düşünce bariz bir ses var. Ses problemini buradan anlatıp çözmek zor ama ustacıklar çözüm bulamadığı için şansımı deniyorum. Teşekkür ederim.
Hocam o mafsal büyük ihtimalle orjinalidir ve özelliğini kaybetmiştir,çukura düşünce bütün sistemden gelen darbe direksiyon kutusu aracılığıyla direksiyon mafsalına aktarılır vidaları da boşluk yapmışsa ses dahada çoğalarak kasaya oradanda içeriye yayılır,hiç ummadığınız silgi motoru bağlantıları ve kollları dahi ses yapabilir,araç eski olunca yıpranan takozlar sesi kasaya aktarır iyi analiz etmek lazım.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 25, 2021, 01:35:42 »
Bende de tikirti vardi.  Mafsalin civatalarini sıktırdim ses bayagi azaldi...
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 25, 2021, 16:20:25 »
mafsal satılan bir parça , isterseniz değişirsiniz . Bunca yıl kullanıldığından değişmekte gerekir ama bir ihtimalle vidaları gevşetip sıkı şekilde takılınca da kesilebilir. 1.3 ler de hidrolik olmadığından direksiyon sistemine binen yük de fazla. bu nedenle bozulabiliyor.

Tarif ettiğinize göre alt takımda sorun yok gibi. eğer direksiyon açısı verince tıkırtı kesiliyorsa mafsaldır..